Cadde Meghan Markle oyunculuk günlerini anlattı: Rolüm sadece güzellikle ilgiliydi

Meghan Markle oyunculuk günlerini anlattı: Rolüm sadece güzellikle ilgiliydi

19.10.2022 - 11:57 | Son Güncellenme:

Son dönemin en çok konuşulan isimlerinden Sussex Düşesi Meghan Markle, podcast programı 'Archetypes'ta yaptığı açıklamalarda dünya basınının gündemine oturmayı başardı. Prens Harry ile evlenmeden önce oyunculuk yapan ve 'Deal or No Deal' adlı bir yarışmada yer alan Markle; programdaki rolünün 'sadece güzellikle ilgili' olduğunu, ekip üyelerinden birinin sürekli dış görünüşüyle ilgili yorum yaptığını ve kendini 'güzel ama pek aklı çalışmayan bir kadın' gibi hissettiğini açıkladı. Bu yorumlar üzerine yarışmada beraber çalıştığı bir meslektaşından Meghan'a cevap gelirken, Kraliyet yazarı Angela Levin de olaya dahil oldu. İşte detaylar...

Meghan Markle oyunculuk günlerini anlattı: Rolüm sadece güzellikle ilgiliydi

Milliyet.com.tr
Sussex Dükü Prens Harry'nin eşi Meghan Markle, yarışma programı 'Deal or No Deal'ın setinde kendisine 'karnını içine çekmesini' söyleyen bir kadın yapımcı tarafından 'beden aşağılanmasına' maruz kaldığını şekilde açıkladı. 41 yaşındaki Sussex Düşesi, podcast programı 'Archetypes'ın son bölümünde 'Evrak Çantası Kızı' olarak geçirdiği zamanı anlattı.

Haberin Devamı

Paris Hilton'ın konuk olduğu podcast'in son bölümünde, yarışma programındaki rolünün 'sadece güzellikle ilgili' olduğunu söyleyen Meghan; şovdaki kadınların sütyenlerinin içini doldurmak ve takma kirpikler taktırmak gibi çeşitli prosedürler için nasıl 'sıraya girmeye' zorlandıklarını da itiraf etti.

Meghan Markle oyunculuk günlerini anlattı: Rolüm sadece güzellikle ilgiliydi

"SOYADIMI TELAFFUZ EDEMİYORDU"

Markle, oyunculuk yapabileceği roller bulmaya çalışırken karşısına çıkan bu iş fırsatı için 'minnettar' olduğunu belirtse de, ekipten bir kişinin yayın başlamadan hemen önce görüntüsü ve vücudu konusunda yorum yaptığından bahsetti:

O döneme dönüp baktığımda, asla unutmayacağım bir ayrıntıyı düşünüyorum. Sahneye çıkmadan dakikalar önce, gösteriyi yöneten bir kadın vardı. Soyadımı doğru dürüst telaffuz edemiyordu, ama kiminle konuştuğunu biliyordum çünkü 'Mark-el! Karnını içine çek! Mark-el! İçine çek!' derdi.

"NASIL GÖRÜNMEMİZ GEREKTİĞİNE DAİR BİR KALIPLARI VARDI"

Düşes hit şovun 34 bölümünde yer aldı, ancak sonunda kadınların sadece görünüşüne önem verilmesi nedeniyle bıraktığını söyleyerek; "Bize her hafta sprey solaryum kuponları verildi, çünkü tam olarak nasıl görünmemiz gerektiğine dair bir kalıpları vardı. Her şey sadece bizim güzelliğimizle ilgiliydi. O sahne zeki kadınlarla doluydu, ama programda oluşumuzun odak noktası bu değildi. Dediğim gibi, bu iş için müteşekkirdim ama bana hissettirdikleri için değildim. Ki bu akıllıca değildi. 'Güzel fakat kafası pek çalışmayan kadın' olarak hissettim" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Meghan bu deneyimlerinin ona, kendi kızı Lilibet'in güzelliği veya vücudundan ziyade, önce zekası için değer görmesini istediğini öğrettiğini aktardı:

