Siyaset CHP’den Taksim mitingi çağrısı

CHP’den Taksim mitingi çağrısı

24.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın organizasyonuyla planlanan “Cumhuriyet, Demokrasi ve Laikliğe Sahip Çıkma Mitingi” bugün İstanbul Taksim Meydanı’nda saat 18.00’de gerçekleştirilecek.

CHP’den Taksim  mitingi çağrısı

Mitingin organizasyonundan sorumlu Tekin, Milliyet’e şunları kaydetti: “CHP’nin İstanbul’da yapmış olduğu mitingler sayılarla ölçülmeyecek kadar önemlidir. Bir rakam vermek istemiyorum ama Taksim’in şanına yakışır en azından 77 işçi sınıfı hareketinin, Gezi Parkı’nın ruhunu taşıyacak bir kitle olacaktır. Bu, sonuç itibarıyla demokrasi mitingidir. Demokrasi konusunda kaygıları olan tüm vatandaşlara açık bir miting olacak. Mitingde tek konuşmacı genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Siyasi parti flamaları mitinglerde olmayacak. Sadece Türk bayrakları olacak. Bugüne kadar olduğu gibi pazar günü de aynı sistem devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

‘En önemlisi laiklik’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da şunları kaydetti: “Emek, demokrasi ve barış güçlerinin ilk kez bu kadar geniş ortamda buluşacağı bir miting olacak. Bugün bir darbe girişimine yol açan, bu darbeyi örgütleyen darbecilerin 14 yılda palazlanmasını sağlayan şey laikliğin unutulmasıdır. Biz bu sesin daha yüksek çıkmasını sağlayacağız” ifadesini kullandı.