Suat Kavukluoğlu

Suat Kavukluoğlu

suat.kavukluoglu@ntv.com.tr

Tüm Yazıları

Türk rock müzik tarihinin en önemli müzisyen ve gruplarını buluşturan Zeytinli Rock Festivali, büyük izdihamla başladı. Zeytinli’den adımımızı atar atmaz sokakların her köşesini kuşatan heyecanlı, genç ve tutkulu müzikseverlerle karşılaştık. Kaldırımlarda avaz avaz söylenen şarkılar, midyeciden köfteciye birçok sokak satıcısının önünde oluşan uzun kuyruklar, göğe yükselen farklı koku ve dumanlarla Zeytinli, çoktan kendini rock müziğin enerjisine teslim etmiş görünüyordu.

Migros’un içerisindeki kalabalığı görseniz, herhalde içeride her şeyi bedava dağıtıyorlar diye düşünürdünüz. Yetkililerden aldığımız rakamlara göre, festival alanında 11 bin kampçı olmak üzere 20 bin kişi vardı.

Haberin Devamı

Sahnede tutkulu performanslar

Festival, yazar Tuna Kiremitçi’nin solisti olduğu Atlas grubunun performansıyla başladı. Kiremitçi’nin yazarlığı kadar sahnesi de çok karizmatikti. Atlas’tan sonra son yılların en iyi gruplarından Gece, festivalcilerin ateşini daha da yükseltti.

Türkiye’nin en iyi şarkı yazarlarından Aylin Aslım, sahnede beyaz elbisesiyle asi bir kuğu gibi görünüyordu. Aslım’ın sadece şarkı söyleyerek nefes alabildiğini o gece bir kez daha anladım. Keza Feridun Düzağaç da benzer bir etki yarattı bünyede. Düzağaç’ın şarkılarındaki incelik, sözlerindeki zerafet ve kırılganlık, şimdilerde ne kadar yozlaştığımızı hatırlattı bana. Bir başka incelikli grup Pinhani, geceye güzel başladı ama finalde ‘Oy Oy Eminem’e uzanan oyun havaları bölümüne, bir rock festivalinde anlam veremedim.

Teoman’la görkemli final

İlk gecenin finalini Teoman yaptı. Tam bir rock star gibi alana korumalarıyla giriş yapan sanatçı, sahnede Al Pacino kadar karizmatik görünüyordu. Harbiye konseri sonrasında da yazmıştım. Teoman çoktan meseleyi çözmüş, rahatlamış, rahatladıkça daha da cool bir adama dönüşmüş. İlk günün alternatif sahnedeki yıldızlarıysa Burcu Tatlıses ve Yok Öyle Kararlı Şeyler grubu oldu. Ana sahnede olmayı hak edecek kadar iyiydiler.

Duman ve Şebnem Ferah büyüledi

Gündüzleri bol bol denize giren, güneşlenen, güzel havanın tadını çıkaran festivalcileri, ikinci gün TNK grubu karşıladı. Onları izlerken bundan sonra hiçbir şey yapmasalar bile ‘Yine Yazı Bekleriz’ şarkılarının hepimize uzun yıllar yeteceğini düşündüm. TNK’den sonra Zeytinli, Niyazi Koyuncu’yla Karadeniz’in yürek hoplatan dalgalı enerjisinin etkisine girdi.

Haberin Devamı

Durma noktasına gelen festivali geçen yıl yeniden hayata geçiren Umut Kuzey’in sahnedeki mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Kuzey’den sonra Ceylan Ertem benim için hayal kırıklığı oldu. Ondan daha tutkulu ve enerjik bir performans beklerdim. Neyse ki, Bulutsuzluk Özlemi ve Duman ikinci geceyi göklere taşımayı bildiler. Duman’ın üç saat süren performansını soluksuz izledim. Deyim yerindeyse, ‘hayvan gibi çalıp söyleyen’ Duman, festivalcileri kendinden geçirdi.

Melis Danişmend, İskender Paydaş, Redd ve Demir Demirkan’lı üçünce gecenin yıldızı Şebnem Ferah oldu. Ferah’ın her performansında büyülenmemek elde değil.

Bu yıl gururla tanık olduğum üzere; zor şartlarda büyüyüp serpilmiş, yüzde 100 yerli bir festival markamız var artık.

Haberin Devamı

Dilerim Zeytinli, önümüzdeki yıllarda daha büyük sponsorların desteğiyle dünya starlarını da getirerek çok daha büyük bir festivale dönüşür.

Festivalin kapanışını bu akşam Kurtalan Ekspres, Hayko Cepkin ve Pentagram yapacak.