Menderes Özel

Menderes Özel

menderes.ozel@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yılın son açıkhava etkinliklerinden adidas all originals İstanbul’da, bir anda Peter Bjorn and John’un ortasına düştüm

GEÇERKEN UĞRADIM VE...

Dördüncüsünün düzenlendiği bu yıl artık kitlesini iyice kemikleştirmeye başlayan “adidas all originals İstanbul”, Maçka Küçükçiftlik Park’ı önceki akşam hipster cennetine dönüştürdü. Üzerine Adidas Originals’ını çeken gençler, kış mevsiminin eşiğindeki bu zaman diliminde Peter Bjorn and John, Holy Ghost!, Replikas gibi grupların eşliğinde yaza veda etti.
Uğrama niyetiyle adım attığım festival alanında dolanırken karşılaştığım arkadaşımın “Tanışmak ister misin?” sorusunun ardından, kendimi bir anda Peter (Moren) Bjorn (Yttling) and John’la (Eriksson) kuliste muhabbet ederken buldum. İsveçli 3’lünün indie popuyla ilgisi 2007’de uluslararası hit olan “Young Folks”la sınırlı biri olarak hazırlıksız yakalanmıştım. Ben de “neden o kalibrede bir hit daha çıkaramadıklarını” sordum; suratlar asıldı.
Hayat birkaç saniye sonra normale döndü; şeker insanlar. Bu kez onlar sormaya başladı; “İsveç’e geldin mi?” Onlara kışın en donuk zamanında ülkelerinin kuzeyinde, gecenin karanlığında donmuş Baltık Denizi’nde nasıl snowmobile yaptığım anlattım. Ve bize ayrılan sürenin sonuna geldik.

Haberin Devamı

GEÇERKEN UĞRADIM VE...

Peter Bjorn and John’un yanı sıra, “adidas all originals İstanbul”da bu yıl Replikas, 123, Men With A Plan, Emir Yargın, Second ve Lust da özel performanslarını sergiledi. Partinin bir diğer sürpriziyse, New York’un başarılı ikilisi Holy Ghost! unutulmayacak dakikalar yaşattı.