Kızımın, Lili'min eğitimli olmak ve akıllı olmak istemesini ve bunlarla gurur duymasını istiyorum

Meghan Markle oyunculuk günlerini anlattı: Rolüm sadece güzellikle ilgiliydi

"ÇOK FAZLA FIRSAT KAZANDIK"

Kısa sürede dünya basınında gündem olan bu podcast'in üzerine, Sussex Düşesi'nin 'Deal or No Deal' yarışmasındaki meslektaşı; bu iddialara yanıt verdi. 2000'li yılların ortalarında NBC yarışma programında Meghan ile birlikte yer alan 'Real Housewives of Atlanta' yıldızı Claudia Jordan, Instagram sayfasının hikayeler bölümünden ünlü isim hakkında öfkeli bir yazı yayınladı:

Bunu olayları netleştirmek için yazıyorum. Evet, bir yarışma programında mankenlik yapmak sizin zekanızla ilgili değildir; ancak her şovda yönetici yapımcılar, mikrofonları yerleştirmek için en dışa dönük ve eğlenceli kişiliklere sahip, yarışmacılarla etkileşime gireceğini bildikleri beş model seçtiler. 'Deal or No Deal' bize asla 'güzel ama boş kadın' gibi davranmadı ve bu şov sayesinde çok fazla fırsat kazandık.

"YANLIŞ ANLAŞILMA OLMASINI İSTEMEDİM"

DailyMail'de yer alan habere göre; Claudia, söz konusu programda çalışmaktan 'mutlu olduğunu' ve bu yarışmanın kendisi için kariyerinin yolunu açtığını da sözlerine ekledi.

49 yaşındaki oyuncu, takipçilerinin Meghan'a 'saldırmadığını' bilmelerini isterken, yarışmayı ve başarılı olmak için orada çok çalışan tüm insanları savunmanın kendisi için önemli olduğunu söyleyerek; "Yıllardır sosyal medyada Meghan'ı savunuyorum ve savunmaya da devam edeceğim, ama 'Deal or No Deal' setiyle ilgili herhangi bir yanlış anlaşılma olmasını istemedim. Ve oradaki 26 kadına karşı nazik ve saygılı olmaktan başka bir şey yapmayan sunucu Howie Mandel hakkında özellikle korumacıyım" diye yazdı.

Haberin Devamı

Meghan Markle oyunculuk günlerini anlattı: Rolüm sadece güzellikle ilgiliydi

"O İŞİ ALMAK ZORUNDA DEĞİLDİ"

Kraliyet yazarı Angela Levin de Meghan Markle'ın bu yorumlarına kayıtsız kalamayanlar arasındaydı. The Sun'a konuşan Levin, Markle'ın 'kendisini besleyen eli ısırdığını' söyleyerek; şu ifadeleri kullandı:

Meghan bu işi kabul etmişti, çünkü başka işi yoktu. Eğer gerçekten zekiyse neden 'bu iş sadece güzellikle ilgili ve ben bunu yapmayacağım' diye düşünmedi? O işi almak zorunda değildi.

Meghan Markle oyunculuk günlerini anlattı: Rolüm sadece güzellikle ilgiliydi

MEGHAN'I HATIRLAMADI

Sussex Düşesi Markle, 2006'dan 2007'ye kadar 'Deal or No Deal' yarışmasının bir parçasıydı. 2011'de ise USA Network'ün 'Suits' dizisinde rol almaya başladı. Meghan, Mayıs 2018'de Prens Harry ile evlendi, diziden ayrıldı ve oyunculuğu tamamen bıraktı.

Öte yandan New York Post'ta yer alan habere göre; şimdilerde ABD'de yaşayan çiftin düğününden önce 'Deal or No Deal' programının sunucusu Howie Mandel, Meghan Markle'ın yarışmadaki günlerini hatırlamadığını itiraf etmişti.