Estetik falcısı iş başında


Uzun yıllardır kişisel estetik danışmanlığı alanında çalışan ve bu konuda hayli popüler olan Şah
Yaycı’nın yeni alanı ‘estetik falcılığı’. Yaycı, Hülya Avşar için gözkapağı ameliyatı önerdi ve yüz
ovalini korumaya alması gerektiğini söyledi



Ne yalan söyleyeyim pek meraklıyım sağlık, estetik, güzellik konularına.Nerede bir yenilik, bir trend var bilmek istiyor ve en doğru tüyoları öğrenmeye çalışıyorum. Çok da şanslıyım çünkü kişisel medikal estetik danışmanlığı yapan arkadaşım Şah Yaycı, bu konuda müthiş tecrübeli. Son bombası da ‘estetik falcılığı’. Yaycı, yüzleri inceliyor kimin neye ihtiyacı var, neye ihtiyacı olabilir hemen söylüyor.

Haberin Devamı

Yaşının iyisi ol!
Şah Yaycı’dan güzelliğin tanımını yapmasını istiyorum ilkin, tereddütsüz cevap veriyor. “Sabah uyandığında yüzüne bakılabilen kadın güzeldir. Gözleri gülebilen, güzel bakan kadın güzeldir. Her daim dişi olduğunu hatırlatan kadın güzeldir, seksi olmaya çalışan değil. Kızının annesi olduğunu kabul eden, görüntü olarak kızının kardeşi olmaya çalışmayan, yaşının iyisi olan kadın güzeldir.” Güzelliğin tanımı konusunda hemfikiriz o halde, merak ettiğim konu estetik yaptırmada başarı ölçütünün ne olduğu. Ameliyatlı ve en güzel görünen kadın kim acaba?
“Müjde Ar” diye cevap veriyor ve ekliyor, “Ben estetiğe sadece operasyon olarak bakmadığım için

bir şey diyemeyeceğim. Sadece medikal ameliyatsız estetiklerle çok iyi formda olan bir sürü ünlü var.”
Şay Yaycı’ya “Acaba ne yaptırsam?” diye soran oluyor mudur? “Dünyadaki gelişmeleri eş zamanlı takip ettiğim için ve biraz da bu konuda Allah vergisi bir öngörüm olduğundan bir hayli danışan oluyor. Bunda en önemli etken, abartıdan uzak durmaları gerekliliğini hep vurgulamam. Doğru estetik bilincini yayarak yaşının iyisi ol, benim mottom oldu adeta. Ve herkesin de olmasını diliyorum” diyor. Yaşının iyisi ol, ben sevdim bu cümleyi; yaşının iyisi olduğun sürece estetik olmaya hacet kalmaz neticede. Ameliyat olana kadar dünya kadar yapacak şey var; yaşasın teknoloji, yaşasın bilim adamları, yeni keşifler, dolgular, botokslar!


Hülya Avşar’ın gözkapağı ameliyatına ihtiyacı olabilir
Şah Yaycı’ya doğrudan Hülya Avşar’ı sordum; ülkenin en güzel kadını olduğunu söyler durur ya, o maksatla. Avşar’ın bir şeye ihtiyacı var mı?“Güzel elbette ama ben o altın oran gibi yorumlara çok sıcak bakmıyorum. Yüzünün bir niteliği var. Cerrahi olarak yüzüne hiçbir işlem yaptırmamalı, ancak üst göz kapağındaki sarkma göz aksını ve bakışını bir süre sonra küçülteceğinden üst kapak operasyonuna ihtiyaç duyabilir. En önemli risk orta yüz hattında sinyal verebilir ki başlamış. ‘Tears drop’ dediğimiz göz yaşı kanalı olan bölgede doku kaybı ve çökme var ki yavaş yavaş takviyeler yaparsa soft dokunuşlarla kendini korumaya alabilir. İkinci risk, yüz ovalinde bozulma. Çene kenarlarından başlayan alanda gevşeme ve doku elastikiyetinde sarkma ilerleyebilir. Yüz ovalinin korunması çok önemli, çünkü en kıymetli bölge. Hülya Hanım, boyun bölgesinde de sinyaller vermeye başlayan elastikiyet kaybını lazer tedavileri ve liguid face lift dediğimiz tamamıyla enjeksiyonel yöntemlerle toparlayabilir, geleceğe yatırım yapabilir. Niteliği olan önemli bir yüz kesinlikle korumaya almalı.

Haberin Devamı