Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ORHAN GENCEBAY’IN ÜÇ SAYFALIK İSTİFASI
Telif konusunda biriken birçok sorunu ortadan kaldıracak yeni Telif Kanunu’nun çıkmasına sebep olan sanatçılar arasında Orhan Gencebay’ın ayrı bir yeri var.

Çünkü Gencebay, fırsat bulduğunda telif meselesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletti. Cumhurbaşkanı, duruma müdahil oldu da, iş hızlandı…

Kültür Bakanlığı’nın sanat alanında faaliyet gösteren tüm meslek birliklerinin de görüşünü alarak, 10 yılda hazırladığı yeni Telif Kanunu’nun eli kulağında… Çıktı, çıkacak yeni yasa…

Hal böyleyken ve de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la dostluğunu şahsi çıkarı yerine, tüm sanatçıların yararı için kullanan Gencebay, kendisini ‘koltuk sevdalısı’ gibi göstermeye çalışanlara kızdı.

Haberin Devamı

Gencebay, MESAM Yönetim Kurulu ve Başkanlığı’ndan istifa etmesinin ardından, “Yılda bir dönüşümlü başkan olacaklardı. Arif Sağ iyileşti, başkanlığı istedi. Oylamada başkanlık Arif Sağ’a geçti” şeklindeki haberleri yazılı açıklamayla yalanladı. Gencebay’ın açıklamasının satır aralarında ilginç vurgular da vardı:

ORHAN GENCEBAY’IN ÜÇ SAYFALIK İSTİFASI
Başkanlık hesabı mı?

“MESAM’dan istifam ve gerekçeleri çarpıtılarak, yaşanmamış, maddi gerçeklere aykırı, doğru olmayan birtakım haberler yer almıştır. Hayretler içerisinde okuduğum bu haberler karşısında kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bu açıklamayı yapmak zorunda bırakıldım.

57 yıllık arkadaşım ve kardeşim Arif Sağ ile herhangi bir yarışın içerisine girecek, başkanlık hesabı yapacak, böylesi bir şeye muhatap olacak insan olmadığım gibi, kişisel duyarlılığım da buna elverişli değildir.

Uzun yıllardır kurumumuzda bitmek bilmeyen birtakım sıkıntıları istifa dilekçemde özet olarak dile getirdim. Öyle tahmin ediyorum ve biliyorum ki, arkadaşım Arif Sağ da kurumda olup bitenlerden rahatsızdır. Bu rahatsızlığını da yönetim kurulu toplantısında sert bir üslupla dile getirmiştir.

İstifam, tamamen kendi tasarrufumdur. İstifamdan önce herhangi bir oylama yapılmamıştır. Dönüşümlü başkanlık şeklindeki bir sistem ve kabulüm söz konusu değildir.

MESAM Yönetim Kurulu uygun görürse üç sayfadan oluşan istifa dilekçemi ve gerekçelerini kamuoyuyla paylaşabilir.”

Haberin Devamı

HOLLYWOOD’UN VE ABD’NİN ‘BABA’LARI

Hollywood’un en sevdiğim aktörleri listesinin bir numarası Al Pacino ile ikinci sıradaki Robert De Niro, bir kez daha birlikte kamera karşısında…

ORHAN GENCEBAY’IN ÜÇ SAYFALIK İSTİFASI

İki aktörün oynadığı son film olan ‘Orijinal Cinayetler’ beklediğim tempoda değildi, ama Martin Scorsese’nin çektiği ‘The Irishman’in setinden medyaya yansıyan fotoğraflar, beklentimi yine yükseltti. Al Pacino ve Robert De Niro’nun yanı sıra Bobby Cannavale, Joe Pesci ve Harvey Keitel gibi Hollywood’un baba isimlerinin Amerika’nın mafya babalarını oynadığı bir yapım çünkü.

ORHAN GENCEBAY’IN ÜÇ SAYFALIK İSTİFASI
Netflix’in 105 milyon dolara satın aldığı filmde, Robert De Niro, İrlanda-İsveç melezi, Amerikalı mafya babası Frank Sheeran, nam-ı diğer The Irishman olarak kamera karşısında. Al Pacino da Frank’ın en yakın arkadaşı Jimmy Hoffa rolünde. Mafya babalarından Russell Bofalino’yu ise Joe Pesci oynayacak.

Boyu 1.77 cm. olan Robert De Niro, filmde 1.93’lük mafya babası Frank’ı canlandırınca, yönetmen de aradaki farkı oyuncusuna giydirdiği topuklularla kapatmaya çalışmış.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

Yanlışı savunup kalabalıkları arkama katmaktansa, doğrumu savunup yalnız kalmayı tercih ederim. (Gandhi)