Cadde MasterChef'te ana kadro mücadelesi! Yağız Özçelik geçirdiği trafik kazasını anlattı

MasterChef'te ana kadro mücadelesi! Yağız Özçelik geçirdiği trafik kazasını anlattı

03.07.2023 - 00:25 | Son Güncellenme:

TV8 ekranlarının sevilen yarışma programı MasterChef'te ana kadro heyecanı sürüyor. MasterChef'in yeni bölümünde, 2022 sezonunda yer alan 18 isim, ana kadroya girebilmek için mutfakta ter döktü. Yarışmanın 2022 sezonundaki yarışmacılar arasında yer alan Yağız Özçelik, geçtiğimiz nisan ayında geçirdiği ve ölümden döndüğü trafik kazasıyla ilgili konuştu.

MasterChefte ana kadro mücadelesi Yağız Özçelik geçirdiği trafik kazasını anlattı

Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna'nın jüri koltuğuna oturduğu, TV8'de izleyiciyle buluşan 'MasterChef Türkiye All Star'ın yeni bölümünde, 2022 sezonunun yarışmacıları ana kadroya giren ilk isim olmak için kıyasıya mücadele etti. Somer Sivrioğlu'nun yerine her hafta bir konuk jüriyi ağırlayacak olan MasterChef All Star'da bu hafta konuk şef ise Osman Sezener oldu.

Haberin Devamı

ANA KADROYA GİREN 16'NCI İSİM BELLİ OLDU

MasterChef'in, Güzide Mertcan, Suna Aydın, Eda Karabulut, Batuhan Bayır, Rıfat Yurttaş, Sefa Okyay Kılıç, Tanya Kilitkayalı, Esra Tokelli, Eray Aksungur, Berker Başmanav, Sergen Özen, Burcu Önal, Tahsin Küçük, Dilara Başaran ve Mert Yılmaz'dan oluşan ana kadrosuna, 2022 sezonundan dahil olan ilk isim belli oldu.

MasterChefte ana kadro mücadelesi Yağız Özçelik geçirdiği trafik kazasını anlattı

''YARIŞMACILARIMIZ ÇOK HIRSLI''

Programın başında yarışmacılarla bir konuşma yapan Mehmet Şef şu ifadeleri kullandı:

MasterChef Türkiye All Star’a hoş geldiniz. Gerçekten kıran kırana mücadelelerin geçtiği haftalar yaşadık. Yarışmacılarımız çok hırslı. Aynı enerjiyi burada da görüyoruz. Hepinize MasterChef Türkiye All Star’da başarılar diliyoruz. Ülkemizin en değerli şeflerinden bir tanesi geliyor. Kendisi doğada yapmış olduğu akımla gerçekten bir model yarattı. Ve şu anda çalıştırdığı restoran kendi adıyla özdeşleşti. Genç, dinamik bir şefimiz. Türkiye’de gerçekten özellikle ve özellikle kendi bulunduğu bölgedeki ürünleri alıp yorumlayarak Türkiye’nin değil dünyanın her yerinden konuklar ağırlayan bir şef. Urla deyince aklınıza kim geliyor? Gelsin Osman Sezener.

MasterChefte ana kadro mücadelesi Yağız Özçelik geçirdiği trafik kazasını anlattı

''SİZİ DE ZOR BİR HAFTA BEKLİYOR''

Açıklamalarının devamında, Osman Şef'in bir hafta boyunca yarışmacılarla birlikte olacağını belirten Mehmet Yalçınkaya, ''Osman Şef bir hafta boyunca bizimle birlikte jürilik yapacak. Kendisinden olabildiğince faydalanmaya bakın. Sebebi şu, All Star’dayız. Ve bu All Star’a girerken bir taraftan da sizin için iyi bir hazırlık olacak. Sürpriz yarışmacılar var. MasterChef’ten ayrılan genç arkadaşlarımız gerçekten üstlerde yarışan arkadaşlarımızı çok zorladılar. Kıran kırana bir mücadele oldu. Çoğu kendini çok geliştirmiş ve All Star’a hazır gelmiş. Bu yüzden bu sene bayağı zor geçecek gibi. Artık bu kadronun yanına çıkacak son beş yarışmacımızı arıyoruz. Onlarda biliyorlar ki gerçekten çok zorlandılar, çok mücadele ettiler. Konseptimizi ürünler anlamında biraz zorlaştırdık. Sizi de zor bir hafta bekliyor. Artık bu haftanın sonunda buradan alacağımız beş yarışmacımız ile birlikte MasterChef Türkiye All Star’ın ana kadrosu tamamlanmış olacak''

Haberin Devamı

MasterChefte ana kadro mücadelesi Yağız Özçelik geçirdiği trafik kazasını anlattı

2022 KADROSUNDAN 18 İSİM YARIŞTI

MasterChef'in 2022 sezonunda yer alan ve Ayaz Geçer, Çağatay Akgül , Yağız Özçelik, Vural Burnaz, Gamze Tosun, Büşra Zambak, Barış Demir, Fatma Nur Uçar, Şeyma Müjdeci, Görkem Ünal, Tayfun Genç, Melih Berkay Gündüz, Burak Revanbahş, Dilan Karataş, Tolga Şener, Şule Yaman, Kaan Noyanalpan ve Serpilay Salkım'dan oluşan 18 isim, ana kadroya giren 16'ncı kişi olabilmek için canla başla mücadele etti.

