Ali Eyüboğlu

Ali Eyüboğlu

aeyuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tamer Karadağlı, İzlen Erdem’in senaryosunu yazdığı ‘Süper Türk’ adlı fantastik komedide hem oynayacak hem de filmi yönetecek. Filmde ayrıca Arzu Balkan, Buket Dereoğlu, Suna Keskin, Atilla Arcan, Cem Emüler, Murat Serezli ve Necmi Yapıcı da rol alacak


Sinema tarihinin olay yaratan fantastik filmlerinden ‘Süpermen’in öyküsü nasıl?
“Jor-El ve annesi Lara tarafından patlamak üzere olan Kripton gezegeninden kurtulması için bir roketle Dünya’ya gönderilir.
Kansas’da Smallville Kasabası yakınlarına düşen Kripton’luyu iki çiftçi bulur ve onu kendi çocukları gibi yetiştirir. Üniversiteyi bitirince gazetede işe başlar. Burada Lois Lane’le tanışır ve olaylar gelişir.”
Peki ya Kripton’dan dünyaya gönderilen kapsül sayısı bir değil de ikiyse ve ‘Süpermen’in ikizi Türkiye’de bir kasabaya düşmüşse?
Kripton’dan gelen o bebeği, çocuğu olmayan bir Türk ailesi yetiştirdiyse ve onun da ‘Süpermen’ gibi doğal güçleri varsa ortaya nasıl biri çıkar sizce?
Amerika’ya düşen Kripton’lunun adı ‘Süpermen’se, Türkiye’ye düşenin de ‘Süper Türk’ olacaktır elbette.
Fantazide sınır var mı?

Haberin Devamı

‘TAŞFIRIN ERKEĞi’YDi ‘SÜPER TÜRK’ OLDU
‘Süper Türk’ böyle doğdu
İzlen Erdem’in senaryosunu yazdığı ‘Süper Türk’ adlı fantastik komedi filminin öyküsü de böyle doğdu işte.
‘Çocuklar Duymasın’daki ‘Taşfırın Erkeği Haluk’ tiplemesiyle tanıdığımız Tamer Karadağlı, yönetip, oynayacağı ‘Süper Türk’ rolüyle kendisine yeni bir sayfa açmış olacak.
Karadağlı, ‘Süper Türk’le yönetmenliğe de “Merhaba” diyecek.
Karadağlı’nın ilk yönetmenlik deneyimini yaşayıp aynı zamanda da başrolünü paylaşacağı filmde, Arzu Balkan, Buket Dereoğlu, Suna Keskin, Atilla Arcan, Cem Emüler, Murat Serezli ve Necmi Yapıcı da rol alacak.
Birkaç güne kadar çekimleri başlayacak filmle ilgili Karadağlı, şöyle konuştu:
“İzlen Erdem, çok güzel, fantastik ve eğlenceli bir senaryo yazdı. Ben de ilk kez bir filmde yönetmenlik yapacağım.‘Süper Türk’, fantastik, eğlenceli bir komedi filmi olacak. Amacımız, çoluk çocuk sinemaya gidecek insanlara keyifli dakikalar geçirtmek.”

Haberin Devamı

Ne gibi maharetleri var?
İstanbul ve civarında çekecekleri filmi sömestrde vizyona sokacaklarını açıklayan Karadağlı’ya “Peki bu ‘Süper Türk’ nasıl biri olacak?” diye sordum. İşte Karadağlı’nın bu konuda söyledikleri:
“Çocukken uçan, karpuzu ışınlarıyla kesen, otomobilleri yerinden eden, okeyde taşları istediği gibi yönlendiren ya da çalan, annesinin nazar değmesin diye yakasına nazar boncuğu taktığı biri Süper Türk. Ailesi belli bir süre herkesten gizleyecek, çocuklarının çok özel yeteneklere sahip olduğunu. Ancak bir zaman gelecek ve ‘Süper Türk’ deşifre olacak. Medya maymunu gibi o kadın programı senin, bu kadın programı benim şeklinde kanal kanal dolaşacak.”



‘ARZU BALKAN, TORPiLLE DEĞiL, DENEMEYLE GELDi’


İz Yapım’la reklamlarda izlediğimiz konuşan, yürüyen robotlar konusunda uzman Digiflame’nin ortaklığında çekilecek ‘Süper Türk’te Arzu Balkan, ‘Süper Türk’ün aşkı ‘Zeynep’i oynayacak. Mesleği öğretmenlik olan ‘Zeynep’in filmdeki çocukluk günleriniyse Tamer Karadağlı’yla Arzu Balkan’ın kızları Zeyno canlandıracak. ‘Süper Türk’ Tamer Karadağlı’nın çocukluk sahnelerindeyse cast ajanslarından bulunan bir çocuk rol alacak.
Filmin kadrosunu oluştururken ‘Zeynep’ rolü için Arzu Balkan’ın adaylar arasında olmadığını söyleyen Karadağlı, “Sanıyorum 12 civarında adayla deneme çekimleri yaptık, ama aradığımız sıcaklıkta birini bulamadık. Yapımcılar, ‘Bir kişiyle daha deneme çekimi yapalım’ deyip, önce Arzu’yu ikna ettiler, sonra da çekine çekine durumu bana ilettiler. Arzu da sağ olsun, deneme çekimlerine katılmayı kabul etti. Hepimize en sıcak onun oyunu geldi ve Arzu filmdeki rolü torpille değil, deneme çekimini aşarak geldi.”


BİR TÜRK, DÜNYAYA BEDEL 1 İSRAİLLİ, 1027 FİLİSTİNLİ’YE


Tarihi takas gerçekleşti.
Filistin, İsrailli asker Gilad Şalit’i serbest bıraktı, İsrail de buna karşılık cezaevlerinde tuttuğu 1027 Filistinli’yi.
Ben onu bunu bilmem.
Bana göre hâlâ bir Türk, dünyaya bedel.
Var mı itirazı olan?


BU AKŞAM BEŞiKTAŞLIYIM


Alice’yi takip edenler, hangi takım taraftarı olduğumu iyi bilir.
“Bize her yer Trabzon” diyenlerdenim.
Ancak bu akşam Beşiktaşlıyım.
Dinamo Kiev tribünlerinde bu akşam ‘Siyah. Beyaz. En büyük Beşiktaş” diye tempo tutacağım.
Çünkü siz bu satırları okuduğunuzda ben, ‘Pascal Nouma ile Kiev’de olacağım.
Pascal Nouma artık World Travel Channel’da seyahat programı sunucusu.
World Travel Channel’ın davetlisi olarak geldiğimiz Ukrayna’da bu akşam Dinamo Kiev Beşiktaş maçını, yarınsa Pascal Nouma’nın Kiev maceralarını izleyeceğim. Her zaman olduğu gibi bu kez de yediğim, içtiğim benimle kalacak, ama Kiev’de gördüklerimi pazartesi günü yazacağım.