Cadde Bayram tatilinde kültür turizmi

Bayram tatilinde kültür turizmi

03.12.2008 - 11:43 | Son Güncellenme:

.

Bayram tatilinde kültür turizmi

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Yönetim Kurulu üyesi Nesrin Göçhan, idari tatil ve hafta sonları ile birlikte 9 günlük tatil yapılacak kurban bayramının kültür turları bayramı olacağını söyledi.
İklim koşulları gereği, insanların tatil köylerine gidip dinlenecekleri tur seçeneklerini tercih ettiklerini belirten Nesrin Göçhan, GAP bölgesinin de revaçta olduğunu anlattı. Çukurova bölgesinin sıcak iklimi ve kültürel değerlerin korunduğu tarihi mekanları bulundurması dolayısıyla tercih edildiğini vurgulayan Göçhan, şöyle konuştu:
“Yurt dışında da kültürel ağırlıklı daha ılıman bölgeler tercih ediliyor. Uzakdoğu, Dubai iklim açısından seçiliyor. Mısır, kültürel açıdan bize daha yakın olduğu için her zaman gözde. Bunun dışında Avrupa’daki ülkeler görülmek istenirse İtalya her zaman sırasını koruyor. Dünyadaki ekonomik kriz ve sıkıntı göz önüne alınırsa, bayramın hareketli geçmesi için rezervasyonda bir takım yenilikler ve kolaylıklar yapıldı. Biz ne kadar endişe duymuş isek de bayram canlılığını koruyor. Bu bayram kültürel tur bayramı olacak. İnsanlar daha çok, ‘hazır paket organize turlarla gideyim gezeyim, göreyim, kültür bağımı geliştireyim’ diyor. Kapadokya herkese uygun bir fiyat olduğu için revaçta. Çok uzağa gitmeyenler için birinci sırada tercih ediliyor.”

Haberin Devamı

KKTC FİYAT İNDİRDİ

Kriz nedeniyle KKTC’deki otellerin fiyatlarını indirdiğini kaydeden Göçhan, şunları söyledi:
“Kıbrıs da çok tercih ediliyor. Eğlence, kültür, ılıman bir iklimde bayram tatilini geçirmek için iyi bir tercih. Kış seçeneklerinde bir de tatil köylerinde oranın SPA’larından (şifalı su ile bakım) yararlanabilirler. SPA’larda verilen tüm hizmetler insanların ruhlarını, bedenlerini dinçleştirmek adına oldukça güzel. Bu da tercih nedeni olacak. Bu konuda rezervasyon alıyoruz. Akdeniz hava koşulları için bayramda tercih edilen bir bölge. Ancak insanlar mutlaka TURSAB belgeli acentelerle gitsinler. Tatillerini güvenli bir şekilde geçirmek isteyen insanlar kaçak turlara yönelmesin.”

MEVLANA HAFTASI ERKEN KUTLANACAK

Haberin Devamı

Göçhan, 10- 17 Aralık'ta Hz. Mevlana Haftası kutlamalarının bayram haftasına denk gelmesi nedeniyle kutlama tarihinin birkaç gün önü çekilerek, 6- 17 Aralık olarak düzenlendiğini de belirtti. Göçhan, “Mevlana’yı tanımak, bilmek her Türk vatandaşının tercih nedeni olmalı. Sadece o bir sofist düşünür değil, dünyaya mesaj vermiş bir kişidir. Onun tercih edilirliği hiçbir zaman düşmez. Mevlana kutlamaları için grup turları düzenlenecek. Konya’nın içindeki kültürel değerlerle birlikte törenleri izlemeyi paket tur haline getirip, gruplara verilecek. Şimdiden Konya’ya gitmek için talepler geliyor” dedi.