Cadde Ece Erken davaya katılmaktan vazgeçti! 'Çok yalnız bırakıldım'

Ece Erken davaya katılmaktan vazgeçti! 'Çok yalnız bırakıldım'

07.06.2023 - 16:02 | Son Güncellenme:

Ece Erken’in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun 27 Ocak 2022 tarihinde Bakırköy’de ortağı olduğu balıkçı restoranında vurularak öldürülmesine ilişkin açılan davada, ünlü sunucudan şaşırtan bir hamle geldi. Erken, kendi el yazısı ile yazdığı dilekçede, “Davaya katılma talebimden vazgeçiyorum. Rabbime ve yüce Türk adaletine güveniyorum” dedi.

Ece Erken davaya katılmaktan vazgeçti Çok yalnız bırakıldım

DAMLA GÜLER / Milliyet.com.tr
İstanbul'un Bakırköy ilçesinde 27 Ocak 2022'de meydana gelen olayda; Beşiktaş Jimnastik Kulübü eski yöneticisi ve sunucu Ece Erken’in eşi Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, sahibi olduğu balık restoranında silahlı saldırıya uğramıştı. Mahmutyazıcıoğlu olay yerinde hayatını kaybederken, şoförü de yaralanmıştı. Olayın ardından tetiği çeken Kadir Yasak’ın da arasında olduğu 19 kişi hakkında dava açıldı.

Haberin Devamı

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün yapılan duruşmasında tutuklu ve tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu da duruşmaya avukatlarıyla birlikte katıldı. Ece Erken ise duruşmaya katılmadı. Ece Erken, kendi el yazısı ile mahkemeye sunduğu dilekçe ile davaya katılma talebinden vazgeçtiğini belirtti.

Ece Erken davaya katılmaktan vazgeçti Çok yalnız bırakıldım

“EŞİMİN ÖZ AĞABEYİ TARAFINDAN TEHDİT EDİLDİM”

Ece Erken, mahkemeye sunduğu dilekçede şu ifadeleri kullandı:

Zamansız kaybettiğim değerli eşimin vefatından sonra eşimin ailesinden ve dost sandıklarımdan tek bir kişiden destek göremeden, üstelik kendisiyle geçmişi olan kişilerin mahkeme zamanı yurt dışında keyifteyken bile ben eksiksiz bir şekilde eşimin tüm duruşmalarına katıldım. Muhattap olmayacağım kişilerle sayısız kez kadın halimle muhattap oldum. Bizzat eşimin öz ağabeyi tarafından hakaret ve tehdide uğradım. (Konuyla ilgili şikayetim savcılıktadır) Çok yalnız bırakıldım. Fiziken ve ruhen artık kaldıramayacak kadar yoruldum. Odaklanmam gereken çocuğumu, sağlığımı, ailemi ve işimi ihmal ettim. Tüm bu sebeplerden dolayı davaya katılma talebimden vazgeçiyorum. Rabbime ve yüce Türk adaletine güveniyorum.

“GEREKSİZ BİR TARTIŞMAYDI”

Duruşmada Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun arkadaşı Rober Güler, tanık olarak dinlendi. Olaydan iki ay önce emlak komisyonu sebebiyle Kadir Yasak’ın kendisini aradığını anlatan Rober Güler, “Şafak da yakın arkadaşımdı, o da benimle geldi. Ben Kadir Yasak’ı tanımıyordum. Mekana gittik konuştuk, herhangi bir tartışma olmadı. Alma satma muhhabeti oldu. Şafak arkadaşım olarak geldi. Biz müdahil olmadık. Çay içtik kalktık. Sonra Seccad beni arayıp, ‘Şafak bize gider mi yaptı. Bizi bozmaya mı geldi?’ dedi. Şafak’ın numarasını istedi. Şafak da, ‘ver’ dedi. Sonra ikisi telefonda konuştular. Şafak en son, ‘Ne anlıyorsanız anlayın’ dedi. Gereksiz bir tartışmaydı” şeklinde konuştu.

