Bekir Saçar

Bekir Saçar

bekir.sacar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

MÜTEVAZI SiNEMACIYA GÖRKEMLi TÖREN


Aydın Doğan Vakfı tarafından kültür, sanat ve bilim alanında çalışmalarıyla öne çıkan isimlere verilen Aydın Doğan Ödülleri, bu yıl sinemaya ayrıldı. Önceki gece İstanbul Harbiye’deki Hilton Otel’de düzenlenen törende ödül, ülkemizi üç kez Cannes Film Festivali’nde temsil eden her yeni filmiyle başarılarına yenisini ekleyen, dünyanın yaşayan en saygın yönetmenleri arasında sayılan Nuri Ceylan Bilge’ye verildi. Doğan Hızlan başkanlığında Tarık Akan, Mithat Alam, Tevfik Başer, Atilla Dorsay, Prof. Dr. Oğuz Onanaran, Murat Özer, Prof. Sami Şekercioğlu, ve Azize Tan’dan oluşan jurinin seçtiği Nuri Bilge Ceylan, ödülünü ve 50 bin TL’lik çekini Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan aldı. Sema Doğan, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Vuslat Doğan Sabancı, Tayfun Devecioğlu, Ertuğrul Özkök, Güneri Civaoğlu, Hasan Cemal, Selahattin Beyazıt, Berna - Serra Tokar, Tarık Akan, İzzet Günay, Eşref Kolçak, Başaran Ulusoy, Altan Öymen ödül töreninde göze çarpan isimlerdi.


GELİNLİK KRİZİ
MÜTEVAZI SiNEMACIYA GÖRKEMLi TÖREN

Maria Necmettin Eliyeşil’in kızı Melisa’nın, Faber - Castell CEO’su Kont Anton Wolfgang von Faber Castell’in oğlu Charles ile evlilik yolunda ciddi bir ilişki yaşıyor. Aşıklar bu yaz Almanya ve Türkiye’de yapılacak iki düğün töreniyle evlenecek. Hazırlıkları başlamış. Düğün organizasyonunda çözülemeyen tek şey Melisa Hanım’ın gelinliğiymiş. Eliyeşil’in istediği gelinliği bulmak için Paris ve Milano’da gitmediği modacı kalmamış. Ama aradığını bir türlü bulamamış. Türk modacı Atıl Kutoğlu ile sık sık bir araya gelen Melisa’nın gelinlik sorunu henüz çözülememiş. Dilerim en büyük sorunu bu olur.


ÖMER KARACAN’IN GETİRECEĞİ STAR?KİM?
MÜTEVAZI SiNEMACIYA GÖRKEMLi TÖREN

Number One TV ve Radio’nun ortağı Ömer Karacan, dünya jet sosyetesiyle içi içe yaşayan bir isim. 90’lı yıllarda ünlü manken Naomi Campbell ile Londra’da aynı evde yaşayan Karacan İstanbul’a sık sık dünyaca ünlü starları getirip evinde misafir ediyor. Geçtiğimiz yıllarda birçok kez Naomi Campbell, Salma Hayek, Uma Thurman, Paris Hilton gibi ünlüleri ağırlayan Karacan’a önceki gece bir davette annesi Cemile Garan ile rastladım. Ömer mayıs ayında İstanbul’da yapılacak bir organizasyon için yine bir dünya starını getirecekmiş. İsmini ısrarla sordum. “Açıklamak için henüz erken. Günü gelince sana söylerim” dedi. Karacan’ın bu kez kimi getireceğini çok merak ediyorum. Bekleyip görelim.

ZANOTTı NiŞANTAŞI’NDA SOSYETEYLE BULUŞUYOR
MÜTEVAZI SiNEMACIYA GÖRKEMLi TÖREN

Dünyaca ünlü ayakkabı tasarımcısı Giuseppe Zanotti’nin tasarımları Beymen mağazalarında satılıyor. Zanotti’nin Türkiye mümessili Beymen geçen yıl Nişantaşı Abdi İpekçi Ceaaddesi’nde Giuseppe Zanotti’nin bir de butiğini açmıştı. Ünlü İtalyan tasarımcı, 20 Nisan Salı günü Nişantaşı’ndaki butiğinde Türk moda severlerle buluşuyor. Davette 2010-2011 Sonbahar-Kış Koleksiyonu tanıtılacak ve cemiyet hayatının ünlülerine gelecek sezonun parçalarını önceden görme imkanı sunulacak.

BU?PARTİ?KAÇMAZ
MÜTEVAZI SiNEMACIYA GÖRKEMLi TÖREN

Hillside City Club’lar fitness alanında devrim sayılacak bir ilke daha imza attı. DJ eşliğinde spor yapma konseptini Türkiye’de ilk uygulayan Hillside, bu konuyu bir üst boyuta taşıdı ve şubat ayından nisan sonuna kadar üç kulübündeTürkiye’nin en iyi DJleri arasında yer alan U.F.U.K, Murat Uncuoğlu, BeeGee ile birlikte bir kardiyo parti turu düzenledi. Bireysel bir çalışma olan kardiyo egzersizlerinin ilk kez grup egzersizi şeklinde uygulandığı bu programda spor ve eğlence birleşti, yepyeni bir ‘cardio fitness’ deneyimi doğdu. 20 Nisan günü Hillside City Club Etiler’de düzenlenecek ‘Cardio Fitness Party’de, üç ünlü DJ, sporseverler için çalacak.

İSTANBUL’U ÖZLEMEMİŞ
MÜTEVAZI SiNEMACIYA GÖRKEMLi TÖREN

Manken Deniz Pulaş bankacı Sarp Akkartal ile evlendikten sonra sırra kadem basıp yok oldu. Deniz’e Bebek Lulu’s’da rastladım. Eşinin işi gereği üç yıldır Amsterdam’da yaşıyormuş. Deniz’e “İstanbul’u özlemiyor musun?” diye sordum. “Dedikodudan, uzak, huzurlu bir yaşam sürüyorum. Ailem ve arkadaşlarım da sık sık geldiği için keyfim yerinde” dedi. Darısı İstanbul’dan kaçmak isteyenlerin başına.