Cadde Claudia Heffner Peltz, II. Abdülhamid'e ait elmas gerdanlığı taktı iddiası

Claudia Heffner Peltz, II. Abdülhamid'e ait elmas gerdanlığı taktı iddiası

14.04.2022 - 20:16 | Son Güncellenme:

David ve Victoria Beckham'ın dört çocuğundan en büyüğü olan 23 yaşındaki Brooklyn Beckham, sadece ABD'nin değil dünyanın en zengin insanlarından biri olan Nelson Peltz'in kızı 27 yaşındaki Nicola Anne Peltz ile geçtiğimiz hafta sonu evlendi. Törende gelinin annesi Claudia Heffner Peltz'in taktığı gerdanlığın bir zamanlar Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid'in koleksiyonunda yer aldığı ileri sürüldü.

Claudia Heffner Peltz, II. Abdülhamide ait elmas gerdanlığı taktı iddiası

İngiltere'nin en zengin ünlüleri arasında yer alan Victoria Beckham-David Beckham çiftinin oğlu Brooklyn Beckham (23), 2020'de oyuncu Nicola Anne Peltz (27) ile nişanlanarak, evlilik yolunda ilk adımı atmıştı. Mutlu birlikteliklerini sürdüren ikili, geçtiğimiz hafta Peltz ailesinin Palm Springs'teki okyanus manzaralı, milyon dolarlık malikanesinde dünyaevine girdi.

Haberin Devamı

KIZINDAN ROL ÇALDI

Nicola Anne Peltz, hem güzelliğiyle hem de ünlü bir modaevi tarafından kendisi için özel olarak dikilen gelinliğiyle törenin yıldızı oldu. Ancak görkemli törende gelinden 'rol çalan' bir kişi daha vardı. O da Nicola Anne Peltz'in 67 yaşındaki annesi Claudia Heffner Peltz idi.

Claudia Heffner Peltz, II. Abdülhamide ait elmas gerdanlığı taktı iddiası

İlerleyen yaşına rağmen hala formunda olan eski model Claudia Heffner Peltz kızının düğününde sadece genç görünümüyle değil taktığı bir takıyla gündemin ilk sırasına yerleşti.

'DOĞUNUN YILDIZI' ADINI TAŞIYOR

Hürriyet'in haberine göre; dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Nelson Peltz'in eşi olan Claudia Peltz'in boynundaki göz kamaştıran elmas gerdanlığın bir zamanlar Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamit'in koleksiyonunda yer aldığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Dünyanın en pahalı elmaslarından biri olan gerdanlık, Star of the East (Doğunun Yıldızı) adını taşıyor. 94.80 karat olduğu belirtilen bu elmasın, bir zamanlar 2. Abdülhamid'in koleksiyonunda yer aldığı iddia edilse de bu konuda kesin bir kaynak yok. Bu göz kamaştıran elmasın Padişah'ın elinden nasıl çıktığı da bilinmiyor.

BALAYINDAYKEN ELMASI SATIN ALDI

Bu iri elmas 19'uncu yüzyılda mücevherci Pierre Cartier'nin eline geçti. 1908'de Evelyn Walsh McLean, 120 bin dolara bu taşı Cartier'den satın aldı. McLean o sırada kocası Edward Beale McLean ile balayında bulunuyordu. Star of the East, 40 yıl boyunca, yani ölümüne kadar McLean'in koleksiyonunda kaldı.

ÖLDÜĞÜ SIRADA DA BOYNUNDA OLDUĞU İLERİ SÜRÜLDÜ

Southern Inspired Dergisi'nde yer alan iddialara göre; elmas, öldüğü sırada da McLean'in boynundaydı. Onun yanında da bir başka ünlü taş Hope Diamond (Umut Elması) McLean'in boynunu süslüyordu. Evelyn McLean'in ölümünden sonra hem Doğunun Elması hem de Umut Elması, Harry Winston'a satıldı. Amerikalı bir kuyumcu olan Winston daha sonra Umut Elmas'ını Smithsonian Institution'a bağışladı.

MISIR KRALI'NA SATILDI

Doğunun Elması ise Harry Winston tarafından Mısır Kralı Faruk'a satıldı. Fakat ileri sürülenlere göre Kral, bu taş için herhangi bir ödeme yapmadı. Kral Faruk'un tahtını kaybetmesinden sonra Doğunun Yıldızı, bir kez daha el değiştirdi. Mısır Hükümeti elması, Harry Winston'a geri gönderdi.

Haberin Devamı

O da 1978'de şirketinin 50'inci yılı kutlamaları kapsamında bu gösterişli elması New York Modern Sanat Müzesi'nde sergiledi. Daha sonra elmasın bir süre adı belirtilmeyen bir koleksiyonerin elinde kaldığı da iddialar arasında.

1984'te tekrar Harry Winston'ın eline geçen elmasın ondan sonraki yolculuğu ise net olarak belli değil.

SERÜVENİ AHMEDABAD'DA BAŞLADI

Doğunun Yıldızı elmasının anavatanının Hindistan'ın Ahmedabad kenti olduğu sanılıyor. O dönemde 157.25 karat olduğu belirtilen elması, 17'inci yüzyıl ortalarında Fransız mücevherci Tavernier satın aldı. Bu iri elması Tavernier, 94.78 karat olarak armut biçiminde kesti.

O arada İran'a ulaşan elmasın 19'uncu yüzyılda Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid'in koleksiyonuna dahil olduğu ileri sürülüyor. Yine iddialara göre Hope Diamond da (Umut Elması) 2. Abdülhamit'in koleksiyonunda bulunuyordu.

Haberin Devamı

MÜZAYEDEDEN ALINDIĞI TAHMİN EDİLİYOR
Doğunun Yıldızı adlı elmasın Peltz ailesinin eline nasıl geçtiği ise bilinmiyor. Büyük olasılıkla bir müzayededen alındığı tahmin ediliyor.

Claudia Heffner Peltz, II. Abdülhamide ait elmas gerdanlığı taktı iddiası

EVLİLİK SÖZLEŞMESİ DE İMZALADILAR

Öte yandan ABD ve İngiliz basınında yer alan iddialara göre; Anne Peltz'in, milyarder bir iş insanı olan babası Nelson Peltz, müstakbel damadına evlilik sözleşmesi imzalattı. Bu sözleşme hem Brookly Beckham hem de Nicola Anne Peltz için bağlayıcı özellik taşıyor.

Müstakbel gelin ve damadın imzaladığı sözleşmeye göre; boşanmaları durumunda her ikisi de ailelerinden kaynaklanan servetten pay alamayacak.

HER İKİ AİLE DE ZENGİN

Sözleşmenin ardından servetleriyle gündeme gelen ailelerden Beckham çiftinin toplam serveti 380 milyon Sterlin (yaklaşık 730 milyon TL). Nicola Anne Peltz'in ailesinin serveti ise bunun neredeyse üç katı.

Peltz ailesinin 1,3 milyar Sterlin (yaklaşık 25 milyar TL) serveti bulunuyor. Eski model Claudia Heffner Peltz ile evli olan Nelson Peltz, ülkesinin sayılı zenginleri arasında.

Haberin Devamı

Claudia Heffner Peltz, II. Abdülhamide ait elmas gerdanlığı taktı iddiası