Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yeni yayın döneminin en çok merak edilen işlerinden biri Meryem Uzerli’nin dizisi. Sadece TV dünyasında yok bu beklenti. Kamuoyunda da aynı merak söz konusu.

Uzerli, yeni dizisiyle ‘Muhteşem Yüzyıl’da yıldızının parladığı ‘Hürrem’ gibi reyting ve sükse yapabilecek mi?

Diziyi çekecek O3 Medya, bu beklenti yüzünden aylardır hummalı bir hazırlık içinde.

O3 Medya, Meryem Uzerli’nin başrolü Murat Yıldırım’la paylaşacağı dizinin senaryosu için başta Pınar ve Kerem Deren ikilisiyle anlaştı.

Şirket, Deren çiftinin yazdığı senaryoların hiçbirini beğenmeyince Uzerli’nin dizisi için yeni bir senaryo ekibi kurdu.

Haberin Devamı

Bu ekip üç ay içinde Meryem Uzerli ve Murat Yıldırım için yeni senaryolar yazmaya başlarken, piyasadan da şirkete senaryo yağdı. Birçok senarist, “Bunu Meryem için yazdım” diyerek O3’ün ortağı Saner Ayar’a senaryo verdi.

Yapım şirketine mail yoluyla 100’den fazla senaryo geldi. Ancak Saner Ayar, ekibi ve ortakları, bunlardan hiçbirini Meryem Uzerli ile Murat Yıldırım’ın oynayacakları adı henüz netleşmeyen, ama türü ‘Romantik – dram’ olan dizi için yeterli bulmadı.

TV dünyasında, “Meryem Uzerli’nin oynayacağı dizinin senaryo ekibi yine değişti” şeklinde söylentiler çoğalınca aradım O3 Medya’yı. Şirketten aldığım yanıt şu oldu:

“Senaryo bitti. Bu cumartesi çekim senaryosu gelecek. Yönetmenler Yağmur ve Durul Taylan’ın seçtiği sanat yönetmeni, yardımcı yönetmen, reji ve mekanlar her şey hazır. Eylül ayının ikinci haftası sete çıkacağız.”

SENARYOSU NİHAYET HAZIR

HEYBELİ BULUSMASI

Yeni yazarlarımızdan Reha Arar’la kahvaltı yapıyorduk. Arar, bir ara, “Cadde yazarlarına bir davet versen de tanışsak hepsiyle nasıl olur?” dedi.
Parlak fikirlere evet der ve bunları vakit kaybetmeden hayata geçirmeye gayret ederim.
Huyum kurusun, bu kez de öyle yaptım.
Yazarlarımıza Heybeliada’daki Merit Halki Palace’da akşam yemeğimizde buluşmak için davetiye gönderdim.
Cadde Yazı İşleri’yle yazarlarının ilk buluşmasında kimler mi vardı?
Cadde için beyin fırtınası
Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, Cadde Yayın Yönetmen Yardımcıları İlknur Taş, Sanem Özyürek Arman, Cadde Görsel Yönetmeni Atakan Yenici ve isme göre alfabetik sırayla Cadde yazarları:
Asena Sarıbatur, Atılay Kandemir, Bihter Ayyıldız, Dilara Koçak, Ece Vahapoğlu, Emrah Akçaay, Gülay Afşar, İpek Durkal, Kalust Şalcıoğlu, Nazlı Mengi, Neslihan Özyükseler Tanış, Reha Arar, Sefa Karahasan, Suat Kavukluoğlu, Süreyya Üzmez ve Sinan Biçici…
Cadde’nin yazar kadrosu sadece bu isimlerden oluşmuyor. Sina Koloğlu, Gülhan Şen, Asu Maro, Murat Bozok ve Hakan Kırkoğlu mazeretleri nedeniyle aramızda olamadı.
Akşam yemeğinin ardından toplantı odasına geçtik.
Çaylarımızı, kahvelerimizi içerken bir yandan da daha iyi bir Cadde üzerine fikir alışverişi yaptık.
Yazarlarımızdan Cadde’de neleri beğendiklerini, neleri beğenmediklerini veya nelerin olması gerektiği konusundaki fikirlerini çekinmeden dile getirmelerini rica ettim.
Cadde’nin mutfağındaki arkadaşlarla her gün bir aradayız, ama çoğu yazarımızla iletişimimiz telefon ya da e - posta aracılığıyla. Cadde’yi hazırlayan ekiple yazarlar ilk kez aynı masada buluştu. Herkes birbirini yakından tanıma imkanı buldu.
Cadde tarihinde ilk kez gerçekleşen böyle bir toplantıdan kendi adıma birçok kazanım elde ettim.
Yazar arkadaşlarımızın fikirlerini tek tek not ettim.
Bu önerilerden Cadde’ye katkı sağlayacağını düşündüklerimi sırasıyla hayata geçireceğim.
Yazarlarımızın farklı yönlerini dokuz günlük Kurban Bayramı tatili boyunca sunacağız Cadde okurlarına…
İkincisi Kuzey Kıbrıs’ta
Akşam bir iş yemeği nedeniyle gelemeyen Reklam Grup Başkanımız Savaş Yılmazer de sabah kahvaltıda katıldı aramıza.
Özetle hepimiz için çok yararlı bir toplantı oldu ilk buluşma.
Ertesi sabah kahvaltıdan sonra Merit Halki Palace ve Heybeli’ye veda ederken herkesin söylediği şey aynıydı:
“Çok yararlı bir toplantı oldu. Belli aralıklarla bunu tekrar edelim.”
Allah kısmet ederse, Cadde Yazı İşleri’yle yazarların buluşmasını iki ay sonra bu kez Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştireceğiz.
REHA ARAR’IN KOLEKSİYONU
Lezzetli yazılarıyla Cadde’ye renk katan Reha Arar’ın devletin çeşitli kademelerinde üst düzey yöneticilikten sonra Merit Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı ve ‘Yaşam Gurusu’ olduğunu biliyordum.
Arar’ın kısa bir süre önce Esen Kitap’tan çıkan ‘Tatlar, Dostlar, Anlar’ kitabını okuduğum halde, onun özel bir odada belli bir ısıda muhafaza ettiği harita koleksiyonuna ve çok özel itfaiye arabalarına sahip olduğundan haberdar değildim. Benim gibi birçok yazarımız da Halki Palace’daki davet vesilesiyle bunlardan haberdar oldu.
ANKARALI TRİLYE YAKINDA BEBEK’TE
Türkiye’nin en iyi balık restorantlarından Ankara’daki Trilye’nin sahibi Süreyya Üzmez’in usta aşçılığını biliyordum, ama balık üzerine bu kadar engin bilgiye sahip olduğundan bi haberdim.
Üzmez’in Türkiye’nin deniz- lerinde hangi tür iyi balığın nerede çıktığından, dünyanın neresinde ne tür balık oldu-ğu, bunların nasıl pişirilmesi konusunda bilmediğim birçok yeni bilgi edindim. Üzmez’in, pek yakında İstanbullulara bir sürprizi olacak. Çünkü Üzmez, Trilye’yi İstanbul’da da
açacak. Hem de Boğaz’ın en güzel yerinde.
Süreyya Üzmez, “Sadece İstanbul’un ve Türkiye’nin değil dünyanın en iyi balık restorantını açacağız Bebek’te” dedi.