Siyaset CHP’den Fırat Kalkanı’nı destekliyoruz mesajı

CHP’den Fırat Kalkanı’nı destekliyoruz mesajı

03.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği referandumundan, “hayır” çıkacağına inandığını vurgulayarak, AB üyesi ülkelerin büyükelçilerine, “Hayır çıkarsa herkes rahatlayacak.

CHP’den Fırat Kalkanı’nı  destekliyoruz mesajı

Siz de, biz de, işadamı da esnaf da rahatlayacak ve Erdoğan da belli konularda yeniden düşünmesi gerektiğini anlayacak” mesajını verdi. Kılıçdaroğlu, vize serbestisine ilişkin olarak, “Türk vatandaşlarının hakkı” olduğunu söyledi ve Türkiye-AB ilişkileri konusunda da, “AB’nin çifte standart uyguladığını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Herkes rahatlayacak’

Kılıçdaroğlu, dün AB üyesi ülkelerinin büyükelçileriyle bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’in koordinasyonunda gerçekleşen kahvaltıya, 27 ülkenin büyükelçisi katılırken, buluşmada Genel Başkan yardımcıları Bülent Tezcan ve Selin Sayek Böke de hazır bulundu.

Görüşmede, AB büyükelçilerinin özellikle referanduma yönelik Kılıçdaroğlu’na görüşlerini sorduğu öğrenildi. Büyükelçilerin, anayasa değişikliği teklifine ilişkin olarak endişelerini ve hukukun üstünlüğü ilkesine yönelik teklifin bazı çekinceler barındırdığını ilettiği, Türkiye’nin AB üyelik sürecinin sıkıntıya düşebileceği değerlendirmesini not ettirdiği ifade edildi. Büyükelçilerin, OHAL sürecinde referandumun sağlıklı yapılıp yapılmayacağına yönelik CHP’nin endişesi olup olmadığı sorusunu yönelttiği, “Bu konuda endişelerimiz var. Zaten OHAL’in ilan edilmesine de sürdürülmesine de karşıyız. Ancak, CHP olarak bu süreçte ulaşabileceğimiz herkese ulaşacağız. Demokrasiyi savunmak durumundayız” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Görüşmede, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekâtı da değerlendirdi. Büyükelçilerin, “Harekâtı destekliyor musunuz” sorusuna Kılıçdaroğlu’nun, “Evet destekledik, ancak harekâtın Suriye’nin daha içerilerine doğru yönelmemesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadesini kullandığı kaydedildi.