Cadde ‘Ezine'nin peynirine dört elle sarılın’

‘Ezine'nin peynirine dört elle sarılın’

26.12.2008 - 11:15 | Son Güncellenme:

.

‘Ezinenin peynirine dört elle sarılın’

VALİLER Kararnamesi ile merkeze alınan Çanakkale Valisi Orhan Kırlı ilçelere veda ziyaretlerinde bulundu. Ezine'de, Çanakkale'nin değerlerine sahip çıkılmasını isteyen Vali Orhan Kırlı, “Özellikle Ezine'nin peynirine dört elle sarılın” dedi.
Vali Kırlı, Bozcaada, Ayvacık ve Ezine'ye giderek, mesai arkadaşlarına veda etti. Ezine Hükümet Konağı önünde Kaymakam Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Halil Büyükerol, Geyikli Belediye Başkanı Mustafa Çiçek, Mahmudiye Belediye Başkanı Hüseyin Demirel, tüm kurum amirleri ve çalışanları, sivil toplum örgütü yöneticileri ve bazı vatandaşlar tarafından karşılanan Kırlı, gördüğü kalabalık karşısında duygulandı.
Kırlı, Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda yaptığı teşekkür konuşmasında, gösterilen sıcak ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Çanakkale hızla yükselen bir değer. 5-10 yıl içinde, düşünemeyeceğiniz bir şekilde gelişme gösterecek. Çanakkale altyapısıyla, sağlam ve kendinden emin adımlarlarla ilerleyerek, önümüzdeki 10 yılın yıldızı olacaktır. Bu nedenle, Çanakkale'nin kıymetini bilin, Çanakkale'ye ve değerlerine sahip çıkın. Özellikle Ezine'nin peynirine dört elle sarılarak, sahip çıkılmasını istiyorum” dedi.
Emekliliği 3 yıl sonra düşündüğünü belirten Kırlı, “Eğer memleketim olan Muğla'da evim olmasaydı, tercihimi kesinlikle Çanakkale'den yana kullanırdım” dedi.
Siyaseti girmeyi düşünüp düşünmediği konusundaki sorulara da kesin bir dille “hayır” yanıtı veren Vali Kırlı, “Siyaset benim mizacıma uygun değil. Doğru kişilerle, doğru zamanda yapılmasından yanayım. Çanakkale siyasi barışın en güzel yaşandığı bir şehir. Tüm partililer güzel bir diyalog içinde. Seviyeli bir siyaset anlayışı var. Çanakkale'de çalıştığım süre içinde siyasetin çirkin yüzünü görmediğim için çok mutlu ayrılıyorum” dedi.

Yazarlar