Cadde "Modern Güzin Abla olmak istedim"

"Modern Güzin Abla olmak istedim"

27.01.2014 - 16:59 | Son Güncellenme:

'Doktorum' programıyla geniş bir izleyici kitlesine ulaşan Zahide Yetiş 'Zahide ile Yetiş Hayata' isimli programıyla, atv'de hafta içi her gün ekrana gelmeye devam ediyor

Modern Güzin Abla olmak istedim

Programınızın yeni saatiyle birlikte izleyici kitleniz değişti mi?

Haberin Devamı

Saat farkıyla beraber hedef kitle değişiyor, daha fazla insanla buluşuyoruz. Benim için profesyonel bakış açısıyla çok bir şey değişmiyor. İzleyicilerle buluşmak için herhangi bir saat yeterli ama şimdi yeni saatimizle birlikte aramıza beyler de katıldı. Eskiden sadece ev hanımları bizi izlerdi.

Hangi yaş aralığında izleyici kitlesine hitap ettiğinizi düşünüyorsunuz?

En iyi anlaştığım grup 50 yaş üstü... Benim için onların algısı inanılmaz bir vizyon açıyor. O yaştaki insanların alacak-verecek dertleri yok, belli bir yere gelmiş hırsları olmayan kişiler. Belki kafamızı bulandıracak bir sürü kaygımız var ama ben nedense onlarla daha iyi anlaşıyorum. O yaştaki insanlar bir kere sizi sevdiklerinde bırakmıyorlar. Ben de kamera karşısına geçtiğimde sanki rahmetli babaannem o camın arkasındaymış gibi sunum yapıyorum.

Haberin Devamı

Programınızda nelerle besleniyorsunuz?

İyiliklerle beslenen bir program. Benim en büyük torpilim rabbimin bana verdikleri... Dua ve şükür benim her zaman mutluluk kaynağım olmuştur.

"Zahide Yetiş ile Yetiş Hayata"yı diğer kadın programlarından ayıran özelliği nedir?

Bir kere kadın programı değil, yaşam programı. Biz her ne kadar programımıza kadına yönelik olarak başlasak da, bizi izleyen birçok erkek seyircimiz var. Program henüz çok yeni ve daha birlikte paylaşacak çok şeyimiz var. Yaşam programı olunca içinde her şey oluyor. Daimi konuklarım arasında dini bilgiler aldığım bir hocamız var. Yanında bir avukat, ilişkileri konuştuğum uzmanlar oluyor. Bütün konuları damıtıyor ve birlikte sohbet ediyoruz. Programdan önce ‘Modern Güzin Abla' gibi hissetmek istemiştim şimdi galiba öyle oldum. Aynı zamanda sırdaşlık yapıyoruz. İsim vermeden bizlerle dertlerini paylaşanlar oluyor, programı onlarla geçiriyoruz.

Programınızda 3G bağlantıları ve 'Bizim Ev' bölümünüz var. Başka yenilikler olacak mı?

Ailemiz her gün büyüsün istiyorum. 3G bağlantılarıyla bizi konuk eden ailelere bağlanıyoruz. ‘Bizim Ev’ bölümümüzde insanlar yaşam alışkanlıklarını bizimle paylaşıyor. İlk bölümü ‘Bizim Ev 1’di, dört tane obez hastası kızımız vardı, şimdi ikinci bölüm başladı. Farklı kişiler, farklı uzmanlarla zayıflama metotları uyguluyorlar. Bu programda herkes kendi kilo verme yöntemini gösterecek. Çok fazla kilo verdirmek gibi bir derdimiz yok. Onları sağlıklı yaşama alıştırmak istiyoruz. Bir de izleyicilere örnek olmak adına mamografi çektireceğim.

Haberin Devamı

Calı yayında mamografi çektirmeye nasıl karar verdiniz?

Amerika'da bir program sunucusu, kadınlara mamografinin sanıldığı kadar acı veren bir şey olmadığını göstermek ve örnek olmak amacıyla kendi programında böyle bir şey yapıyor. Ama maalesef mamografi sonucu kötü çıkıyor ve sunucuya meme kanseri teşhisi konuluyor. Allah korusun inşallah bende öyle bir durum yaşanmaz ama bu konuda kadınlarımıza örnek olmak istiyorum.

"ERKEKLERDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM"

"Doktorum" programıyla sizin doktor olduğunuz sanıldı. Hâlâ bu algı devam ediyor mu ?

