Bekir Saçar

Bekir Saçar

bekir.sacar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

TASARIMCILAR ŞAPKA FABRiKASI’NDA



‘Design Spirit İstanbul’ 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından destekli bir kent projesi. dDf (Dream Design Factory) ve ETMK (Endüstri Tasarımcıları Meslek Kuruluşu) İstanbul şubesi katkıları ile gerçekleştiriliyor. 40 yaş altındaki, 40 genç Türk tasarımcının, 40 ürününün yer aldığı ‘Design Spirit İstanbul’, Türkiye’nin gelecek vaat eden tasarımcılarını bir araya getirdi. ‘Türk Tasarımcı’ sergisini 30 Nisan tarihine kadar Sütlüce’deki Eski Şapka Fabrikası’nda görmek mümkün.


ALAÇATILI LAVANTA KÖYÜNE DÖNÜYOR
Çeşme Alaçatı’nın Ege yemekleriyle ünlü restoranı Lavanta, ikinci şubesini İzmir’de açmıştı. İstanbullu müşterilerinin ısrarına dayanamayan Fatoş Çırpıcı, üçüncü şubesini iki yıl önce İstanbul Ortaköy’de hizmete soktu. Lavanta’nın işletmesini geçen sonbahar modacı Neslihan Yargıcı aldı. Duydum ki Fatoş Çırpıcı, Ortaköy Lavanta’yı kapatmaya karar vermiş. Fatoş Hanım ‘Çok dağıldım. Üç restoranı idare etmek çok zor. İzmir ve Alaçatı’ya ağırlık vereceğim’ diyor. Hayırlı olsun.


ERGİN İNAN, ÇIRAĞAN PALACE’TA
Ergin İnan’ın sadece Çırağan Sarayı için hazırladığı eserlerden oluşan sergisi, önceki gün Çırağan Palace Kempinski Sanat Galerisi’nde açıldı. İzi belirmemiş figürlerden oluşan serginin adı yok! İnan Almanya’dan Japonya’ya, Norveç’ten Güney Kore’ye dünyanın dört bir yanındaki bienal ve sergilerin konuğu olmuş, yerli ve yabancı birçok ödüle layık görülmüş bir Türk ressam. İnan’ın, yeni 42 eserini 4 Mayıs’a kadar ücretsiz gezip görebilirsiniz.