Cadde ‘Evin kızı gibiyim’

‘Evin kızı gibiyim’

09.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özel hayatında nasılsa ekranda da öyle olduğunu söyleyen Nursel Ergin, “İzleyici seviyor, kabulleniyor ve kendinden bir parça buluyor. Evin kızı gibiyim” dedi

‘Evin kızı gibiyim’

Yedi sezondur ekranda yemek yapan, Türkiye’yi gezerek evlere misafir olan Nursel Ergin’le, programını ve hayallerini konuştuk.

Haberin Devamı

‘Nursel’le Evin Tadı’nın önceki programlarınızdan farkı nedir?

Daha önce hiç televizyona çıkmayan insanların evine konuk oluyor, nereliyse o yöreye ait yemekler yapıyordum. Gündelik yaşama dair konu ve konuklarım yoktu. Şu anda yaşadığım evin kapılarını açtığım programımı ‘bir kadının güncesi’ olarak değerlendiriyorum. Kadına, erkeğe ve hayata dair ne varsa, programımda kıymetli konuklarımla konuşuyoruz.

Yıllardır ekrandasınız. Bu kadar sevilmenizin sebebi nedir?

Beni, ekranda birebir Nursel olarak görüyorsunuz. Sosyal çevremde nasıl davranıyorsam, ekranda da öyleyim. Hâl böyle olunca izleyici seviyor, kabulleniyor ve kendinden bir parça buluyor. Bunca yıllık deneyimin bana öğrettiği bir şey var; izleyicinin gözünden hiçbir şey kaçmıyor. Evin kızı gibiyim.

Haberin Devamı

Yemek yapmaktan sıkıldığınız dönem oldu mu?

Olmadı. Yemek benim vazgeçilmezim. Kendi yaşamımda değişime, gelişime çok önem verdiğim için, programımı güncel konuların konuşulduğu, gündelik hayatta karşımıza çıkabilecek tüm soru ve sorunların çözümünün arandığı çok yönlü
bir yaşam programı haline getirdim.

Her bölümde farklı bir konu işliyorsunuz...

Yemek, her evin temel taşı. Genel olarak her konuyu mutfakta işlemeye gayret ediyorum. Ev, mis gibi yemek
kokarken, yaşamın içinden konularla ilgili de hem kendimi, hem de izleyicimi bilgi sahibi yapmaya çalışıyorum.

Nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

Eski bir bakır leğeni, mutfak lavabosu yapmaktan tutun, dekoratif lambalarıma, babaannelerimizin tel dolaplarından kuzine sobama ve seçtiğim konularakadar her şey, herkes tarafındantakdir ediliyor. Bu da doğru yoldaolduğumu gösteriyor ve bununlagurur duyuyorum.

‘Murat’la olduğum için şanslıyım’

Murat Akyer’le nişanlandınız. Evliliği ne zaman düşünüyorsunuz?

Murat her kadının sahip olmak isteyeceği, zeki, inanılmaz centilmen, etrafına karşı duyarlı ve farkındalığı çok yüksek bir insan. Ne kadar şanslıyım ki onunla birlikteyim. Her şeyden öte yaşlandığımda bile kendimi yanında hayal edebiliyorum.

Henüz bir yıldır birlikteyiz. Birbirimize çok şey katıyoruz, hiç acelemiz yok.

Haberin Devamı

‘Rekabet güzel bir şey’

Yemek programları oldukça artmaya başladı. Rekabet hakkında ne düşünüyorsunuz?

Rekabet güzel bir şey, bu programların artmasından rahatsız olmuyorum. Pasta büyük, herkes dilimini afiyetle yiyebilir. Hoşuma gider, takdir eder, alkışlarım.

Uzun zamandır mutfaktasınız. Şu ana kadar yapmadığınız, tatmadığınız bir Türk yemeği kaldı mı?

Türk mutfağı o kadar iyi ve çeşitli ki, hâlâ yemediğim veya yapmadığım birçok yemek vardır. Keşfetmeye devam.