Siyaset CHP'li Tarhan'dan Star gazetesinin haberine yalanlama

CHP'li Tarhan'dan Star gazetesinin haberine yalanlama

29.12.2011 - 14:16 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan Styar gazetesinde çıkan haberi yalanladı. Ayrıca Meral Akşener'in de habercilerle hiç bir görüşme yapmadığını kendisine söylediğini belirtti

CHPli Tarhandan Star gazetesinin haberine yalanlama

Bir basın mensubunun, "CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin aslında maaş zammına destek verdiğine yönelik bir haber var, bugün çıkan bir haber de yine Meral Akşener de maaş zammına sizin itiraz etmediğinizi söylüyor, ne diyorsunuz" sorusuna Tarhan, şu yanıtı verdi: "Yandaş bir gazetede bugün böyle bir manşet verilmiş ama ben asparagaslarla uğraşmıyorum.

Haberin Devamı

15 dakika önce Sayın Meral Akşener ile görüştüm, bana verdiği bilgiye göre tamamen gerçek dışıdır, bu haberciler ile hiçbir görüşme yapmadığını belirtti ve bir düzeltme yapacağını, yazılı bir düzeltme yapacağını, böyle bir bilgi yok.

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’na tutanaklarla ilgili bilgi verdim, ancak kesinlikle bu konudaki haberle ilgili bilgim yoktur, çok üzgün olduğunu söyledi ve düzeltme yapacağını söyledi. 5. maddeye ilişkin kabulümüz, intibaka ilişkin kabulümüz çok nettir, onun dışındaki her şey lafügüzaf olduğunu söyleyebilirim, asparagas olduğunu." "O gece neden itirazda bulunmadınız" şeklindeki bi soruya Tarhan, "Bu yıllık değerlendirmemin önüne geçmemesi için ben rica ediyorum, daha fazla o konuda? Tartışma devam edebilir ama gerçek dışı tartışmalarla ilgili yeni yanıtlar yeni polemik alanları yaratmanın anlamsız olduğunu düşünüyorum" yanıtını verdi. Tarhan, sorunun tekrar sorulması üzerine şöyle dedi: "Bakın bu fahiş artışa tamamen salonu terk ederek protestomuzu gösterdik ve ret oyu kullandık ve yapılacak her türlü itirazı da yaptık, komisyona üye vermeyerek de yaptık. Orada bütün tepkimizi gerçekleştirdik. Tek katıldığımız madde 5. maddedir, o da intibaka ilişkin maddedir, bu tür manipülasyonların arkasında yatan nedenleri bilemiyorum." Bir basın mensubunun, "Muharrem İnce’nin tutanaklarına yansıyan konuşmasını soruyoruz" sözü üzerine Tarhan, "Muhakkak bu konuşmayı yapan arkadaşımız bir açıklamada yapacaktır. Onun adına bir değerlendirme yapmayı uygun görmem" dedi.

"Tutuklu vekillerle ilgili rehine pazarlığı dediniz, bu maaş zammıyla mı bağlantılı" yönündeki soruya Tarhan, "Hiç alakası yoktur. Rehine pazarlığı derken kastettiğim mevzuat değişikliklerine ilişkin pazarlık konusu yapılmasını çirkin buluyoruz, o anlamda söylüyoruz" karşılığını verdi.