Siyaset CHP ‘Atilla’ için komisyon istedi

CHP ‘Atilla’ için komisyon istedi

08.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve milletvekili arkadaşları, ABD’de Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davayla ilgili araştırma komisyonu kurulması için TBMM Başkanlığı’na önerge verdi.

CHP ‘Atilla’ için komisyon istedi

Yalım, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, dört bakan hakkında Meclis’te kurulan soruşturma komisyonunun, Ak Partili üyelerin oylarıyla dört bakanı Yüce Divan’a göndermediğini hatırlattı. ABD’de eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davayla, bu konuların tekrar gündeme geldiğini belirten Yalım CHP’nin, dört bakanın Rıza Sarraf ile “akçeli ilişkileri olduğunu söylediğini” belirtti. CHP’li Yalım, “Hak, hukuk, adalet için 4 bakan Yüce Divan’a gitmeli ve yargılanmalılar. Varsa suçları çeksinler yoksa temize çıksınlar” dedi.
ABD’de davayla gündeme gelen konuların araştırılması için komisyon kurulmasına ilişkin önergelerini TBMM Başkanlığı’na verdiklerini söyleyen Yalım, aynı konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini de bildirdi. l ANKARA Milliyet

Haberin Devamı