Ege Cankurtaranlar görev başında

Cankurtaranlar görev başında

20.06.2018 - 23:47 | Son Güncellenme:

Ayvalık’ın dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajı’nda, Balıkesir İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan cankurtaran timi, tam donanımlı cankurtaran botu ve jet ski ile daha hızlı hizmet vermeye başladı.

Cankurtaranlar  görev başında

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın satın alıp Ayvalık İtfaiye Amirliği’ne teslim ettiği 90 beygir gücündeki cankurtaran botu ve 2018 model jet ski ile hergün 08.00 ile 19.00 saatleri arasında plajda denize giren vatandaşlara hizmet verileceği öğrenildi. 17 kilometre uzunluğundaki plajın en yoğun ve kalabalık olduğu Polis Moral Eğitim Merkezi ile Vilayetler Hizmet Birliği arasında hizmet veren 4 kişilik ekipte; Nurettin Çelikçi, Fahrettin Uzun, Umut Akbulut ve Fatih Çelikçi’nin görev aldığı bildirildi.

Haberin Devamı

112 Acil’i arayın

Sahilde olası bir boğulma vakası ile karşılaşan vatandaşların 112 Acil Yardım hattını aranması isteyen İtfaiye Amiri Murat Turgut, “Vatandaşlarımızın daha bir güvenle denize girebilmelerini sağlayabilmek için 3 yıl önce başlattığımız hizmetimiz, modern cankurtaran botu ve jet ski ile yüksek bir seviyeye ulaştı. Bu yıl boğularak yaşamını yitiren kimsenin olmamasını diliyoruz” dedi.