Bekir Saçar

Bekir Saçar

bekir.sacar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

PERA MÜZESİ BEŞ YAŞINDA


Haziran 2005’te açılan Suna - İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, beşinci yılını kutlamaya hazırlanırken, Kolombiyalı sanatçı Fernando Botero’ya da ev sahipliği yapıyor. 21’inci yüzyılın en çok merak uyandıran sanatçılarından, Botero’nun 64 yapıttan oluşan sergisi önceki gün Pera Müzesi’nde açıldı. Sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği sergi Sirk, Boğa Güreşi, Latin Amerika Halkı, Latin Amerika Yaşamı, Ölü Doğa ve Sanat Tarihinin Ustalarından Uyarlamaları adı altında altı bölümden oluşuyor. Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın nın davetlisi olarak İstanbul’a gelen Botero’nun 18 Temmuz’a kadar açık kalacak sergisi çerçevesinde çeşitli etkinlikler, söyleşiler, film gösterimleri ve çocuklar için eğitim programları da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

BİBER’DE YAZA MERHABA PARTİSİ

PERA MÜZESİ BEŞ YAŞINDA

Bodrum’un eşsiz koylarından Kadıkalesi’nde açılan Gardens of Babylon’un ’Yaza Merhaba’ partisi önceki gece Nişantaşı Biber’de yapıldı. İş ve cemiyet dünyasından ünlü simalarının katıldığı davetin ev sahipliğini; Gardens of Babylon Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır üstlendi. Otel bünyesindeki High Sağlık Merkezi’nin sahibi Ender Saraç da davetliler arasındaydı.

YARDIMINA ANNESİ KOŞTU
Üç yıl evli kaldığı eşi Aytek Şavkan’dan ayrılan Brezilyalı manken Martha Graef’in İstanbul’da yaşamaya devam etme kararı aldığını daha önce bu sayfada yazmıştım. Önceki gün Martha’ya Bebek’te rastladım. Yanındaki hanım annesi Caroline Goncalves’miş. “Zor günler geçirdiğimi bilen annem destek olmak için İstanbul’a geldi. Yeni evime yerleşip her şey normale dönünce Brezilya’ya dönecek” dedi.

KİŞİYE ÖZEL TASARIM

PERA MÜZESİ BEŞ YAŞINDA

Moda dünyasının yeni isimlerinden, Günsel Ülkü, 2010 lkbahar - Yaz koleksiyonunu önceki gün Suada’da verdiği davetle tanıttı. Güler Yiğit, Ayşe Azizoğlu, Arzu Kunt, Sibel Serin, İlkay Tuna, Melis Yelkenci, Ceyla Gölcüklü’nün de katıldığı tanıtım davetinde modacının kişiye özel koleksiyonu çok beğenildi.