Kültür Sanat Çağdaş dansa Geza Moricz yorumu

Çağdaş dansa Geza Moricz yorumu

12.02.2009 - 17:09 | Son Güncellenme:

Günümüzün en üretken koreografları arasında değerlerilen Tamas Geza Moricz, Şubat ayında Akbank Sanat Dans Atölyesi’ne konuk oluyor.

Çağdaş dansa Geza Moricz yorumu

Günümüzün en üretken koreografları arasında değerlerilen Tamas Geza Moricz, Şubat ayında Akbank Sanat Dans Atölyesi’ne konuk oluyor. Sanatçı 16-20 Şubat 2009 tarihlerinde gerçekleşecek “Improvisational Modalities” ismini taşıyan workshop çalışmasında orta ve ileri seviye katılımcılara yönelik eğitimler verecek.

Haberin Devamı

Tamas Moricz workshop çalışmalarında dansçıların farklı kaynaklardan esinlenip beden hacim ve ağırlıklarını kullanarak yeni hareketler ve fikirler üretmelerini amaçlıyor. Sanatçı 16-20 Şubat 2009 tarihlerinde Akbank Sanat Dans Atölyesi’nde gerçekleşecek eğitiminde ise katılımcıların kendi bedenlerini tüm yönleriyle keşfetmelerine olanak tanıyan; çevresel etkenler, görsel ipuçları, içsel hareket duygusu, müzik ve ritim gibi bileşenlere odaklanmalarını sağlayacak.

Dans eğitimini 1982 - 89 yılları arasında Macaristan Devlet Bale Akademisi’nde tamamlayan Tamas Geza Moricz, çağdaş dans alanında gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra fotoğraf, film ve yeni medya alanlarında da çalışmalar gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Günümüzün en üretken koreografları arasında değerlerilen Moricz şimdiye kadar aralarında The Forsythe Company, Jan Fabre Company, The Ballett Frankfurt’un da bulunduğu birçok önemli toplulukta dans etti. Usta dansçı; P.A.R.T.S (Brüksel), Archi-Tanz (Tokyo), Korean National University of the Arts (Seul), The Place (Londra) gibi birçok üniversite ve dans merkezlerinde düzenli olarak atölye çalışmarı gerçekleştirdi.

Moricz, çeşitli topluluklar için gerçekleştirdiği atölye çalışmaları ve koreografilerin yanı sıra halen Berlinde yaşamakta olup The Forsythe Company’de “Forsythe Improvisational Modalities” isimli atölye çalışmalarına devam etmektedir.

Tamas Geza Moricz Dans Atölyesi
Yer : Akbank Sanat
Tarih : 16 – 20 Şubat 2009
Saat : 11:00 - 13:00
Ücret : 15,00 YTL