Gündem Çağla, ikizi gibi yürümek istiyor

Çağla, ikizi gibi yürümek istiyor

01.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de oturan Sevtap-Alpaslan Tunç çiftinin 14 aylık ikiz kızlarından Çağla’ya ‘Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 2’ teşhisi konuldu.

Çağla, ikizi gibi yürümek istiyor

İkiz kardeşi oyuncaklarıyla oynayıp yürümeye başlarken Çağla’nın kasları günden güne eriyor. Aile, kızlarının tedavisi için ABD’den ilaç getirilmesini istedi. Tüp bebek yöntemiyle ikiz bebek sahibi olan Tunç çifti, kızlarından birine bir ay önce konulan ‘SMA Tip 2’ teşhisiyle büyük üzüntü yaşadı.

Haberin Devamı

‘SMA Tip 2’ teşhisi

Anne Sevtap Tunç şunları söyledi: “8’inci aydan itibaren Çağla’nın ellerindeki kas gücünün azaldığını, oyuncaklarını tutamadığını fark ettik. Damla emeklerken, Çağla emekleyemiyordu. Belinden tutup ayağa kaldırmaya çalıştığımızda basamadığını gördük. Bir ay önce gen testi sonucu Çağla’ya SMA Tip 2 teşhisi konuldu. Şimdi Damla yürüdüğünde ona bakışları değişiyor. ”

‘Spinraza verilsin’

Eşiyle birlikte iş sağlığı güvenliği uzmanı olarak çalıştıklarını söyleyen Tunç, Tip 1 hastalara verilen ‘Spinraza’ ilacının Tip 2 hastası çocuklara da verilmesini istedi. Tunç, “Bizim çocuğumuza da ilaç hakkı tanınsın” dedi.