Ece Erken davaya katılmaktan vazgeçti Çok yalnız bırakıldım

Haberin Devamı

“HAFTANIN 6-7 GÜNÜ ŞAFAK İLE GÖRÜŞÜRDÜK”

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun vurulduğunu şoföründen öğrendiğini söyleyen Güler, “Haftanın 6-7 günü günde 15 saat Şafak ile görüşürdük. Şafak ne benim, ne de Suphi’nin avukatı değildi. Şafak ile Kadir Yasak’ın bir münakaşası olmadı. Mekanda Suphi beni tanıttı, sonra Şafak’ı tanıttı. Şafak o sırada ‘Beni tanımıyor musunuz?’ dedi ama bir tartışma olmadı, sadece bu muhabbet oldu” dedi.

“BURADA BİR SIR VAR”

Tanık beyanının ardından söz alan Celal Mahmutyazıcıoğlu, “Kardeşim ile Rober sürekli görüşüyordu. Biz bu meselenin arkasında daha büyük bir hikaye ararken böyle komik bir şey olduğunu öğrendik. Şafak bana bahsetmedi ya da ciddiye almadı. Burada bir sır var, maskeli bir balo var. Kimseye bir şey dememiş. Durup dururken bu adam neden öldü? Çözemediğimiz bir sır var. Buradakiler biliyor. Olayın tanığı arkadaşı, eşi bilmiyor. Bir kendisi, bir de buradakiler biliyor” açıklamasını yaptı.

Ece Erken davaya katılmaktan vazgeçti Çok yalnız bırakıldım

Haberin Devamı

KADİR YASAK: SIR YOK, PİŞMANIM

Tahliye talebinde bulunan sanıklardan Kadir Yasak, “Bir sır yok. Olay en baştan anlattığım gibi, pişmanım. Ben de, arkadaşlarım da, karşı taraf da mağdurdur. Kimseyi mağdur etmek istemezdim" dedi.

Ece Erken davaya katılmaktan vazgeçti Çok yalnız bırakıldım

“BERAAT EDECEĞİME İNANIYORUM”

Söz verilen tutuklu sanık Ali Yasak, “Yaralama kastıyla yaşanmış bir olay ama üzücü bir şekilde sonuçlanmıştır. Bizim gibi insanlar için para için cinayet işlemek akla mantığa uygun değildir. Para için cinayet işlenmez, biz ailemizden böyle gördük. Benim olay gecesi yemekte ödediğim para belli. Oradan da başka mekana gidecektim. Bahsi geçen paranın yarısını bir gecede harcayacaktım. İlk günden itibaren en samimi şekilde konuşuyorum. Tahliyemi talep ediyorum beraat edeceğime inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“KİMSE BANA SİLAHI NEREDEN ALDIĞIMI SORMADI”

Kadir Yasak’ın olayda kullandığı silahı temin etme suçundan tutuklu bulunan sanık Abdülkadir Kara, “Evli, üç çocuk babasıyım, Kadir Yasak için ben bu riski neden alayım? Ben bu soruyu 17 aydır kendime soruyorum, bir cevap bulamadım. Kadir Yasak’a silah temin ettiğim iddia ediliyor. Neden kimse bana silahı kimden aldığımı sormadı? Kadir Yasak için kesinlikle böyle bir eylemde bulunmadım” diye konuştu.

Ece Erken davaya katılmaktan vazgeçti Çok yalnız bırakıldım

Haberin Devamı

SEREN SERENGİL HAKKINDA ZORLA GETİRİLME KARARI

Alınan beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, çağırılmasına rağmen gelmeyen tanıklar Seren Serengil ile Mustafa Rahman Tohma hakkında yeniden 'zorla getirilme' kararı çıkartılmasına, tanıkların gelmediği takdirde haklarında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin de devamına karar verdi.