MasterChefte ana kadro mücadelesi Yağız Özçelik geçirdiği trafik kazasını anlattı

YARIŞMACILAR 'TOM YUM GOONG' HAZIRLADI

Şefler, yarışmacılardan ilk olarak, Tom Yum Goong hazırlamalarını istedi. Yarışmacılardan istedikleri yemekle ilgili açıklama yapan Mehmet Şef, ''Aslında bu vereceğimiz yemeği burada yaptırdık biz. Bu yemeği bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Çünkü takım oyunlarında dahil verdiğimiz bir yemek. Ve bizimde çok sevdiğimiz bir yemek. Tayland mutfağından Tom Yum Goong arkadaşlar. Tayland salçanızı kendiniz yapacaksınız bizim verdiğimiz ürünlerle. Kartta göreceksiniz zaten onun yapım aşamaları var. O yapım aşamaları ile ilgili biz bilgi vereceğiz. Tabii ki o meşhur sosunu yine kendiniz yapacaksınız. Hazır bir ürün vermiyoruz. İlave bir balık suyu vereceğiz. Ama bu aromaları ve lezzetleri iyi bir şekilde hissetmek istiyoruz. Hepinize başarılar diliyoruz. Süreniz 45 dakika'' dedi. Tüm yarışmacılar verilen süre içinde istenilen yemeği hazırlayabildi.

Haberin Devamı

MasterChefte ana kadro mücadelesi Yağız Özçelik geçirdiği trafik kazasını anlattı

İKİNCİ TURA GEÇEN İSİMLER

İstenen tabağı başarılı bir şekilde hazırlayan ve bir sonraki tura geçen isimler böylelikle belli oldu. En beğenilen tabağı hazırlayarak yaratıcılık etabına geçen yedi isim Çağatay Akgül, Melih Berkay Gündüz, Barış Demir, Gamze Tosun, Vural Burnaz, Kaan Noyanalpan ve Fatma Nur Uçar oldu.

Haberin Devamı

MasterChefte ana kadro mücadelesi Yağız Özçelik geçirdiği trafik kazasını anlattı

''YUKARISI YANGIN YERİ GİBİ DURUYOR''

2022 kadrosundan yaratıcılık etabına geçen isimlerden Kaan Noyanalpan, ''Bir sonraki tura geçtiğim için öncelikle çok mutluyum. Ama gerçekten çok hırslı bir şekilde geldim bu sene, hazırlanarak geldim. Yani ilk günden direkt ana kadroda olmak istiyorum'' dedi.

Çağatay Akgül yaptığı açıklamada ''En iyi bildiğim şeyi yapmaya çalıştım, yemek yaptım. İkinci turdayım şu anda. Umarım yaratıcılıkta da elimin altına gelebilecek güzel ürünler çıkar. Yukarı çıkmayı çok istiyorum bugün'' ifadelerini kullandı.

Gamze Tosun ise ''Lezzetiyle öne çıkan bir yemekti. Benimde yemeğim lezzetli seçildi. Şeflerde beğendi. Şimdi yaratıcılık kısmında neler olacak heyecanla bekliyorum'' şeklinde konuştu.

Vural Burnaz ''Bugün ilk gündü ve başardım yani isteyerek gelmiştim zaten. Hedeflerimde bugün geçen seneki gibi olsun istedim her şey. İlk günden yaratıcılığa çıktım'' dedi.

Melih Berkay Gündüz da ''Birazdan yaratıcılığa çıkacağım. Kafamda herhangi bir tabak oluşumu yok. Çünkü ben oluştursam da ürünler söyleyecek bana ne yapmam gerektiğini. Ürünleri gördükten sonra kafamda tabii ki belli temel şeyler var. Ürünleri gördükten sonra onları onlara uyarlayıp ortaya bir tabak çıkaracağım. Umarım şefleri de beğendirip elimden gelenin en iyisini yapacağım'' dedi.

Haberin Devamı

Barış Demir ''Bugünde iyi tabaklardan birini yaptım. Mentalite olarak MasterChef All Star’a çok iyi geldim. İlk turdan da yaratıcılığa kaldım. İnşallah bugün önlüğü ben kazanırım. Yukarısı yangın yeri gibi duruyor'' şeklinde konuştu.

Fatma Nur Uçar da ''Son ismim söylenene kadar ellerim titriyordu ve bir an kalpten gideceğim dedim. Ama çok istiyordum. Çünkü bugün ben çıkacağım. Buna yüzde yüz eminim'' dedi.

