Siyaset CHP'den AK Parti MHP ittifakına ilişkin açıklama

CHP'den AK Parti MHP ittifakına ilişkin açıklama

10.01.2018 - 18:05 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamaları ile ilgili olarak "Sayın Bahçeli tekerleme yapmayı sever. Mesela şöyle bir tekerlemesi vardı, '2 artı 3, 4 etmez. Suyun içinde ateş yanmaz. Bala tuz katılmaz. Recep Tayyip Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmaz.' Şimdi ne oldu Sayın Bahçeli, yeni bir matematik mi keşfettiniz? Suda yanan ateşi mi buldunuz, yoksa tuzlu bala mı alıştınız?" dedi.

CHPden AK Parti MHP ittifakına ilişkin açıklama

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantının ardından CHP Sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yaptı. Tezcan, geldiği salonunda, önce gazetecilere karanfil dağıtarak, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutladı. Daha sonra açıklamada bulunan Tezcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Lideri Bahçeli görüşmesine ilişkin konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin, AB istediği için değil millet bunu hakkettiği için AB standartlarına ulaşması gerektiğini vurgulayan Tezcan, fasıl açılması beklenmeden, AB standartlarına taşınması için muhalefet olarak her türlü desteği vereceklerini dile getirdi. Tezcan, Türkiye'nin başı dik, yapması gerekeni yapmış, alması gereken kararı almış bir ülke olarak Avrupa'da dolaşması gerektiğinin altını çizdi. Tezcan, iktidara, OHAL'i uzatmaktan vazgeçerek kaldırmaları çağrısında bulundu.

Anamuhalefet partisinin iktidara talip olduğunu, bu görevi hakkıyla yerine getireceğini iddia eden Tezcan, şu görüşlere yer verdi: AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın söylemesi gerekenleri Bahçeli'nin söylediğini belirten Tezcan, "Siyasette ittifaklar olabilir ama iltihaklar olmaz. Yani MHP, iradesinin bir başka yere ciro edilmesini hak eden bir seçmen kitlesi mi? MHP ciddi bir partidir. Türkiye'nin tarihinde önemli görevler almıştır." ifadesini kullandı. Tezcan, Sayın Bahçeli tekerleme yapmayı sever. Güzel de tekerlemeleri vardır, zaman zaman bazısını anlamayız ama bazısı anlaşılır. Mesela şöyle bir tekerlemesi vardı, '2 artı 3, 4 etmez. Suyun içinde ateş yanmaz. Bala tuz katılmaz. Recep Tayyip Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmaz.' Şimdi ne oldu Sayın Bahçeli, yeni bir matematik mi keşfettiniz? Suda yanan ateşi mi buldunuz, yoksa tuzlu bala mı alıştınız?"

Haberin Devamı

TARTIŞMALAR OLUR!

Tezcan, milletin sandıkta, yönetme iddiası olanla, olmayan, demokrasiyi savunanla, savunmayan arasında bir tercih yapacağını söyledi. "CHP kongrelerinde yaşanan tartışmaların" hatırlatılması üzerine Tezcan, yarışın olduğu yerde, küçük tartışmaların olabileceğini, adayların Ankara'dan belirlenmediğini ileri sürdü. Tezcan, "CHP'nin 2019 için bir ittifak düşüncesi" olup olmadığının sorulması üzerine, resmi olarak dillendirilecek bir kararın bulunmadığını ancak, geniş toplumsal kesimin mutabakatını sağlayacak bir seçim stratejisinin izlenmesi gerektiğini kaydetti.