Ekonomi Çiftçi borçları yapılandırılacak

Çiftçi borçları yapılandırılacak

14.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu’nda tarım reformuna dair paketin ele alındığını ifade ederek, “Çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçları yeniden yapılandırılacak yani ötelenecektir” dedi.

Çiftçi borçları  yapılandırılacak

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu devam ederken basın toplantısı düzenledi. Soruları da yanıtlayan Kurtulmuş, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından Bakanlar Kurulu’na sunum yapılmıştır. Belki müjde mahiyetinde verebileceğimiz husus, çiftçilerin Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçları yeniden yapılandırılacak yani ötelenecektir. Bakanlıklar tarafından daha detaylı çalışılıyor.

(6 bin ile sınırlanan babaanne maaşlarına 30 bin başvuru gelmesi) Belli ki ihtiyaç, ihtiyaç varsa hiçbir siyaset toplumsal ihtiyaç dışında kalmaz.

Uzay Ajansı geliyor

Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu, Konya Ovası, Ege Gelişim Projesi ve Akdeniz Gelişim Projesi çerçevesinde ele alınan konuları ve 2019 yılına kadar bu üç proje kapsamında yapılacak icraatları anlattı. Bu üç proje de entegredir. Tarımsal sulama, atık su projelerini, enerji tesislerini, yeni ormanların kurulmasını içeren projeleridir.

Haberin Devamı

Bir diğer konu, bilim sanayi ve ulaştırma bakanlarımızın müştereken gündeme getirdikleri Türkiye Uzay Ajansı kurulmasıyla ilgili yasa çalışmalardır. Türkiye için geç kalınmış bir projedir. Böylece uzay alanındaki araştırmaların yönlendirilmesi hem de ülkemizin uzaydan daha iyi yararlanmasını sağlayacak bir yapıya kavuşacağız.”

Yazarlar