Siyaset CHP’den OHAL’e karşı 81 ilde oturma eylemi

CHP’den OHAL’e karşı 81 ilde oturma eylemi

17.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP, 16 Nisan referandumunun yıl dönümünde 81 ilin sembol meydanlarında “OHAL değil demokrasi” sloganıyla eş zamanlı olarak 12.00’de başlayan ve bir saat süren oturma eylemleri gerçekleştirdi. Ankara Güvenpark’taki eyleme, CHP Genel Başkan yardımcıları Tekin Bingöl, Haluk Koç, Fethi Açıkel, milletvekilleri, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, İl Kadın Kolları Başkanı Türkan Çınar ve çok sayıda partili destek verdi.

CHP’den OHAL’e karşı 81 ilde oturma eylemi

İstanbul’da Taksim Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan oturma eylemine izin vermeyen polis Cumhuriyet Anıtı ve çevresi ile Gezi Parkı girişini erken saatlerde bariyerle kapattı. Bunun üzerine, aralarında İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Genel Başkan yardımcıları Aykut Erdoğdu, Onursal Adıgüzel, milletvekilleri Oğuz Kaan Salıcı, Gürsel Tekin, Mahmut Tanal, Selina Doğan, Gülay Yedekci, DİSK Başkanı Kani Beko’nun da bulunduğu yüzlerce kişi, eylemi İstiklal Caddesi girişindeki Fransa Başkonsolosluğu önünde yaptı. Şanlıurfa ve Diyarbakır’daki eylemlere HDP’lilerin de destek verdiği gözlendi.

Haberin Devamı

‘Sabır testisi artık kırılmıştır’

Eylemlerde okunan ortak basın bildirisinde “OHAL, ekmeğinin peşindeki tütün üreticisine vurulan coptur. OHAL, Ahmet Şık başta olmak üzere hayatını FETÖ ile mücadeleye adamış gazetecileri zindanlara atmaktır. OHAL, dünyaca ünlü kimi bilim insanlarını FETÖ yalanıyla üniversitelerden atmaktır” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada “İlan ederken bir buçuk ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL, bardağı çoktan taşırmıştır. Sabır testisi kırılmış, toplumun büyük çoğunluğu OHAL rejimine artık yeter demeye başlamıştır. Postallı darbelerle mücadele etme vaadiyle gelenler, gelinen noktada takım elbiseli darbeciler haline gelmiştir” denildi.

Yazarlar