Gündem Son dakika… Meteoroloji 19 kent için saat verip uyardı!  ! İstanbul, Ankara, Antalya…

Son dakika… Meteoroloji 19 kent için saat verip uyardı!  ! İstanbul, Ankara, Antalya…

12.05.2024 - 11:57 | Son Güncellenme:

Meteoroloji haritayı güncelledi ve bir son dakika uyarısı daha geldi. Bugün 19 kent için sarı alam veren yetkililer saat verip tek tek uyardı. Marmara için İstanbul dahil sağanak uyarısı verilirken sıcaklıkların da 2 ila 3 derece daha azalacağı açıklandı. Yarın sağanak beklenen iller arasında olan İstanbul için peş peşe uyarı geldi. Ankara, Antalya dahil birçok kent için de uyarı verildi. İşte tüm yurdu bekleyen hava durumu detayları…

Son dakika… Meteoroloji 19 kent için saat verip uyardı   İstanbul, Ankara, Antalya…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Artvin’in doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Yağışlı hava ile birlikte iç kesimlerde biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, kuzey, iç ve doğu kesimlerde mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilmektedir.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güneyi, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Artvin’in doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Son dakika… Meteoroloji 19 kent için saat verip uyardı   İstanbul, Ankara, Antalya…

19 KENTTE SARI UYARI

Adana, Ağrı, Antalya, Burdur, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, Kars, Kayseri, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Van, Karaman, Ardahan, Osmaniye

Son dakika… Meteoroloji 19 kent için saat verip uyardı   İstanbul, Ankara, Antalya…

İSTANBUL, ANKARA, ANTALYA İÇİN UYARI GELDİ

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Pazar iç Anadolu’nun güneyinde öğlenden itibaren doğu Anadolu’nun kuzeyinde ve Akdeniz bölgesinin iç kesimlerinde kuvvetli yağış var. Yarın Marmara ve Karadeniz de yağış var. Sıcaklık 2-3 derece azalacak. Bugün doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı var.

Bugün İstanbul parçalı bulutlu 20 derece, gece batısında yağmur olabilir. Yarın yağmurlu 17 derece. İzmir 25, Ankara yağmurlu 14 derece.

Antalya gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor 24 derece.

KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT

Yapılan son değerlendirmelere göre, Bugün Erzincan, Erzurum, Ağrı, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Kuvvetli yağışların oluşturacağı Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Son dakika… Meteoroloji 19 kent için saat verip uyardı   İstanbul, Ankara, Antalya…

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde batı çevreleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı 20

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 25

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor 24

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor 24

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor 17

Haberin Devamı

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25