Bekir Saçar

Bekir Saçar

bekir.sacar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

40’INCI YAŞA PAVYON KAPATTI


Türkiye eski güzeli Şebnem Dereli 40’ıncı yaş günü dolayısıyla önceki gece bir davet verdi. Cenk Eren’in Levent’te sahneye çıktığı ‘ My Pavyon By Cenk Eren’ adlı gece kulübünü misafirlerine kapatan Dereli, sahneye çıkıp Cenk Eren’e şarkılarında eşlik etti. Pasta kesildikten sonra konuşma yapan Mehmet Dereli, bu mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan dostlarına teşekkür edip, eşini ne kadar çok sevdiğini dile getirdi. Dereli çifti, Cenk Eren’le birlikte ‘Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda’ şarkısını söyledi. Doğum günün kutlu olsun Şebo. Nice mutlu yıllara.


KARINCA DUASI’NA 60 BiN TL VERDi
40’INCI YAŞA PAVYON KAPATTI

Ressam Selma Gürbüz ‘Arketip’ adını verdiği resimlerini 1 Nisan itibariyle Tophane Antrepo’da sergilemeye başladı. Gürbüz, sergisinde, sanat tarihinde ve kültürel bellekte yer edinmiş imgeleri, birer ana form olarak kabul edip yeni baştan tasarlamış.
Sanatçı, pek çok resme konu olmuş Adem ve Havva’nın cennetten kovuluş sahnesi, Velazquez’in ‘Nedimeler’ adlı başyapıtının yeniden yorumu, Antik bir heykelin zihnimize kazıdığı güç ve iktidar olgusu gibi imgeleri bağlamlarından koparıp, kendi özel resim dilinin bir parçası kılmış. Sergiye katılan Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Gürbüz’ün 155 - 230 cm ölçüsünde tuval üzerine yağlı boya ile yapılmış ‘Karınca Duası’ adlı resmini 60 bin TL’ye satın aldı.