Gündem GBT Sabıka Kaydı Belgesi Alma, Yargıtay Dosyası Sorgulama İşlemleri

GBT Sabıka Kaydı Belgesi Alma, Yargıtay Dosyası Sorgulama İşlemleri

26.06.2015 - 16:20 | Son Güncellenme:

GBT sabıka kaydı belgesini internet üzerinden kolayca alabilirsiniz. GBT sorgulama ve Yargıtay dosya sorgulama işlemleri hakkında detaylı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz.

GBT Sabıka Kaydı Belgesi Alma, Yargıtay Dosyası Sorgulama İşlemleri

Sabıka kaydı belgesi adli suç bilgilerinizin bulunduğu bir belgedir. Hayatınız boyunca sicilinize işlenmiş olan tüm suçlarınız bu belgede bulunmaktadır. Bu yüzden bu belgenin hayatımızdaki yeri büyüktür. Sabıka kaydı belgesi genellikle iş başvurularında istenmektedir. Bu belgede suç bilgileriniz bulunduğu için genellikle çoğu iş başvurusunda bu belge istenmektedir. Sabıka kaydı belgesi sadece iş başvurularında da istenmemektedir. Ayrıca öğrenciler için de bu belgenin önemi büyüktür. Öğrenciler için yurt başvurularında ve burs başvurularında da bu belge istenmektedir. Sabıka kaydı belgesine yaşadığınız il veya ilçenin adliye kurumlarına giderek ulaşabilirsiniz. Adliye kurumlarında sabıka kaydı belgesi için baya bir yoğunluk oluştuğundan dolayı Adalet Bakanlığı internet üzerinden de Sabıka Kaydı belgesini vermektedir. İnternet üzerinden sabıka kaydı belgesine E-Devlet sistemi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

GBT – SABIKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

YARGITAY DOSYA SORGULAMAİÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaşlar sabıka kaydı belgesine internet üzerinden kolaylıkla ulaşabilmektedir. Bu belgeye internet üzerinden Adalet Bakanlığının internet uygulaması aracılı ile ulaşılabilmektedir. Adalet Bakanlığının internet uygulaması E-Devlet sistemi yer altında aldığı için vatandaşlar sabıka kaydı belgesine E-Devlet sistemi aracılığı ile ulaşabilir. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yapabilmek için E-Devlet ana sayfasında bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaş kimlik doğrulama sisteminde 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Vatandaşlar bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme girişini gerçekleştirebilirler. Vatandaşlar genellikle E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonra Adalet Bakanlığının internet uygulamasına ulaşabilmek için ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. E-Hizmetler bölümünde E-Devlet sisteminde bulunan bütün hizmetler yer almaktadır. Bu bölümden Adalet Bakanlığını bulduktan sonra alt bölümlerinden Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğünün alt seçeneklerinden adli sicil kaydı sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

İnternet üzerinden yapabileceğimiz işlemlerden bir tanesi de devam etmekte olan mahkeme dosyanızı takip edebilmektir. Yargıtay dosya sorgulama işlemini internet üzerinden 2 farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Yargıtay kurumunun internet sitesinden Yargıtay dosya sorgulama işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi E-Devlet sisteminden de gerçekleştirebilirsiniz. Yargıtay kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilmek için ana sayfada bulunan dosya sorgu seçeneğini seçmelisiniz. Buradan sorgulama yapmak istediğiniz seçeneği seçtikten sonra bazı mahkeme bilgilerini sisteme girerek Yargıtay dosya sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Yargıtay dosya sorgulama işlemini ayrıca E-Devlet sistemi üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Yargıtay kurumunu bulmalısınız. Yargıtay kurumunun alt seçeneklerinden dava dosya sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.