Bekir Saçar

Bekir Saçar

bekir.sacar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

40 MiLYONLA iKiNCi  REKORU KIRABiLiR



Daha önce miras yüzünden mahkemelik olan Tatlıcı Ailesi’nde şimdi de boşanma krizi yaşanıyor. Diyarbakırlı iş adamı Şehmus Tatlıcı’nın (78) 25 yıllık eşi Bengi Tatlıcı (54), ‘Şiddetli geçimsizlik’ nedeniyle boşanma davası açtı. Mahkemeye başvuran Tatlıcı dilekçesinde şu iddialara yer verdi; “Şiddetli geçimsizlik nedeniyle evliliğimiz çekilmez bir hal aldı. Eşim her fırsatta tartışma çıkararak kavgaya dönüştürmekteydi. Hakaretle başlayan tartışmalarımız şiddet ve tacize kadar gitmiştir. Hakaret ve şiddet nedeniyle duygusal sevgi bağı tamamen koptu.” Şehmus Tatlıcı’nın büyük bir serveti olduğunu söyleyen Bengi Tatlıcı, 40 milyon TL tazminat ile 30 bin TL de nafaka talep ediyor. Bengi Hanım eğer bu nafakayı alabilirse sosyetede bugüne dek en büyük nafakayı almış ikinci hanım olma ünvanını elde edecek. Ceyla Gölcüklü, Azeri işadamı eşi Şeri Şahnavaz’dan boşanırken 107 milyon dolar aldığı söyleniyor. ve Türkiye’de bu alanda rekor kırmıştı. Cem Hakko 24 yıllık eşi Bettina Hanım’a boşanma tazminatı 17 milyon TL, Ünver Oral eşi Şebnem Hanım’a 2.5 milyon TL, Yiğit Şardan, Çiğdem Doğu’ya 5 milyon TL , Mehmet Germiyanlıgil Elif Dürüst’e 2 milyon TL ödemişti.


CUMHURiYET’iN KANATLARINDA BiR GiRiŞiMCi

40 MiLYONLA iKiNCi  REKORU KIRABiLiR

Borusan Grubu Onursal Başkanı Asım Kocabıyık’ın yaşam öyküsünü anlatan ‘Cumhuriyet’in Kanatlarında Bir Girişimci: Asım Bey’ belgeseli, 21 Nisan gecesi Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen gala ile tanıtıldı. Geceye cemiyet, iş, sanat medya dünyasının ünlü isimlerinin yanında, Kocabıyık Ailesi ve Borusan Grubu çalışanları katıldı. Nebil Özgentürk yönetmenliğinde çekilen belgesel, temelleri 1944 yılında atılan Borusan Grubu ile grubun kurucusu Asım Kocabıyık’ın Cumhuriyet tarihiyle özdeşleşen öyküsünü anlatıyor. Ülkemizin yakın tarihinden de kareler içeren ve Asım Bey’in iş hayatında 65’inci yılı olması nedeniyle hazırlanan belgeselin gala gecesi, aynı zamanda Asım Bey’in hem yaş hem de 56’ncı evlilik yıldönümü olması nedeniyle üç kutlamaya aynı anda ev sahipliği yaptı.


YARDIM?GECESİ
40 MiLYONLA iKiNCi  REKORU KIRABiLiR

Bizim Losemili Çocuklar Vakfı’nın Okmeydanı Türkiye Hastanesi’ne komşu inşa edilen kompleksin eksiklerinin tamamlanması amacıyla Türkiye İngiliz Ticaret Derneği, Galatasaray’daki İngiltere Başkonsolosluğu’nda bir davet düzenlendi. İngiltere Başkonsolosu Jessica Hand’in ev sahipliğinde gerçekleşen davete cemiyet ve iş hayatının yardımsever isimleri 500 lira ödeyerek katıldı. 100 kişilik davetli gurubundan elde edilen 50 bin lira ile hastanenin eksiklerine harcanacak.