Siyaset Çevre Sokak’ta liste mesaisi

Çevre Sokak’ta liste mesaisi

18.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde aday göstereceği milletvekili listesi pazar günü toplanacak Parti Meclisi’nde (PM) netleşecek. Listelere yoğunlaşan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm programlarını iptal ettiği, Ankara Çevre Sokak’taki Parti Okulu’nda adayları belirlemek için detaylı çalışma yürüttüğü bildirildi.

Çevre Sokak’ta liste mesaisi

30 Nisan’da başlayan ve CHP Genel Merkezinde gerçekleşen başvurularda toplam sayı 2 bin 319 olarak açıklandı. Başvuruların ardından Genel Başkan Yardımcıları Çetin Osman Budak, Faik Öztrak, Muharrem Erkek, Seyit Torun ve Tekin Bingöl, aday adaylarıyla mülakatlar yaptı. Aday adaylarına ilişkin bilgi notları Kılıçdaroğlu’na sunuldu.

Haberin Devamı

PM’ye sunacak

Zaman darlığı nedeniyle önseçim yapılamazken Kılıçdaroğlu yoğun mesai ile baş başa kaldı. Tüm programlarını iptal ederek sadece liste üzerine yoğunlaşan Kılıçdaroğlu’nun zaman zaman adaylarla mülakatları gerçekleştiren komisyon üyeleriyle de bir araya geldiği öğrenildi. CHP Tüzüğü’ne göre milletvekili adaylarının PM’den onay alması gerekiyor. Bu nedenle CHP PM, 20 Mayıs Pazar günü toplantıya çağrıldı. Kılıçdaroğlu, ilk olarak partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleriyle saat 13.00’te bir araya gelerek listelere son şeklini verecek. MYK’de netleşen listeler 19.00’da toplanacak PM’ye sunulacak. Seçim takvimine göre siyasi partilerin, milletvekili aday listelerini 21 Mayıs Pazartesi saat 17.00’ye kadar YSK’ya iletmesi gerekiyor. Kılıçdaroğlu’nun yine İzmir’den, halen tedavisi süren eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın ise Antalya birinci sıradan milletvekili adayı olması öngörülüyor. İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli ile DİSK Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Kani Beko ve Kılıçdaroğlu’nun ekonomi danışmanlarından Turgay Bozoğlu da İzmir’den başvuru yapanlar arasında.

Haberin Devamı

Şener’e adaylık

CHP’de aday adaylığı için en yüksek başvuru ise İstanbul’dan yapıldı. Burada başvuru sayısının 400’e yaklaştığı ifade edilirken, İstanbul’dan başvuranlar arasında PM üyesi Doç. Dr. Yunus Emre, eski MYK üyesi Umut Oran ile KHK ile üniversiteden ihraç edilen Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu gibi isimler bulunuyor. Kılıçdaroğlu’nun, mevcut milletvekillerinden 50’ye yakınını aday göstermeyeceği konuşuluyor. CHP’nin cumhurbaşkanı adayları arasında ismi geçen eski bakanlardan Abdüllatif Şener’in de memleketi Sivas’tan aday gösterilmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla İYİ Parti’ye katılan, daha sonra yeniden partilerine dönen 15 milletvekilinin de yeniden aday gösterilmelerine kesin gözüyle bakılıyor.