Ekonomi Cepler ‘61’li çalacak 35 milyon TL gelecek

Cepler ‘61’li çalacak 35 milyon TL gelecek

09.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turkcell’in Trabzonspor taraftarlarına özel çıkardığı 61Cell hattının kısa sürede 100 bin kişiye ulaşması hedefleniyor. 0561‘le başlayan hattın 35 milyon TL’lik gelir getirmesi bekleniyor

Cepler ‘61’li çalacak 35 milyon TL gelecek

Turkcell ve Trabzonspor arasında gerçekleştirilen işbirliğiyle futbol kulübünün taraftarlarına özel hat geliyor. Sanal operatörlük şeklinde Trabzonsporlulara özel başlangıç numarası 0561 olan ve 61’le devam eden yeni hat 61Cell, taraftarın kullanımına sunuldu.

Haberin Devamı

Hattın tanıtım toplantısında konuşan Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, hat satışlarında 100 bin rakamına ulaşmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu satışla da 30-35 milyon TL’lik bir gelir elde edilebilir. 100 bin hat satışıyla da birkaç kaliteli, iyi oyuncu alabiliriz” dedi.

Kombine satışını da başlattıklarını ve içine hediye forma koyduklarını dile getiren Usta, “Çok kısa sürede 100 bin olsun, üzerine her 100 bin koyduğumuzda olağanüstü bir noktaya geleceğiz. Bu gelire ek olarak, 0 561 61 61 61 ile başlayan ve yalnızca son numarası değişik olacak az sayıdaki numaraları açık arttırma ile satacağız. Trabzonsporluların bu açık arttırmaya büyük ilgi göstereceğine ve gelirimizin daha da artacağına inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

15 yıllık hakkı aldı

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da, ‘61Cell’ projesinin yanı sıra takımın Akyazı Stadı’nın teknolojik altyapısını da kuracaklarını belirterek, 15 yıllığına 0561’li numaraların hakkını aldıklarını, gelir paylaşımı modeliyle Trabzonspor’a da katkı sağlayacaklarını aktardı.

Trabzonspor ile yaptıkları işbirliğinin hem bordo mavili kulübe hem de kendilerine güç katacağını kaydeden Terzioğlu, “61Cell adını Trabzonlulara sorduktan sonra belirledik. Yaptırdığımız araştırmanın sonucu bize 61’in sadece bir plaka olmadığını gösterdi. 61 Trabzonlular için bir hayat parolası. 1461 Trabzon’un kurtuluşu, 61 kentin plakası. Trabzon heyecanlı bir kent” dedi.

Terzioğlu, Trabzon’a bugüne kadar şehir olarak da katkıda bulunduklarını ve bin kişiye istihdam yarattıklarını aktararak, fiber altyapılarının bulunduğu şehirde 10 bin de fiber aboneleri olduğunu kaydetti.

Spor alanına 400 milyon TL yatırdı

Terzioğlu, spor tarafında bugüne kadar ciddi yatırımlar yaptıklarına da işaret ederek, “Tutar 400 milyon TL’yi buldu. Futbolun ve sporun daha çok insana ulaşabilmesi için gerekli adımları atıyoruz. Federasyonları, milli takımlarımızı destekliyoruz.

Olimpiyatlara katılan atletlerimizle de gurur duyuyoruz. Ligin yayınlanması için gelişmeleri takip ediyoruz, burada da katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Bugün Türkiye’de futbol ligini evlerinde kısıtlı sayıda ödemeli sistemle 1.1 milyona yakın insan izliyor. Bu sayıyı arttırmak istiyoruz. Doğru platformun akıllı cihazlar, tabletler olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Fırtına’ için özel tarifeler...

Turkcell, 61Cell aboneleri için Fırtına 4GB ve Fırtına 8GB adlı iki ayrı tarife hazırladı. Taraftarlara, Fırtına 4GB tarifesiyle 750 dakikalık konuşma, 1000 SMS, 4GB internet paketi 41 liradan, Fırtına 8GB tarifesi ise 1000 dakika konuşma, 1000 SMS ve 8GB internet paketi 61 liradan sunuluyor.

Ayrıca 61Cell’liler GollerCepte 1967 Premium aboneliğine sahip olacak. Böylece Trabzonspor’un attığı her golü anında cep telefonlarından izleyebilecek, atılan gol sayısı kadar 100 MB mobil interneti de haftalık olarak hediye edilecek. 1 GB hediyeli BiP, içinde 5GB bulunan Turkcell TV+ ‘ye sahip olabilecek.