Cüneyt Sadıç

Cüneyt Sadıç

csadic@destinationsforever.com

Tüm Yazıları

Uzun zamandır ‘2023’te Okunacak Kitaplar Listesi’ yapmayı düşünüyordum. Bu hafta sonuna kısmetmiş... Kara kaplıya not aldığım isimlerden oluşan liste uzun, dolayısı ile hepsini buraya sığdırmak mümkün değil. Ben de aralarından ufak bir seçmece yaptım. Keyifli okumalar!

‘İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?’

Kitap sanırım geçen yılın başlarında yayınlanmıştı. Hedeflerimizi tespit ve gerçekleştirmede nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini konu alan kitapta, “Bir hedef bulacaksınız, o uğurda çalışacaksınız, hedefinizi gerçekleştirmek için bir yol arayacaksınız, yol yoksa da o yolu yapacaksınız. Bir defa geçtiğiniz yoldan da bir daha geri dönmeyeceksiniz. Çünkü lüzumsuz geri dönüş başarısızlıktır, tekrara düşmektir, ufku kapatmaktır. Hedef bulmak, yol açmak ve aynı yoldan geri dönmemek... Hayattaki gayemiz budur” demekte Ortaylı...

Haberin Devamı

‘+1, Kendine Değer Katabilmek’

Levent Uysal tanıdık bir isim. Nişantaşı Üniversitesi’nin kurucusu. Düşünceleri ve konulara yaklaşımı alışılageldiklerimizin dışında. Bu ikinci kitabında insanın belirli bir alanda kendisini mükemmelliğe ulaştıracak bir genetik bir yapıya sahip olduğunu, yetenek denen şeyin, doğuştan gelmediğini, edinilebildiğini ve eğer içine doğduğumuz hayata razı gelmek yerine, kendimizi sürekli geliştirerek, arzuladığımız hayata ulaşabileceğimizi anlatıyor Levent Uysal.

‘Küçük Ünlü Uyumu’

Son zamanların bir başka sıra dışı ismi, 10 yıl bankacılıktan sonra tamamen farklı bir alanda kariyer yapmaya karar veren Kaan Sekban’ın kurumsal hayattan şov dünyasına geçişini anlattığı ilk kitabı ‘Tebrikler Kovuldunuz’, 2017’de çıkmıştı. Bu ikinci kitabında ise bu kez şov dünyasında geçen beş yılının perde arkasını anlatıyor bizlere. Hayatından anekdotlar içeren kitap oldukça eğlenceli, içten ve de sansürsüz. Bu arada yolunun kesiştiği büyük ve küçük ünlüleri de anlatmayı ihmal etmemiş.

‘Mutluluğu Kaybettiğin Yerde Arama’

Beyhan Budak, bir klinik psikolog. Bir dönem Milliyet’te de yazdı. İlk kitabı ‘Mutluluğu Kaybettiğin Yerde Arama’ 2021’de çıktı. 2022’de yayınlanan ‘Kendine İyi Davran Güzel İnsan’ ve ‘Senin Suçun Değil’ kitaplarını geçtiğimiz ay yayınlanan ‘Beyhan Budak Terapi Defteri’ takip etti. Özetle sadece insan olduğumuzu, her zaman her konuda başarılı olamayacağımızı, bunu kabullenebilirsek güçlenebileceğimizi, yaşadığımız hayal kırıklıklarından öte, bir de, “Ben neden böyle şeyler yaşadım?” diye düşünürsek, çok daha fazla üzüleceğimizi anlatmakta kitap.

Haberin Devamı

‘Kurtlarla Koşan Kadınlar’

‘Kurtlarla Koşan Kadın’da, kadınlar ve kurtların benzer yönlerini anlatılmakta. Yazara göre kurtlarla kadınlar arasında, vahşilikleri, zarafetleri ve içinde yaşadıkları topluluğun üyelerine duydukları bağ açısından bir benzerlik mevcut. Psikanalist Clarissa Pinkola Estes’in 25 yılda tamamladığı kitapta birbirinden farklı 16 mitolojik öykü ve her öykünün sonunda da yazarın analizleri yer almakta. Kitap kadınların yapması gereken ilk şeyin içindeki doğal sesi keşfetmek olduğunu, içlerinde yatan sınırsız güç ve yaratıcılığın, kurtların doğal yabanıllığında yattığı söylemekte.