Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Erkan Petekkaya ile Nurgül Yeşilçay’ın başrolünü paylaştığı “Paramparça”, Star TV’nin ekrana getirdiği son sezon dizisiydi.
Diziden yana hem yapım şirketi Endemol Türkiye’nin, hem Star TV’nin beklentisi çok yüksekti.
Pazartesi akşamı Star TV’de yayınlanan “Paramparça”, rakiplerini paramparça edip reyting listesinde “1 numara”ya yerleşmedi, ama “Karadayı” ve “O Ses Türkiye” gibi yüksek reytingli iki yapım karşısında kendine sağlam bir yer edindi.
Dizi hem AB’de (5.89), hem Total’de (5.82) reytingle üçüncü oldu.
Bir yapımın ilk bölüm reytingi tanıtıma, sonraki haftalardaki ise yapıma fatura edilir.
Ekiple diziyi izlerken eyuboglualice’den takipçilerime diziyi nasıl bulduklarını sormuştum.
Ezici bir çoğunluk diziyi çok beğendiğini yazdı. Dizinin AB ve Total’de aynı reytingi alması da gösteriyor ki, “reyting şanssızı” Nurgül Yeşilçay nihayet şeytanın bacağını kırdı!
“Paramparça”, format şirketi olan Endemol Türkiye’nin ilk dizisi.
Daha önce de yazdım “Paramparça”, Endemol Türkiye’nin daha yayınlanmadan Cannes’daki TV fuarında birçok ülkeye ön satışını yaptığı bir işti.
O yüzden dizinin aldığı bu reyting, Endemol Türkiye yönetiminin de yüzünü güldürdü.
Yeni dizi tutturmanın gittikçe zorlaştığı bir dönemde Star TV’nin “Kaderimin Yazıldığı Gün” ve “Gönül İşleri”nden sonra tutturduğu üçüncü iş bu.
Kutluyorum Star TV Genel Müdürü Ömer Özgüner ve ekibini...

Haberin Devamı

‘BU TARZ BENİM’E İKİ KANALDAN TEKLİF VAR

Son günlerde televizyon dünyasında en çok konuşulan şey ne biliyor musunuz?
“Bu Tarz Benim” yarışması.
Show TV’nin eski Genel Müdürü Haluk Şirin ile Show TV’nin eski Program Müdürü Caner Erdem’in de ortağı olduğu Production House’un hazırladığı yarışma, son zamanlarda ekranlara gelen maliyeti düşük, reytingi yüksek tek iş...
“Bu Tarz Benim” halen Show TV’de ama her an başka bir kanala geçebilir.
Çünkü iştahlı iki talibi var.
Taliplerden biri Star TV, diğeri TV8...
Pazar akşamı “Bu Tarz Benim”in yeni 13 bölümünün tanıtımı ekrana gelmesine rağmen Production House şirketinin Show TV ile henüz sözleşme yenilemediği konuşuluyor.
O nedenle “Bu Tarz Benim” kanal değiştirirse kimse şaşırmasın.

Haberin Devamı

‘ŞEREF MESELESİ’NİN GÜNÜ DEĞİŞEBİLİR

Kanal D yönetiminin adeta “şeref meselesi” yaptığı “Şeref Meselesi” dizisinin pazar akşamı reyting pastasından aldığı pay, ikinci hafta bir nebze artsa da yine de beklenenin çok altında.
O nedenle dizinin çarşamba gününe kaydırılması söz konusu.
Dizinin ilk bölümünü izlediğim günden beri ısrarla yazıyorum, pazar akşamının yanlış bir tercih olduğunu.
Kanal D yönetimi, başrollerini Kerem Bürsin, Şükrü Özyıldız, Yasemin Allen ve Şükran Ovalı’nın paylaştığı diziyi planlandığı gibi çarşambaya kaydırırsa, “Şeref Meselesi”nin burada daha yüksek reyting alacağı kanaatindeyim.

‘EYVAH DÜŞÜYORUM’ YİNE YENİ YENİDEN

Mehmet Ali Erbil, “Eyvah Düşüyorum” yarışmasıyla yine yeni yeniden Star TV ekranında olacak.
Yaz boyunca Star TV’de Endemol Türkiye’nin hazırladığı “Eyvah Düşüyorum”u sunan Erbil, yeni yayın dönemine başka bir yarışmayla giriş yapmıştı. Mehmet Ali Erbil ile Adını Sen Koy’un ekran ömrü uzun olmamıştı. Çünkü Erbil’in sunduğu yeni yarışmanın reytingleri çok kötüydü.
“Paramparça” dizisinin ekiple izleme yemeğinde Mehmet Ali Erbil de vardı. Erbil, “Eyvah Düşüyorum”la yakında yeniden Star TV ekranında olacağını söyledi.
Dört bölüm çekilen yarışmanın ilk yayını önümüzdeki hafta perşembe akşamı ekranda olacak. Star TV, “Aramızda Kalsın”ın ardından “Mehmet Ali Erbil’le Eyvah Düşüyorum”u yayınlayacak. Yarışmanın devam edip etmeyeceğini dört bölümün alacağı reyting belirleyecek.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Bir kadının bir erkeği değiştirmesinin tek yolu, onu hayata karşı olan tüm ilgisini kaybedecek kadar usandırmasıdır.” (Oscar Wilde)