Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“Birileri bana sigaradan kurtulmanın zor olduğunu söylüyordu, inanıyordum, içmeye devam ediyordum.

Sonra bir başkası gelip, kilo alabileceğimi söylüyordu, ona da inanıyordum, bir tane daha yakıyordum.

Her söylenenin peşinden gidiyor, gittikçe de bu karanlık kuyuda daha derine düşüyordum.

SİGARAYI BIRAKTI  VE KİTABINI YAZDI
Sayısız denemenin ardından bir gün kendime doğru soruyu sormayı akıl ettim.”

Yıllarca tiryakisi olduğu sigaradan kurtulmak için verdiği savaşı sonunda başarınca bunun kitabını yazan, televizyoncu ve yaşam koçu Yeliz Pulat’a ait bu sözler...

Haberin Devamı

Yeliz Pulat, tiryakilikten nasıl mı kurtuldu?

Belgesel çekimi için gittiği Kırgızistan’da Pulat, öksürük nöbetleri yaşayınca buna tanıklık eden bilge bir adam onu, kendini sorgulamaya itti.

Pulat’ın anlattığına göre bu hiç de kolay olmadı. Çok zorlandı, ama kuantum, nefes ve koçluk bilgilerini de birleştirip sigaradan kurtulmayı başardı.

Pulat, kendisi gibi kurtulmak isteyenlere yol göstermek amacıyla “Söndür Şu Sigarayı” adlı kitabı yazdı.

UÇAK BİLETİNİ EN HESAPLI ALMANIN PÜF NOKTALARI

2017 yazının tatil planını 2016’da yapan Avrupalılar gibi bizde de “erken rezervasyon”un avantajlarını kullanmaya başlayanlar var... En hesaplı uçak biletinin ne zaman alınacağını bilip, ona göre seyahat planı yapanlar da...

Ancak bu insanların sayıları çok az ve işin püf noktalarını başkalarıyla pek paylaşmadıkları için de artmıyor sayıları...

Seyahat sitesi momondo’nun “Yıllık Uçuş Araştırması” geçti elime... Dünya genelinde en çok tercih edilen 100 rota üzerindeki 13.2 milyar uçuşun verilerinden çıkan sonuçlar, hepimize rehber olacak türden.

İşte size uçak biletlerini en hesaplı almanın püf noktaları:

Gitmek istediğiniz yere en hesaplı uçak bileti almak için uçuştan 56 gün önce bilet alırsanız yüzde 28 oranında kârlısınız.

En pahalı uçak biletleri, uçuş günü alınanlar.

Uçak biletlerinin en ucuz olduğu gün salı, en pahalı gün ise cumartesi... Aynı noktaya cumartesi günü yerine salı uçanlar yüzde 11 daha kârlı...

Saat 15.00’e kadarki uçuş biletleri, 18.00’den sonraki uçak biletlerine oranla yüzde 5 daha pahalı...

Haberin Devamı

ÇİĞDEM’İN TİYATROSU VE İLK OYUN SÜRPRİZİ

Adına tiyatro kuran Çiğdem Tunç, ilk sınavını 7 Kasım’da verecek. Valentin Katayev’in yazdığı, Göksel Kortay’ın dilimize çevirdiği oyunun galası Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Tiyatrosunda sahnelediği ilk oyunun yönetmenliğini de üstlenen Çiğdem Tunç’a “El Deliye, Biz Akıllıya Hasret” adlı vodvil tarzı komedide şu isimler eşlik edecek:
Özkan Ayalp, Murat Parasayar, Ünal Zorer, Deniz Değirmenci, Sema Aras, Onur Sarıaltın, Şebnem Erdener, Aron Buniel ve Alper Çorumluoğlu.

Galaya gelenler evlerine, vodvil tarzı bir komediyi izlemenin keyfi ve ellerindeki poşetlerle dönecek.

Hayvan dostu Tunç’un bulduğu sponsor firma, kışın yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarını beslemeleri için davetlilere kuru mama dağıtacak.

GÜNÜN SÖZÜ?

“Başlamak için mükemmel olmak zorunda değilsin. Fakat mükemmel olmak için başlamak zorundasın.”