Melda Narmanlı Çimen

Melda Narmanlı Çimen

mcimen@doganburda.com

Tüm Yazıları

Dünyanın içinde bulunduğu bu değişim ve gelişim evresinde mutluluk ve hazzın tanımı da değişmekte. Toplumsal yaşam biçimlerini belirleyen endüstriyel çağ altyapısını yeniden kurgularken, evlerde de trend tarzlar yerine samimiyet, gerçeklik, anlam ve bütünsel bir güzellik aranıyor. Size kendinizi iyi hissettirecek enerjisi yüksek mekanlar, mevsim dekorasyonunun ana anahtarı oldu bile...

Evinizin enerji dozajını yükseltin
Sevdiğiniz objelerle dolu, rahat ve kısıtlamalar olmayan bir yaşam alanı insanın enerjisini yükseltiyor. Yeni mevsimde önceliğiniz, iç mekanlarınızda sadece size enerji ve mutluluk veren alanlar yaratmaksa, spontan ve özgür bir stilden yana olun. Çok belirgin referanslar ve trendler yerine, kendi içgüdülerinize odaklanarak sadece size mutluluk veren dönemleri, akımları ve stilleri tarzınıza entegre edin. Beyrutlu iki tasarımcı Huda Baroudi ve Maria Hibri doğunun gizemli ve oryantalist yüzünü yansıtan ‘bohça’ kelimesinden yola çıkarak kurdukları Bokja adlı markaları bu stili çok iyi özetliyor.

Haberin Devamı

‘Mutluluk Çiftliği’
Oryantal ve modern arasında bir bağ kurarak renkli tekstillerle, orijinal Ray &Charles Eames tasarımı koltukları ya da Saarinen imzalı Tulip sandalyeleri kaplayan ikili, mekânlara yüksek bir enerji yansıtmayı başarıyorlar. Trendsetter Neli Rodi ise, bu atmosferi ‘Mutluluk Çiftliği’ temasıyla anlatıyor. Bu temayı, folk-pop ve kırsal-modern birleşimi olarak tanımlamak daha doğru olabilir. Topraklarımızı ve kırsal dünyamızı yeniden keşif, folklorik sanat ile geleneklerin teknolojik yorumu bizi mutlu bir çiftlik yaşamına davet eder gibi. Sanat ve elişi bu temada işbirliği içinde; tığ işi dokumaları, saç örgüsü hasırları, otantik motifleri ve patchwork görünümündeki kumaşları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Naif siluetlere uygulanan işlemeler ve görsel anlatıma sahip baskılar dikkat çekebilir. Pop grafiklerden oluşan kolajlar ve logolar da özellikle genç evlerinde çok seviliyor. Bütün bu karışıma siyah-beyazı da ilave edebilirsiniz. Aynı mekan içinde grafik ve ekoseleri çiçeklilerle birleştirmek ise, sizin dekorasyondaki ustalığınıza kalmış.

Haberin Devamı

EV DEDEKTİFİ
Arte Tahir’in evi

Evinizin enerji dozajını yükseltin

Yıllarca moda sektörüne hizmet veren, şimdilerde ise yakın arkadaşı moda tasarımcısı Emre Ertürk ile birlikte ‘Kombinazon Events’ ismiyle organizasyonlar yapmaya başlayan Arte Tahir’in Acarkent’teki villasından görüntüler Hello! dergisinin bu haftaki sayısıyla verdiği Decor ekinde yayınlandı. Evini kendi yaşam biçimi ile zevkini birleştirerek dekore ettiğini söyleyen Tahir, hem modern ve sade, hem de klasik ve antika olmak üzere iki farklı stili bir arada kullanmış. Günlük yaşam bölümleri için pastel tonları ve toprak renklerini tercih etmiş. Mekanları ferah ve geniş göstermek için bol bol ayna kullanmış ve perde takmayarak günışığının içeri girmesine izin vermiş. Önerim, alçak TV ünitesi ve sehpalar üzerinde biraz boşluk yaratarak düzenleme yapması.

MAVi TUTKUSU
Yeni sezona girmeden önce yazlığa kaçma, yeni eve taşınma harekatında dekorasyonla ilgili araştırma-karıştırma yorgunluğunuz ancak doğru ürünlerle karşılaştığınızda dinebilir. Metrekare sayesinde artık halı arayışınız bitiyor; çünkü Metrekare’de her stile hitap eden Jan Kath ve Amerikan Odegard tasarımları gibi alternatifler bulunmakta. www.metrekare.net

Haberin Devamı

LİSTE
* BALENCIAGA’NIN ikonik motosiklet çantasının 10’uncu yılını kutlamak için limitli sayıda hazırladığı üç özel rengin (siyah, bronz ve tozpembe) peşine düşmek.
* DAVID Koma, Ümit Benan, Charlotte Olympia, Bora Aksu ve Vassilisa gibi Türkiye'de ilk kez satışa sunulacak markaların yer alacağı en yeni Galata moda adresi Atelier 55’e uğramak.
* BOYUT Yayın-cılık’tan çıkan ve Refika Birgül’ün yaratıcılık, estetik ve haz ile hazırladığı kitabı “Refika’nın Mutfağı”nı almak.