Dr.Eser Alptekin

Dr.Eser Alptekin

dreseralptekin@gmail.com

Tüm Yazıları

MANYETiK ALAN TEDAViSi



Kalp krizi yaşlarının 20’lere düşmesi, bağışıklık sistemlerinin çöküşü, hastalıklara sık maruz kalma, beyin kanaması sıklığında artış ve kanser olgularındaki tırmanışın nedeni bulundu

Magnetoterapi, manyetik alan etkileşimine dayanan, girişimsel olmayan, doğal ve hassas bir tedavi metodu. Yer kabuğunun doğal bir manyetik alanı var. Bu etkileşim, hücre zarları arasında alışverişi mümkün kılar. Yer kabuğunun doğal manyetik alanından en çok faydalananlar, toprakla teması yoğun olan kırsal kesimde yaşayanlar. Teknolojiyle birlikte şehir hayatı, insanların toprakla temasını azalttığı gibi elektromanyetik kirlilik ortamı da bu doğal manyetik alanla temasları zayıflattı.
Tokyo’daki Isuzu Hastanesi’nden Dr. Nakagawa, bu zayıf temasın; halsizlik, genel ağrı ve uyku düzensizlikleriyle karakterize ‘manyetik eksiklik sendromu’na neden olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Pulse biyo-elektrik manyetik terapi (PEMA)
Bu tedavi yönteminde manyetik alan statik değil, nabız ritminde dalgalanmalar halinde. Özellikle ortopedide 1970’lerden beri kaynamayan kemik kırıklarında kullanılır. Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde yapılan bir çalışmada, kaynamamış kırıklarda üç saatten fazla PEMA alanların, yüzde 80’inde iyileşme gözlenirken, üç saatten az PEMA alanların sadece yüzde 36’sında iyileşme saptandı.
Çalışmalar, migren tipi baş ağrısından yakınanlar için yüzde 60 iyileşmeyle umudu veriyor. İdrar kaçıran ve ilaçlarla iyileşemeyen hastalarda da yüzde 67 oranında düzelme sağlandı.
Metodun klinik araştırmalarda sağlığa zararlı yan etkileri görülmedi. Manyetik alan tedavisinin istenmeyen etkisiyse ilk reaksiyon veya kür reaksiyonu. Bu kısa bir süre içinde ağrıda artma şeklinde ortaya çıkar ve özellikle kronik ağrılı kimselerde görülür. Genel olarak hastaların yüzde 15-20’sinde gözlenir. Vücudunda elektrikli implant yapılmış hastalara uygulama kesin olarak yasakken; epilepsi, hamilelik, tedavi edilmemiş hipertiroidi, 38.5 ve üzeri yüksek ateş durumlarında karar hekime bırakılmalı.

Haberin Devamı

İyileşme süresi
Manyetik alan tedavisi bir düzenleme yöntemi. Etkinin oluşması önemli oranda temelde yatan rahatsızlık ve vücudun reaksiyon yeteneğine bağlı. Ağrı durumu ne kadar uzun süredir devam ediyorsa etki sağlanması da o kadar uzun sürer. 4-6 aylık dönemde iyileşen olgular var. Ancak genel iyileşme süreci, 4-6 hafta arasında. O açıdan hastaların bazı sorunları yaşamaması için toprakta yalın ayak yürümelerini öneriyoruz.


MAGNETOTERAPİ NE YAPIYOR?

-Sinir sistemini düzenliyor.
- Kemik kıkırdak, kas ve kan hücrelerini uyarıyor.
- Yaraları iyileştiriyor.
-Ağrıları hafifletiyor.
-Metabolizma durumunu iyileştiriyor.
- Bağışıklık sistemi hücrelerini aktifleştiriyor.
-Stres hormonlarına duyarlılığın azalmasıyla stres, depresyon ve kaygıda azalma sağlıyor.
-Bağırsaktaki sinir ağının düzenlenmesine ve sindirimin rahatlamasına yardım ediyor.
-Kalp çarpıntısını normalleştiriyor.
-Solunum kaslarının daha iyi çalışması sayesinde solunum hacmini artırıyor.
-Kanın akışkanlığını düzenliyor.