Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Cine 5’te yayınlanan ‘Senin Hikayen’ programımda bu hafta Müjdat Gezen’i konuk ettim. Cuma akşamı ekrana gelecek programın çekiminden Müjdat Gezen’le çocukluğundan bugüne yaşam serüvenini ve geçen ay kutladığı sanat hayatındaki 50 yılda neler yaptığını konuştuk.
Yıldız Kenter ve Ayşe Kulin’le birlikte UNICEF’in İyi Niyet Elçisi olan Gezen, kuliste sohbet ederken yakında aralarına ‘Türk Sineması’nın Sultanı’ Türkan Şoray’ı da katacaklarını söyledi. Gezen, Türkan Şoray’ın UNICEF’in ‘İyi Niyet Elçisi’ olması için öneriyi kendisinin yaptığını, teklifinin önce UNICEF’in Ankara’daki Türkiye Milli Komitesi’nce, sonra da Amerika’daki merkez tarafından onaylandığını anlattı. Gezen, “Çoğu insan bilmez ama Türkiye’de adına ilkokul yaptıran ilk sanatçıdır Türkan Şoray. 12 Mart’ta Beyoğlu’nda bir otelde UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Prof. Talat Halman ve UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdürü Alanor Olalı’nın da hazır bulunacağı bir törenle Türkan Şoray’a ‘UNICEF İyi Niyet Elçisi’ şiltini verip, rozetini takacağız” dedi. Şoray, şimdiye kadar ‘Türk Sinemasının Sultanı’ydı, 12 Mart’tan sonra ‘UNICEF İyi Niyet Elçisi’ de olacak. ‘Sultan’ın bu payeyi çoktan hak ettiğini düşünüyor ve kendisini kutluyorum.

Haberin Devamı

MEGA ‘ESRAR’
Tarkan’ın uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınıp, serbest bırakılması ve sonrasında yaşananlar ne denli bilgi kirliliğiyle iç içe olduğumuzu bir kez daha gözler önüne serdi. Polisin altı aylık teknik takibin ardından yaptığı operasyonun sonucuna baktığınızda görünen o ki ‘Dağ fare doğurdu’.
Onca takip ve gürültülü operasyonun sonucu bu mu? Tarkan’ın ifadesi diye medyaya yansıyanların tümü, avukatı ve basın danışmanının yaptığı açıklamayla ‘yalan oldu’! ‘Tarkan’ı 130 avukat savunacak’ diye haberler çıktı.
İşin aslı ne biliyor musunuz? Tarkan’ın avukatı Yunus Egemenoğlu, aynı zamanda hukuk bürosu sahibi. Bu hukuk bürosunda da 130 avukat var. Hepsinin ilgi alanı farklı ama medyada çıkana bakılırsa, hepsi Tarkan için seferber oldu. Tam bir ‘bilgi kirliliği’! Tarkan’ın avukatı Yunus Egemenoğlu ile basın danışmanı ve menajeri Uygar Ateş diyor ki, “Ne emniyetteki, ne de savcılıktaki ifadede kokainin k’sı var.”
Ama medyada çıkan haberlere bakıyorsunuz, “Megastar, 6 yıldır kokainman. Üstelik bırakmaya çalışmış, ama başaramamış.” Gel de çık şimdi işin içinden!
Salı akşamı NTV’de konuk olduğum Can Dündar’ın ‘Canlı Gastesi’nde de söyledim, Tarkan’ın bu operasyonda gözaltına alınmasına sebep olan şey esrar! Tarkan, gözaltına alınan 10 kişiden sadece biriyle (M.E.) yaptığı ‘esrarlı telefon konuşması’ nedeniyle takılmış teknik takibe.O konuşmalardan da, tutuklamayı gerektirecek bir suç unsuru çıkmamış.
Onca haber ve açıklamaya rağmen, polisin altı ay takip ettikten sonra gözaltına aldığı ve dört gün gözaltında tuttuğu Tarkan’ın, savcı tarafından mahkemeye bile sevk edilmeden serbest bırakılmasının üstünde de ciddi bir ‘esrar perdesi’ var.

Haberin Devamı

‘SULTAN’ ARTIK UNICEF ELÇİSİ
GÜLBEN, KAMPANYASINI HÜLYA’YA ANLATACAK
Gülben Ergen, şu günlerde mesleği adına çok fazla bir şey yapmıyor. Dizi çekmiyor, film yapmıyor, bir müzikalde oynamıyor ama belki de hayatının en yoğun ve yorgun dönemini yaşıyor. Çünkü Ergen, hayatında ilk kez bürokrasiyle muhatap oluyor.
Bunun sebebi Gülben Ergen’in, ilk etapta Türkiye’nin dört ilinde eğitim çağındaki fakir çocuklardan en azından bir kısmını yüzünü güldürebilmek için üstlendiği sosyal sorumluluk projesinin gerekli yasal izinlerini alabilmek. “Deveye hendek atlatmak kolay değildir” derler.
Peki, deveye hendek atlatmak mı daha zordur, yoksa ‘bürokrasi hazretleri’ne iş yaptırmak mı? Deveye hendek atlatmak, bürokrasiye dert anlatmanın yanında devede kulak.
Gülben Ergen, bir yandan üç çocuğuna annelik, diğer yandan yardıma muhtaç çocuklara el atabilmek için verdiği mücadeleyi ilk kez pazartesi konuk olacağı eski rakibi Hülya Avşar’a anlatacak.
Gündüz saatlerinde yapılacak çekimde Hülya Avşar soracak, Gülben Ergen yeni sosyal sorumluluk projesiyle amaçladıklarını ve bu yolda yaşadıklarını açıklayacak. Gülben Ergen’in konuk olacağı ‘Hülya Avşar Soruyor’ aynı akşam Habertürk’ten yayınlanacak.