Cadde “GERÇEK DEĞERiMiZiN FARKINDA DEĞiLiZ”

“GERÇEK DEĞERiMiZiN FARKINDA DEĞiLiZ”

16.05.2013 - 19:35 | Son Güncellenme:

‘Unapologetic’ ismini taşıyan son albümü, 200 milyon satıp YouTube’ta 3.2 milyar izleyici ve Facebook’ta 65 milyon hayran topladı. 25 yaşındaki Rihanna, “Kadınlar özgür ve güçlü olmak istiyor. Umut, aşk; benim de istediğim her şeyi istiyorlar. Bunları dillendirmekten çekinmediğim için beni kendilerine yakın buluyorlar” diyor

“GERÇEK DEĞERiMiZiN FARKINDA DEĞiLiZ”

-Şarkı sözlerini kendiniz yazmadığınıza göre bu çark nasıl işliyor?
Söz yazarlarıyla çok vakit geçiriyorum. Hepsi hikayemi biliyor. O yüzden yazdıkları her şey bu kadar gerçekçi. Bazen çok isyankâr veya uçlarda olabiliyorum, bir başka zamansa çok hassas ve kırılgan. Bir kızın bu hallere gelmesi için nelerden geçtiğini hayal bile edemezsiniz. Bazen kötü kızlar bile bu b.ktan durumlardan bıkabiliyor.
- Galiba ‘Pour it Up’ ve ‘Cheers’ (Drink to That) bununla ilgili; yani erkeklerin davranışları konusunda uyarı niteliğinde...
Tam olarak uyarı değil, sadece gerçekler. Bazen erkekler gibi düşünmeye çalıştığım doğru ve bazen de onların hoşlarına gidebilecek şeyler yaptığım da. Büyürken de çevremde hep erkekler vardı. Bu kalabalık aile ve arkadaş ortamında sadece bir kız kuzene sahiptim. Okula başladığımda tüm arkadaşlarım erkekti. Lise çağlarında da romantik olarak hiç ilgimi çekmiyorlardı. Çünkü kendimi onlardan biri sanıyordum. Bazen erkeklerle bazen de tek başıma striptiz kulüplerine giderim.
n Bunu dillendirdiğiniz için size hayranım. Müzik şirketi bunları söylemenizi istemez...
L.A. Reid (onun Def Jam’le anlaşma yapmasına aracı olan kişi) bana “Kızların kızı olmalısın, senin hayran kitlen kızlar” demişti. Bana çok kızmıştı. Ancak yapacak bir şey yok, ben buyum, erkek çocuk gibiyim. En iyi arkadaşım Melissa (Forde) benim biraz daha kız gibi görünmemi sağlayan insandır. Gece birlikte çıktığımızda o hep çok şıktı. Bense spor ayakkabı ve başımda bandanayla geziyordum. Melissa’dan çok şey öğrendim.

Haberin Devamı

“Kadınlar güçlü olmak istiyor”
- Kadınlar için neyi temsil ettiğinizi düşünüyorsunuz?Sanırım kadınlar özgür olmak istiyor. Güçlü olmak istiyor. Umut, aşk; benim de istediğim her şeyi istiyorlar. Bunları dillendirmekten çekinmediğim için beni kendilerine yakın buluyorlar. Kadınlar korkusuz olmayı diliyor. Bazen gereken tek şey, bunun mümkün olduğunu görmeleri. Çünkü kadınlar güçlü! Aynı zamanda da en şüpheci yaratıklar. Kadınlar ne kadar güçlü olduklarını asla bilemeyecekler, buna ben de dahil olmak üzere. Kadınlar gerçek değerlerinin asla farkında değiller. Erkekler bunun tam tersi, kendi değerlerini ve sınırlarını biliyorlar. Bu, hayatlarını kolaylaştırıyor.
- Rihanna’nın hayatında ilham verici pek çok kadın var.
Evet, hayatımda inanılmaz kadınlar var. Annem, büyükannem, en iyi kız arkadaşlarım! Büyükannem beni bağımsız bir kız olarak yetiştirdi. Annem kendi deneyimleri yüzünden biraz daha mesafeli. Ben ona çekmişim.
- Anne ve babası boşandığı için mi böyle?
Evet. Babam en iyi eş olamadı ama iyi bir babaydı. Onu sevsem de evden gittiğinde rahatlamıştım.
-Bu boşanma size erkekler hakkında ne öğretti?
Şöyle diyelim, annemin bana hiçbir şeyi söylemesi gerekmedi. Her şeyi hissediyor ve görüyordum. Çocuklar bilir. Yetişkinler çocukları aptal sanıyor ama durum hiç de öyle değil. Annem ve babam bazen kavga etmese bile odadaki gerilimi hissediyordum. Annemin yaşadıklarına şahit olmak zordu. Bu dönemde çok şey öğrendiğimi söyleyebilirim.

Haberin Devamı

“SiLAH DÖVMEM GÜCÜMÜ TEMSiL EDiYOR”

Herkesin her konuda bir fikri var. Hepsine saygılıyım ama bundan etkilenmem ya da onlara göre duygularımı değiştiremem. Herkes hayatımda olan bitenleri bilmek istiyor. Uyuşturucu bağımlısı mı? Hayır. Alkolik mi? Hayır. Kurban mı? Hayır. İşte o dönemde silah şeklindeki dövmemi yaptırdım. O gücümü temsil ediyor. Mesajı şu: Ben asla kurban olmayacağım. Herkesin gözü üzerimdeydi, herkes beni eleştiriyordu. Sağır olup tümüne kulaklarımı tıkadım. Bir noktada hepsinden gına geldi. Herkesi memnun etmeniz zaten mümkün değil. Başkalarını memnun ede ede kendinizi memnun etmeyi unutursunuz. Ve bir bakmışsınız ki çok geç. Bunları fark etmem iyi oldu. Kendime tekrar inandım.

Haberin Devamı

Röportajın tamamı, ‘Elle’ mayıs sayısında.