Gündem Çapkın, böyle alçak örgüte müzahir olmaz

Çapkın, böyle alçak örgüte müzahir olmaz

19.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün “mülkiye” yapılanmasına yönelik davada, Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın tanığı olarak, Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar dinlendi.

Çapkın, böyle alçak örgüte müzahir olmaz

Çapkın’ın özel hayatında “mazbut, muhafazakar ve dürüst bir insan olduğunu” belirten siyasette atıldıktan sonra da Çapkın’la bağlarının devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘Çok parlak biri’

Çapkın’ın avukatının, “İddianamede, müvekkilimin örgüt tarafından parlatılarak belli makamlara geldiği iddiası var. Sizin bu iddiaya ilişkin bir duyumunuz oldu mu?” sorusuna Ağar, 1993’de terör olaylarının yüksek olduğunu ve Gaziantep’in de kendileri için önemli olduğuna dikkat çekerek Çapkın’ı Gaziantep’e atadığını söyledi. Ağar, “Kendi dönemimle ilgili net olarak söyleyebilirim, Gaziantepli bir milletvekili Tansu Çiller’e söylemiş. O da bana söyledi. Büyük bir memnuniyetle kabul ettim. Kesinlikle benim inisiyatifimle oldu. O dönemde güçlü idim daha yüksek bir göreve de atayabilirdim. Mahcup da olmadım. O tür bir duyumum olmadı. Çapkın, zaten çok parlak bir adamdı” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

FETÖ/PDY yapılanması ile ilgili herhangi bir iltisakını veya yakınlığını gördünüz mü?” sorusuna da Ağar, “Benim tanıdığım Hüseyin Çapkın böyle alçaklıkları art arda sergileyen bir örgüte müzahir olacak bir yapıya sahip değil” dedi.