Cadde Gupse Özay lohusa günlerini anlattı! 'Mahvetti, hayatımı kaydırdı'

Gupse Özay lohusa günlerini anlattı! 'Mahvetti, hayatımı kaydırdı'

15.01.2024 - 13:40 | Son Güncellenme:

'Deliha' serisi, 'Görümce' ve 'Eltilerin Savaşı' gibi çok izlenen filmlere imza atan komedyen Gupse Özay, doğum yaptığından beri kızı Jan Asya ile kendisinin ilgilendiğini söyledi. Kaygılı bir ruh haline sahip olmasına vurgu yapan ünlü oyuncu ve senarist, lohusalık dönemine dair çarpıcı sözler sarf etti.

Gupse Özay lohusa günlerini anlattı Mahvetti, hayatımı kaydırdı

Gupse Özay ile Barış Arduç'un, 'Deliha' (2014) filminin setinde başlayan arkadaşlıkları aşka dönüşmüştü. 29 Temmuz 2020'de Çeşme'de nikâh masasına oturan oyuncu çift, 9 Eylül 2022 tarihinde ilk kez anne ve baba olma mutluluğu yaşamış, kızlarına Jan Asya ismini vermişti.

Haberin Devamı

Sinemada 3 milyon 600 binden fazla seyircinin izlediği 'Eltilerin Savaşı'ndan dört yıl sonra sevenleriyle buluşmaya hazırlanan Özay, bir anne ve babanın doğumdan sonra yaşadıkları ilk 40 günü anlatan 'Lohusa' filminin heyecanını yaşıyor.

Gupse Özay lohusa günlerini anlattı Mahvetti, hayatımı kaydırdı

"HORMONEL DEĞİŞİKLİK, PANİK!"

Kameralardan uzak bir aile hayatı sürmeyi tercih eden 39 yaşındaki oyuncu, Fatih Altaylı'nın Youtube'da yayınlanan programına konuk oldu. Ünlü isim, "Filmi yazmaya nasıl başladın? Neyi anlatmak istedin?" sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.

Neyi anlatmak istediğimi biliyordum. Lohusalık yaşanan bir şey ve her annede de farklı oluyor. Hormonel değişiklikleri var, uykusuzluk var, panik var, anksiyete var. Bu farklılaşabilir; kimisi ağır geçiriyor, kimisi çok hafif geçiriyor. Daha rahat bir anne teğet geçiyordur o depresyondan. Benim gibi kaygılı, obsesif bir insanı çok zorluyor. Kendime gol attığım nokta; güvensizliğim, kaygılı durumum arşa çıktı.

Gupse Özay lohusa günlerini anlattı Mahvetti, hayatımı kaydırdı

"PERİŞAN OLDUM"

İlk günden itibaren Jan Asya ile kendisinin ilgilendiğini dile getiren Özay, "Ben yardım isteyemedim. 'İyiyim' ,'Uykusuz değilim' gibi sözleri çok kullandığımı fark ettim. Oysa o an kim varsa evde; 'kocacığım', 'anneciğim', 'kayınvalideciğim' diyebilirdim. Yardım isteyememeyi bırakamama hali beni perişan etti. Ben genelde de yardım isteyemeyen bir insanım. Mesela düşsem kendim hallederim. Dolayısıyla bu beni mahvetti, hayatımı kaydırdı. Filmde 'Lütfen anneler yardım isteyin, yardım istemekten korkmayın' mesajını vermek istedim. Önceki anneler de yeni anneye hava atmayın, empati kurun" ifadelerini kullandı.

Gupse Özay lohusa günlerini anlattı Mahvetti, hayatımı kaydırdı

Haberin Devamı

"BİRÇOK SAHNE GERÇEK"

Başarılı komedyen, "Çocuk büyüyüp kendini kurtaracak hale geldikçe rahatladım. Tatlı ve komik bir çocuk, bana çekti. Hamilelik aşırı kolaydı ama doğduğu an hiç uyumadım çünkü uyursam çocuğa bir şey olacak gibi düşünüyordum. O yüzden Lohusa’nın birçok sahnesi, benim gerçek sahnelerim" demişti.

Gupse Özay lohusa günlerini anlattı Mahvetti, hayatımı kaydırdı