Cadde Yoncimik ‘Şöhret’ini konuşturuyor

Yoncimik ‘Şöhret’ini konuşturuyor

17.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yonca Evcimik yedi yıl aradan sonra “Şöhret” adlı albümüyle hayranlarına sürpriz yaptı. Albümde Popkorn ile U.ur’un çalışmaları da yer alıyor

Yoncimik ‘Şöhret’ini konuşturuyor

Son albümünü 2001 yılında çıkaran Yonca Evcimik “Şöhret” isimli albümü ile tekrar adından söz ettirecek. Evcimik’in albümünü alanları bir de sürpriz bekliyor. Evcimik, Popkorn ile birlikte “Anasının Kuzusu” isimli şarkıyı söyledi. U.ur’un ise tek başına söylediği “Uza” isimli şarkı albümde yer alıyor. Yeni bir oluşum içerisine girdiği için okulunu kapatmak zorunda kaldığını söyleyen Evcimik yakında çocuklar için sürpriz hazırladığını ifade etti. Evcimik ile Cafe Milliyet okuyucuları için konuştuk.

Albüm yapmaya ne zaman karar verdiniz?
Ben 2.5 yıl önce bir albüm yapmaya karar verdim. Bu albümü yapmam için karar vermeme “Şöhret” isimli şarkı sebep oldu. Bora Öztoprak bana kendi albümünü dinletmeye gelmişti ve o şarkıların arasında “Şöhret”i dinledim. Bu şarkıya bayıldım ve “Boracım bu senin değil, benim söyleyebileceğim bir şarkı” dedim. Bir kısmını değiştirerek kendim bir şeyler yazdım. O da eksik olmasın seve seve bana şarkısı verdi. Bir yandan da Popcorn’a ve U.ur’a birer single çalışması yapıyorduk. Kendime de birkaç şarkı daha buldum.

Şarkının orjinal sözleri Bora Öztoprak’a mı ait?
Şu andaki hali ikimizin ortak çalışması. Düzenlemesi Onur Betin’e ait. Şöhret hastalığına yakalananların her şeyi yapabileceği anlatılıyor.

İlk klibiniz “Çapkın Kız” a çekilmiş.
Aslında “Şöhret” şarkısına klip çekmeyi istiyordum ama plak şirketimize dinlettik “Çapkın Kız”ı. Bu şarkının daha kolay algılanabileceğini, “Şöhret” şarkısının daha çok üzerinde durulması gerektiğini söyledi. Deniz Akel yönetiminde bir klip çektik.

2001’den beri albüm yapmıyordunuz.
2001’den sonra bir remiks albüm yapmıştım ve bu da Türkiye’nin ilk remiks albümüydü. 2003’te Yonca Evcimik Kültür ve Sanat Merkezi’ni açtım. 5 yıl onunla uğraştım. Tabii yine boş durmadım. “Haydi Durma Dans Et” ve “Oldu Gözlerim Doldu” isimli iki single çıkardım. Ben koltuğumun altında tek karpuz olan biri değilim. 3 yıldan beri üzerinde çalıştığım bir “Yoncimik” projem var. Yoncimik bebek çıktı. Masal kitabı çıktı. Şimdi Yoncimik ile ilgili bir çok şey yapmayı düşünüyoruz ve bunun gelirlerini sosyal projelerle birleştirmeyi düşünüyorum.

Yeni projeniz var mı?
Yoncimik ile ilgili devam eden görüşmeler var. Tekstil ve kırtasiye ürünleri anlamında. Hatta Yoncimik’in çizgifilmi geliyor diyebilirim. Bu konu hakkında da anlaşmak üzereyiz.

Ev sahibi ile anlaşamadık

Dans okulunuz neden kapandı?
Dans okulum geçen temmuz ayında kapandı. Ekonomik krizle hiçbir alakası yok. Temmuz başında bizim 5 yıllık sözleşmemiz bitti ama yenileyemedik. Şu anda yeni bir yere geçmenin zamanı değil. Ama çok enteresan teklifler var. Bana böyle bir okulun zincirlerini açalım diye bir teklif geldi.

Teklif kimden geldi?
Bir işadamından geldi ama ismini söyleyemem.