Ege Çifte diplomalı yapacak anlaşma

Çifte diplomalı yapacak anlaşma

22.02.2018 - 01:42 | Son Güncellenme:

İki okul yetkilileri ve İzmir Bizim Okul Eğitim, Sağlık ve Kültür Vakfı yöneticileri, programın detaylarını görüşmek için Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde bir araya geldi.

Çifte diplomalı yapacak anlaşma

İZMİR’deki Yaşar Üniversitesi ile Fransız ECAM Lyon Mühendislik Okulu arasında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde ortak diploma projesi hayata geçirilecek.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından öğrenci alımının onaylanmasını takiben İngilizce ve Fransızca yapılacak 4 yıllık eğitimin ilk 2 yılı Yaşar Üniversitesi’nde, sonraki 2 yılı ise Lyon ECAM’da gerçekleşecek. Bu eğitimin sonunda mezun olan öğrenciler, uluslararası geçerliliği olan ortak diploma sahibi olacak.

Artı 1 yıl eğitim

Arzu eden öğrenciler ise ECAM’da bir yıl daha eğitim almaları halinde ECAM mühendislik diploması da alacak. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, “Çift diploma ortak programını hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. İzmir Bizim Okul Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı Başkanı Lucien Arkas ise bu programın hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yazarlar