Gündem Cenevre’de gezilecek yerler

Cenevre’de gezilecek yerler

02.05.2018 - 17:42 | Son Güncellenme:

İsviçre’ye bağlı 26 eyaletten bir tanesi olan Cenevre şehri küreselleşmiş dünyanın ön planına çıkan en önemli şehirlerden bir tanesidir. Avrupa Kıtası’nın merkezinde bulunmasının yanı sıra birçok uluslararası kuruluşa ev sahipliği yapan şehir, Avrupa tarihinden birçok izi de bünyesinde barındırmasıyla biliniyor. İşte bir Avrupa kenti olan Cenevre hakkında her şey.

Cenevre’de gezilecek yerler

Cenevre tam olarak nerededir?

Haberin Devamı

Cenevre şehri İsviçre’nin batısında Alp ve Jura Dağları’nın çevrelediği Rhonae Vadisi’nde bulunan Cenevre Gölü’nün kıyısında yer almaktadır. Adını hemen yanında bulunan gölden alan kentin yüz ölçümü yaklaşık 16 kilometre karedir. Avrupa’nın en köklü şehirlerinden bir tanesi olan Cenevre yılın her dönemi milyonlarca insan tarafından ziyaret edilmektedir.

Cenevre’de gezilecek yerler

Cenevre konum olarak ılıman bir iklimde yer alsa da etrafını çevreleyen dağlar sebebi ile yılın büyük bir bölümü genellikle soğuk olmaktadır. Şehri gezmek için en ideal aylar Mayıs ve Eylül ayları arasındaki süreçtir. Şehir yılın her mart ayında şehirde düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı otomobil meraklıları için durak noktası haline gelmektedir. Bu fuarın yanı sıra Ağustos ayında 10 gün boyunca süren Cenevre Festivali’nde birçok etkinlik ve eğlence ile milyonlarca insan şehre akın etmektedir.

Haberin Devamı

Şehir sahip olduğu 4 bin yıllık geçmişi ile birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Bu yapıların yanı sıra şehrin sahip olduğu doğallık ziyaretçilere doğa ile tarihi bir arada görme fırsatı tanımaktadır. BM, Dünya Sağlık Örgütü, CERN, FIFA ve UEFA gibi birçok uluslararası kuruluşun merkezi yine Cenevre şehrinde bulunmaktadır.

St. Pierre Katedrali

16. yüzyılda inşa edilen katedral eski şehrin en önemli yapılarından bir tanesidir. Şehrin ana kültürünü yansıtan bu yapıt Gotik ve Romanesk mimari yapısı ile inşa edilmiştir. Katedralin kulesi şehre oldukça hâkim bir noktada yer almaktadır. Bu kuleden bakarak tüm şehri ayaklarınızın altında hissedebilirsiniz.

Reform Anıtı ve Müzesi

1909 yılında yaşanan Protestan Reformlar sonrası inşa edilen Reform Anıtı, Cenevre Üniversitesi’nin bahçesinde bulunmaktadır. Duvarda bulunan anıtta Theodore Beza, John Calvin, William Farrel ve John Knox’un heykelleri yer almaktadır. Aynı bölgede bulunan Reform Müzesi ise yaşanan reform tarihini yansıtan tarihi eserleri barındırmaktadır. Pazartesi hariç haftanın her günü ziyarete açık olan müze saat 10.00 ile 17.00 arasında açıktır.