Muhtemelen "Bizim doktor program sunmaya başlamış" diyorlardır. Eskiden "Doktorum’da ki kadın" ya da "Zahidem" derlerdi ama şimdi direk "Zahide Yetiş" diyorlar. Dışarıda beni tanıdıklarında gelip sarılıyorlar, bu hiç değişmedi. "Doktorum" programı İzmir’den İstanbul’a geliş sebebimdi ve çok iyi bir işti. Şimdi ise kendi yaşama modelim bu program.

Haberin Devamı

Kendi programınızı yapmak hayaliniz miydi?

İnsanlara faydalı olacağım her iş hayalim. Çok güzel bir saatte, çok kaliteli bir izleyiciye ulaşıyorum. Çok iyi niyetli insanlarla çalışıyorum. Başka şehirlerden hiç bilmeden buraya gelen insanlarla karşılaşıyoruz. Bu sevgi ve güvenin yerine koyulacak bir şey yok.

Yayınlanmış bir kitabınız var. Devamı gelecek mi?

Gelecek ama bu yoğunlukta nasıl olacak bilemiyorum. Kitaba ufak ufak başladığımda, evin her yerinden yazdığım notlar çıkıyordu. Şimdi o kısım bitti ama ikinci kitaba başladım. Kitabın adı ‘Adam Dediğin’... Daha çok ilişkiler ve erkekler üzerine olacak. Ben ailemde birçok erkeğin arasında büyüdüm ve onlardan çok şey öğrendim. Öğrendiklerimi kitaba geçirmek zaman ve emek istiyor.

Erkekler hakkında neler öğrendiniz?

Haberin Devamı

Bir kadın hayatında aşka ve evliliğe dair iyi ya da kötü bir şey yapıyorsa babasının mutlaka rolü vardır. Babaya duyulan aşk, anneyle babanın teması ya da kavgaları... Babası olmayanlar var ama onların da başka sorunları var. Ben babamla çok hasret çektim, o Avusturya’da ben İzmir’deydim. Belki ona duyulan özlem bana kitap yazdırıyor. O yüzden erkekler yaşı kaç olursa olsun siz yolunu bulursanız çocukluk çağlarına geri dönebiliyorlar. Kim olursa olsun, hayatınızı kimseye endekslemeyin. Benim için gerçek mutluluk yalnızken bile mutlu olabilmek, başkasına bağlı mutlulukların çok riskli olduğunu düşünüyorum.

Sizin için doğru erkek nasıl biri olmalı?

Doğru erkek diye bir şeye inanmıyorum. Çünkü doğru kadın diye bir şeye inanmıyorum. Siz ilişkinizde bambaşka biri olursunuz. O kişi gider yenisi gelir ama yanınızda o bavulu taşımayın ki eski hayal kırıklıkları, eski aldatmalar, eski gözyaşları olmasın. O bavulu bırakıp yeni bir ilişkiye başlamalısınız. Mümkünse sizi iyi tanıyan kişileri dinleyin. Aşk bir yanılsama, sizi gereğinden fazla mutlu, neşeli yapan ve birazda hastalıklı bir şey. Ama aşktan korkmayın çünkü aşkın verdiği adrenalini başka hiçbir şey veremez.

Şu anda hayatınızda bir aşk var mı ?

Var ve ben bebek kokusunu özledim. Bazen bebeğim olmayacak gibi geliyor çok korkuyorum. Bildiklerimi ona öğreteyim, heyecanlarımı keyiflerimi onunla daha da yücelteyim istiyorum.

Evlilik planınız var mı?

Her an her şey olabilir.

"ELEŞTİRİLERİ DİKKATE ALMIYORUM"

İnternette hakkınızda yapılan eleştiriler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Meyve veren ağaç taşlanır diyerek mutlu oluyorum

İzmir’den İstanbul’a gelişiniz için dönüm noktanız diyebilir miyiz?

Birçok dönüm noktam var ama ilk sahneye çıkışımı ve TRT’ye gidişim dönüm noktamdır. Ama şunu gördüm ki İzmir’de pek çok iş yaptım ve İstanbul’a gelince hepsi sıfırlandı. Rabbim bana İstanbul beş sezon çok iyi bir program yapmayı nasip etti, çok şanslıyım.

Programdan sonra Zahide Yetiş ne yapar? Nasıl vakit geçirir?

Evde çok mutlu olabilen bir insanım. Eve gittiğimde kurt gibi acıkmış oluyorum. Program arasında yemek yiyemiyorum alışkanlık oldu.

Ekranda sürekli pozitif enerji saçıyorsunuz, hiç enerjinizin düştüğü anlar oluyor mu?

İnsanlar beni Polyanna olarak görüyor. Tabii ki benim de sıkıntılarım oluyor. Yengeç burcuyum, ama hep söylerim işte aslanım, evde yengecim diye.. Aslında çok sulu gözlüyümdür.