Cadde 'Yurtdışı kolay değil! Sahip çıkmanız gereken toprağınız var'

'Yurtdışı kolay değil! Sahip çıkmanız gereken toprağınız var'

21.10.2023 - 07:05 | Son Güncellenme:

'İntikam', 'Doktorlar' ve 'Düriye'nin Güğümleri' adlı yapımlarda rol alan Didem Uzel, önceki gün Nişantaşı'nda görüntülendi. Bir süre önce eşinin işleri dolayısıyla Amerika'ya taşınan ünlü oyuncu, yurtdışında yaşamakla ilgili konuşarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yurtdışı kolay değil Sahip çıkmanız gereken toprağınız var

Oyuncu Didem Uzel, geçtiğimiz gün eşi Selim Sarı ve oğlu Aslan ile Nişantaşı City's'de görüntülendi. 2012 yılında Selim Sarı ile evlendikten sonra Amerika'ya taşınan ünlü ismin, oradan aldığı aracı İstanbul'a getirdiği görüldü. Ayaküstü gazetecilerle konuşan Uzel, "Aslında öyle bir tercihimiz yoktu. Amerika'da New York'tan Miami'ye taşınmıştık. O zaman bu aracı yeni almıştım. Pandemide apar topar Türkiye'ye gelince, buraya gemiyle getirttik" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Uzel, Amerika'yı farelerin basması hakkında, "Temmuz ayında New York'taydık. Selim'in işinden dolayı bir ayağımız orada. Amerika'yı genellemeyim ama özellikle New York'ta metro ve yaşam alanları çok zor durumda... Fareler baya boyut değiştirmiş ve büyümüş. Kedisi olmayan şehrin faresi bol olur" diye konuştu.

Yurtdışı kolay değil Sahip çıkmanız gereken toprağınız var

"DÜNYADAKİ GELİŞMELER BENİ ÜRKÜTÜYOR"

Bir süredir Türkiye'de olan oyuncu, "Amerika'ya dönmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Pandemiyle geldik. Aslan burada okula başladı. Tam gideceğiz diyoruz, başka bir şey çıkıyor. Dünyadaki gelişmeler beni ürkütüyor. Eskiden bekardık Selim ile kafamıza göre geziyorduk. Biraz Aslan için plan yapıyoruz. Savaş var kapıda... Bütün dünyayı etkileyen pandemi oldu.

"SADECE TÜRKİYE'DE ENFLASYON YOK"

"Sadece Türkiye'de enflasyon yok. Amerika'da da enflasyon ve mülteci var. Hayat şartları zorlaşıyor. Ailenizle birlikteyseniz doğru yerdesiniz. Ailem burada ve kendimi güvende hissediyorum. Eşim 20 yıldır orada çalışıyor. Orada çalışan birine, 'Her şeyi bırak gel' diyemezsin. Aslan için en doğru kararı vermeye çalışıyoruz."

Haberin Devamı

Yurtdışı kolay değil Sahip çıkmanız gereken toprağınız var

Bir süredir televizyonda sunuculuk yapan Didem Uzel, "Oyunculuğa geri dönecek misiniz?" sorusuna, "Diziye de sıra gelecek. Aslan'ın büyümesini bekliyordum. 7 yaşına geldi. Kendimi daha güvende hissediyorum. Onu bırakıp, emanet edebileceğim kıvama geldi. Sete dönebilirim. Görüşme yapıyorum" şeklinde karşılık verdi.

Yurtdışı kolay değil Sahip çıkmanız gereken toprağınız var

"AMERİKA KENDİ VATANDAŞINI DOYURAMIYOR"

Ünlü isim, "Son dönemde bazı isimler yurt dışına çıkmayı tavsiye ediyor. Siz yıllardır yurt dışında yaşadınız bu konuda ne diyorsunuz?" diye sorulduğunda ise "Çok marifet zannediliyor değil mi? Yurt dışı kolay değil. Türkiye'den kaçıyorsunuz ama kaçmayın. Gerçekten belli bir noktadan sonra dönüp dolaşacağınız yer burası... Sahip çıkmanız gereken toprağınız var. Ben de gidebilirim ama buradan hiç kopmadım ve kopmayacağım. Gideceğim ve kaçıyorum efekti yanlış. Gidip, deneyin görün. Amerika için konuşursam kendi vatandaşını doyuramıyor, orada ne yapacaklar? Hayaller güzel ama gerçekler var" yanıtını verdi.