Siyaset CHP’nin Mağdur Komisyonu genişledi

CHP’nin Mağdur Komisyonu genişledi

23.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla OHAL sonrası süreci izlemekle görevlendirilen altı kişilik komisyon 11 kişiye çıkarıldı.

CHP’nin Mağdur  Komisyonu genişledi

Ergenekon davası mağduru milletvekilleri İlhan Cihaner, ve Dursun çiçek, PM üyesi emekli Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile eski yargıç Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, PM üyeleri Yıldırım Kaya ve eski savcı Ali Özgündüz’den oluşan komisyona PM üyeleri Gamze Taşçıer ve Yaşar Seyman ile YDK üyeleri Sezgin Kaya, Ali Hikmet Akıllı ve Selahattin Emre eklendi. Bu isimlere yeni görevleri Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır imzalı yazıyla bildirildi. Yazıda şöyle denildi: Hukuki izleme
“15/16 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında çok sayıda asker, sivil, hakim, savcı ve diğer kamu görevlileri şüpheli sıfatıyla soruşturma geçirmekte, gözaltı, açığa alma gibi önlemler uygulanmaktadır. Darbeye teşebbüs veya yardım edenlerin hukuk içinde soruşturulması ve yargılanıp cezalandırılmaları demokrasi ve hukuk devletinin gereğidir. Ancak soruşturmanın hukuk dışı yöntemlerle yapılması, bir intikam veya tasfiye fırsatı olarak ele alınıp gerçekte ilgisi olmayanların da sürece dahil edilmesi gibi risklerin ortaya çıktığına ilişkin tereddütler mevcuttur. Bu nedenle iddiaların haklı olup olmadığı, sürecin hukuk içinde yürüyüp yürümediği ve nasıl yürüdüğünün genel merkezimiz adına izlenmesi zorunlu olmuştur.”