Siyaset CHP'li vekiller balyoz davasında

CHP'li vekiller balyoz davasında

02.12.2011 - 12:34 | Son Güncellenme:

BALYOZ Planı iddialarına ilişkin 224 emekli ve muvazzaf askerin yargılandığı davanın bugün başlayan 55’inci duruşmasını CHP İstanbul milletvekilleri Nur Serter, Umut Oran ve Ali Özgündüz de izliyor.

CHPli vekiller balyoz davasında

Balyoz Davası’nda tutuklandıktan 7 ay sonra ilk kez savunma yapan Albay Servet Bilgin, "Meslek yaşamım boyunca hukukun dışına çıkmadım. İllegal bir yapı içinde hiçbir zaman olmadım. Ülkeme büyük bir şevk ve heyacanla hizmet ettim. Hiçbir zaman kanunsuz bir emir almadım ve kimseye emir vermedim" dedi.

Haberin Devamı

DURUŞMADA 147 TUTUKLU SANIK HAZIR BULUNDU

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda yapılan duruşmada, Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, MHP İstanbul milletvekili Emekli Korgeneral Engin Alan, emekli albay Dursun Çiçek ve YAŞ üyesi Orgeneral Bilgin Balanlı’nın da aralarında bulunduğu 147 tutuklu sanık hazır bulundu. Korgeneral Nejat Bek’in de aralarında bulunduğu 38 tutuklu sanığın katılmadığı Balyoz davasında duruymay 5 tutuksuz sanık da geldi. Hakkında yakalama kararı bulunan sanık emekli orgeneral Ergin Saygun ise duruşmaya katılmadı. CHP İstanbul milletvekilleri Nur Serter, Umut Oran ve Ali Özgündüz de sanık avukatlarının bulunduğu bölümde duruşmayı izliyor.

Haberin Devamı

"HAKKIMDAKİ SUÇLAMALARI ŞİDDETLE REDDEDİYORUM"

Mahkeme Başkanı Ömer Diken sanık savunmalarının alınmasına devam edeceğini belirterek tutuklu sanık Albay Servet Bilgin’i kürsüye çağırdı. İlk kez savunma yapan Albay Servet Bilgin hakkındaki suçlamları redderek, meslek yaşamı boyunca hukukun dışına çıkmadığını belirtti. İllegal bir yapı içinde hiçbir zaman olmadığını söyleyen sanık Bilgin, şunları söyledi:

"Ülkeme büyük bir şevk ve heyacanla hizmet ettim. Hiçbir zaman kanunsuz bir emir almadım ve kimseye emir vermedim. İddianame varsayımlara ve kanaatlere dayanmaktadır. Hakkımdaki suçlamaları şiddetle reddediyorum. 10 Kasım 2010’da ilk kez Beşiktaş’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne giderek savcılıta ifade verdim ve serbest bırakıldım. 6 Aralık 2010’da Gölcük Donanma Komutanlığı’nda ele geçirilen belgelerde de şahsımla ilgili hiçbir şey yoktu. Sadece Eskişehir’de bir emekli Albay Hakan Büyük’ün evinde bulunduğu iddia edilen bir belgeden dolayı tutuklandım. Bu belgenin altında ne bir imzam, ne de başka bir iz mevcut değildir. Tamamen sahte başka tarafları tarafından düzenlenmiş olan bu belgenin, kime ve nereye gönderildiği bile belli değildir. Kaldı ki söz konusu sahte belgenin bulunduğu evde kalan emekli albayı ilk defa burada tanıdım. Daha önce hiç bir görüşmem olmamıştır."

Haberin Devamı

"ŞEREFLİ BİR TÜRK SUBAYIYIM"

7 aydır tutuklu olduğunu söyleyen sanık Bilgin, "Tahliye taleplerim kaçma şüphesi ve delilleri karartma gibi gerekçelerle mahkemeniz tarafından reddediliyor. Ben vatanı için gerekirse canını feda etmeye hazır şerefli bir Türk subayıyım. Kaçma ve delilleri karatma gibi iddiaları şiddetle reddediyorum. Ben 3-5 Mart 2003 tarihlerinde 1. Ordu Komutanlığı’nda düzenlenen plan seminerine de katılmadım. O tarihlerde Almanya’daydım. Ben hayatım boyunca 1. Ordu Komutanlığı’na da hiç gitmedim. Bu 1. Ordu Komutanlığı’nda düzenlenen plan seminerini de basından öğrendim" diye konuştu. Duruşma, Albay Servet Bilgin’in savunmasıyla devam ediyor.