Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bobinler karıştı 'Saç' filmi ikinci yarıdan başladı. Filmin yapımcıları "Jürinin izlediği filme yapılan bir sabotaj bu" deyip, 'Saç'ı yarışmadan çekmeye kalktı. Jüri "Tekrar gösterilsin, izleyip değerlendirelim" dedi

Altın Portakal’ların sahiplerini bulacağı final gecesinden bir gün önce jüri üyeleri ve sinemaseverler, yarışmanın filmlerinden 'Saç'ı izlemek için AKM’nin Aspendos Salonu’nu tıklım tıklım doldurdu.
Salon karardı; Tayfun Pirselimoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı, Ayberk Pekcan, Nazan Kesal ve Rıza Akın’ın başrolünü paylaştığı 131 dakikalık film başladı.
Jüri ve izleyiciler Tarlabaşı’nda perukçuluk yapan, dükkanı ve eski arabasından başka hiçbir şeyi olmayan 'Hamdi'nin maceralarını seyre daldı.
'Hamdi', dükkandaki vaktinin çoğunu gelip geçen otomobilleri ve kaldırımdaki fahişeleri izleyerek

‘SAÇ’ YANACAKTI JÜRi KURTARDI
geçiriyor, yakında kanserden öleceğini öğrenince Brezilya’ya gitme hayalleri kuruyor, jüri ve seyirciler de onu merakla izliyor.
Ancak filmin orta yerinde bir tuhaflık oluyor.
Jüri üyeleri ve seyirci, 10-15 dakika önce ölen bir adamın adeta 'hortlayıp', hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam ettiğini görünce hafif bir şaşkınlık geçiriyor, ama bunu filmin hikayesine uygun senaryo sanarak izlemeye devam ediyor. Bir müddet sonra da film 'pat' diye bitiyor ve salonun ışıkları yanıyor.
Seyircilerin çoğu, "Nasıl bir son bu?” diyerek salondan çıkarken, bobinler karıştığı için filmin gösteriminin ikinci yarıdan başlatıldığı anons ediliyor.
Film bobinlerinin suçunu herkes birbirine atıyor, tabii olan 'Saç'a ve onu izlemek için salona gelenlere oluyor.
Filmin yapımcıları, “Jürinin izlediği filme yapılan bir sabotaj bu” deyip, 'Saç'ı yarışmadan çekmeye kalkıyor.
Başkanlığını Kadir İnanır’ın yaptığı jüri, “Olmaz öyle şey. Film; bobinler karıştırılmadan tekrar gösterilsin, izleyip değerlendirelim” deyince orta yol bulunuyor.


'ONUR ÖDÜLÜ'NÜ ALMAMANIN ONURU!
Bu yılki 'Altın Portakal'da altı sinemacı 'Yaşam Boyu Onur Ödülü”ne layık görüldü. Bunlar; yönetmen Ertem Göreç, senarist Safa Önal ile oyuncular Gülşen Bubikoğlu, Nur Sürer, Zeki Alasya ve Metin Akpınar’dı.
Göreç, Önal, Bubikoğlu ve Sürer, alkışlar arasında ödüllerini aldı. Ancak aynı ödüle layık görülen ne Metin Akpınar, ne de Zeki Alasya vardı gecede. Akpınar ile Alasya’nın bu ödülü alacağı günler öncesinden belli olduğu halde, iş planlamasını ona göre yapıp Antalya’ya gelmemelerine ne demeli? AKSAV’ın ikisini birden aynı ödüle layık görmesinin sebebi, sinemada ikili olarak kamera karşısına geçmiş olmaları.
Varsayalım ki biri gerçekten de gelemeyecek durumda, hiç değilse öteki gelir, onu da temsil ederdi.
Hayır.
'Yaşam Boyu Onur Ödülleri'nin kimlere verileceğinin açıklandığı İstanbul’daki toplantıya katılan Akpınar ile Alasya’nın, ödüllerini almak için Antalya’ya gelmemelerini onlara yakıştıramadım.
11 yıl önce Kuşadası’nda dizi çekiminde olduğu için aynı ödülü almaya gelmeyen Kadir İnanır, 'Altın Portakal'da 10 sene 'kara liste'deydi. 2009’da Mustafa Akaydın AKSAV’ın Başkanı olunca 'genel af' çıkardı da Kadir İnanır, 10 yıl sonra kavuştu ödülüne.
'Onur Ödülü'ne layık görüldüğü halde, kabul edilebilir bir mazereti olmadan 'Onur Gecesi'ne katılmayanların durumları yeniden gözden geçirilmeli bence.



DENiZ SEKi YAŞADIKLARINI ŞARKILARA BÖYLE DÖKTÜ
Antalya Dedeman Oteli’yle, The Marmara Antalya’nın arası birkaç dakikalık bir mesafe. Dedeman Oteli’nde konaklayıp da, yanı başımızdaki The Marmara Antalya’ya konsere gelen Deniz Seki’yi ziyaret etmemek olur mu?
Anı Tour’un 25'inci yaş günü nedeniyle düzenlenen gecede sahneye çıkmak için Antalya’ya gelen Deniz Seki, ayakkabısından takısına, ojesinden kıyafetine pembeler içindeydi. Deniz Seki bu haliyle 'pembe kuğu' gibiydi.
Tek kusuru kilolarıydı.
Seki, yeni bir rejime başladığını ve altı kilo verdiğini, yeni albümü çıkana kadar 10 kilo daha vereceğini, artık bundan böyle kimsenin kilolarına ilişkin laf edemeyeceğini söyledi. Seki’ye albümünün ne zaman çıkacağını sordum, “Kurban Bayramı gibi” dedi.
Peki Seki’nin yeni repertuarında hangi şarkılar var?
Albümdeki şarkılardan 11’i Deniz Seki’den. Seki’nin Hüsnü Şenlendirici’yle yaşadığı sorunlu aşk ve cezaevi günlerinin izini taşıyan şarkılardan bazıları şunlar:
'Kork Benden Bundan Sonra', 'Suya Hapsettim', 'Aşk Müzikali', 'Hayallerim Hayal Oldu', 'Soyadımı Sen Yaz', 'Bitti', 'Kış Uykusu' ve 'Deniz Aşık Olunca Şaşırır'.
Seki, sözleri ve bestesi Onur Baştürk’e ait 'Soysuz Şövalyeler'in dışında, albümünde bir de cover parçaya yer verdiğini anlattı.
Seki’nin cover parçası
Ferdi Özbeğen’den dinlediğimiz 'Herkes Kendi Yoluna'.