MasterChefte ana kadro mücadelesi Yağız Özçelik geçirdiği trafik kazasını anlattı

EN İYİ 'YARATICI TABAK' İÇİN YARIŞTILAR

Şeflerin yaratıcılık tabağı için verdiği iki ürün çubuk vanilya ve antep fıstığı oldu. Mehmet Şef, yaratıcılık etabıyla ilgili ''Size verdiğimiz ürünler antep fıstığı ve vanilya arkadaşlar. Soğuk başlangıç, çorba, ana yemek, tatlı hariç her şey yapabilirsiniz. Yalnız şöyle bir durum var, bunun zorluk derecesi ne? Arkadaşlar bunun zorluk derecesi fıstık değil. Bunun zorluk derecesi vanilya. Neye koyarsan başına bela olur. Özellikle çok dikkat edin. En yaratıcı tabağı yapan arkadaşımız 16'ncı olarak yukarı çıkar'' dedi.

MasterChefte ana kadro mücadelesi Yağız Özçelik geçirdiği trafik kazasını anlattı

Yedi ismin hazırladığı tabaklar arasında en beğenilen iki tabak Barış Demir ve Çağatay Akgül'ün tabağı oldu. Gecenin en iyi tabağını hazırlayarak MasterChef Türkiye'nin 'All Star' kadrosuna giren yarışmacının ismini Mehmet Şef açıkladı.

MasterChefte ana kadro mücadelesi Yağız Özçelik geçirdiği trafik kazasını anlattı

EN YARATICI TABAĞI HAZIRLAYAN İSİM ÇAĞATAY OLDU

Yedi ismin hazırladığı tabaklar arasında en beğenilen ve ana kadroya giren 16'ncı isim Çağatay Akgül oldu. Çağatay ismi açıklandıktan sonra yaptığı açıklamada ''Bu sene Türkiye’yi ayağa kaldırmaya geliyorum. Elendiğim kemiği pişirmeye geliyorum. Bu sene All Star’dayım. Bakalım elimden geleni yapacağım'' dedi.

MasterChefte ana kadro mücadelesi Yağız Özçelik geçirdiği trafik kazasını anlattı

''YİYECEK EKMEĞİM VARMIŞ''

Öte yandan; MasterChef'in 2022 kadrosunda yer alan ve MasterChef'in All Star kadrosuna girmek için mücadele eden Yağız Özçelik, geçtiğimiz nisan ayında geçirdiği trafik kazasından bahsetti. Yarışma sırasında, talihsiz kazayı anlatan Özçelik şunları söyledi:

Bayramın ikinci gününün sabahıydı. Kardeşimin arabasıyla merkeze gitmem gerekti. Gittim ve geri dönüyordum. Normal hızımdaydım ama yolda mıcır vardı. Arabanın lastikleri de bitik durumdaydı. Biraz hızlı girdim yola herhalde, kaydı direksiyon. Ondan sonra ben direksiyonu bıraktım zaten kendisi toparlar diye. Direksiyon topladı zannedip yeniden tuttum, araba bariyerin başına saplandı. Üzerinde kaydı biraz. Arabanın içinden çıkmam büyük bir mucize. Bunu da ben bir şekilde yarışmaya bağlıyorum. Burada yiyecek ekmeğim varmış, buna yoruyorum. Çünkü böyle bir arabanın içinden kırıksız çıkmak gerçekten bir mucize. Dışarıdan 'öldü' sesleri geldiğini hatırlıyorum. Ben de 'galiba öldüm' dedim. Ama bir yandan da acı çekmediğim için cennette olduğumu düşündüm. Kafamı çıkarıp insanlara iyi olduğumu söyledim. Ayaklarım sıkışmıştı. Belki de ikinci hayatım bu benim. Kuzenim arabanın içinden kurtardı beni. Sonra da hastaneye gittik ve atlattık. Her şey Allah'tan.

MasterChefte ana kadro mücadelesi Yağız Özçelik geçirdiği trafik kazasını anlattı

TRAFİK KAZASI GEÇİRMİŞTİ

Yağız Özçelik'in direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, kullandığı otomobil bariyerlere saplanarak parçalanmıştı. Yaralanan Özçelik, ihbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı.

MasterChefte ana kadro mücadelesi Yağız Özçelik geçirdiği trafik kazasını anlattı

SAĞLIK DURUMUNU PAYLAŞMIŞTI

Özçelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Arkadaşlar trafik kazası geçirdim. Tek başımaydım araçta. Çok şükür iyiyim'' ifadelerine yer vermişti. Kendisini arayanlara teşekkür eden Özçelik, bir diğer paylaşımında ise ''Soran, arayan herkese çok teşekkür ederim. Çok şükür iyiyim'' mesajını yazmıştı.

MasterChefte ana kadro mücadelesi Yağız Özçelik geçirdiği trafik kazasını anlattı