Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

16 Haziran 2008 tarihinden itibaren Türk televizyonları bir çöpçatan programına daha kavuşacak.
“Her kanalda zaten bir evlilik programı vardı, hangi kanal bu konuda eksik kaldı ki?” diyebilirsiniz, hemen söyleyeyim...
Safiye Soyman-Faik Öztürk ikilisinin sunacağı program Kanal 1’de başlayacak.

Safiye ile Faik çöpçatan olacak
Soyman-Öztürk ikilisinin programı 16 Haziran 2008’den itibaren ekranda olacak ama proje bayağı eski.
“Hep Seni Aradım” adlı programının yapımcısı Ahmet Çelenk, “Biz bu projeyi aslında iki yıl önce hayata geçirecektik ki o zamanlar evlilik programı diye bir şey ekranlarda yoktu. ATV ile de anlaştık, dekoru bile hazırladık ama kanal yönetimindeki değişim nedeniyle program hayata geçmedi. Sonra Flash TV’nin sahibi Ömer Göktuğ’la konuştuk. Ama o da daha sonra bizim proje yerine ‘İzdivaç’ı yaptı” dedi.
Çelenk’in söylediğine göre Soyman ile Öztürk’ün sunacağı “Hep Seni Aradım” özü itibarıyla “evlilik programı” ama şu an ekranlarda olanlardan çok farklı.
Evlenmek isteyenler önce şirketin oluşturacağı “Evlilik Bürosu”na başvuracak. Program ekibi birbirine uygun çiftleri belirleyip, sonra ekrana sürecek.
Safiye Soyman kız tarafının, Faik Öztürk ise erkek tarafının sağdıcı olacak.
Soyman ile Öztürk, canlı yayın öncesi gelin ve damat adaylarının evlerinde, iş yerlerinde incelemeler yapıp, onlarla baş başa yemek yiyip bir güzel testten geçirip, ardından canlı yayında ağırlayacak.
Her iki aday da 2.5 gün ekranda evlilik sınavı verecek. Safiye ile Faik, 2.5 gün sonunda “Siz gerçekten de birbiriniz için uygunsunuz, artık gidin ve bize nikâh davetiyenizi gönderin” ya da “Siz birbirinize uygun değilsiniz” deyip gönderecek ve yerlerine diğer iki adayı alıp teste tabi tutacak.
“Hep Seni Aradım”ın sunucuları onca yıldır birlikte yaşamalarına karşın nikâh masasına bir türlü oturmadı ama 2.5 günde tanıştırıp kaynaştırdıklarına, “Artık gidin ve bize nikâh davetiyenizi gönderin” diyecek?
Hangi hakla?
Kelin merhemi varsa, önce başına sürmesi gerekmez mi?

Safiye ile Faik çöpçatan olacak
Çeşme’de   finali ‘Yenge’ yapacak


Organizatör Ahmet San’ın ilgilendiği yıllardan Kylie Minoque, Danni Minoque, Duran Duran, Anthony Delon, Kim Wilde, Samantha Fox, Patricia Kaas, Vanilla Ice, Al Bano-Romina Power gibi dünyaca ünlü yıldızları ağırlayarak ün yapan Çeşme Festivali ya da Uluslararası Çeşme Şarkı Yarışması, bu yıl 30 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında 19. kez gerçekleştirilecek.
Bu yıl festivalin açılışını yapacaklar ya da festival boyunca sahne alacaklar henüz kesinleşmedi ama finalde kimin sahneye çıkacağı belli.
Geride bıraktığımız ay Sırbistan’da yapılan 53. Eurovision Şarkı Yarışması’nı Rusya’nın ardından ikinci tamamlamasına rağmen Türkiye’de “Yenge” kontenjanından “Gönüllerin birincisi” ilan edilen Ukraynalı seksi şarkıcı Ani Lorak, 5 Temmuz gecesi Amfi Tiyatro’da sahne alacak.
Yarışmanın organizasyonunu üstlenen şirket, Ukraynalı Ani Lorak’ın Çeşme konseri için şarkıcının menajeri ve aynı zamanda eşi olan Faik Tütüncüoğlu ile anlaşma sağladı.

Adamlar daha ne desin?
Bu hafta sonu kısmet olursa Coca Cola’nın davetlisi olarak Türkiye-Portekiz maçını izlemek üzere bir grup basın mensubuyla İsviçre’ye gideceğiz.
Avrupa Şampiyonası’nın maçları hem İsviçre’de hem Avusturya’da olacağı için iki ülke ortaklaşa “Euro 2008” vizesi uygulamasına geçti.
O nedenle vizemi Avusturya Konsolosluğu’ndan aldım.
Vize için gelen Türklere hitaben hazırlanmış broşürlerden biri dikkatimi çekti.
Broşürde, şöyle bir vurgu vardı:
“Hayvan hastalıkları salgınlarının AB’ye sokulmasını önlemek amacıyla et ve süt ürünlerinin ülkeye sokulmasına kısıtlama getirilmiştir. AB üyesi olmayan ülkelerden (Yani Türkiye’den de!) kanatlı hayvanlardan, sığırlardan, koyunlardan, keçilerden, domuzlardan, atlardan ve yaban hayvanlarından elde edilen et ve et ürünlerinin, süt ve süt ürünlerinin yolcu seyahat trafiği ile AB’ye sokulması yasaktır.
“...Maalesef Türkiye’den gelen yolcular tarafından bu yasak delinmeye çalışılmaktadır. Viyana Schwechat Havalimanı’nda son aylarda el konulan malların dörtte üçü Türkiye çıkışlıdır.”
Bunca uyarıya rağmen Viyana Havaalanı’nda el konulan et ve süt ürünlerinin dörtte üçünün sahibi olmak büyük bir başarı vallahi!
Nedir bu çektiğimiz şu Viyana kapılarından?